Во кој период сакате да живеете?

• Креатор на темата Креатор на темата Martyr
  • Време на започнување Време на започнување
во лудите деведесетти:vozbud: сум бил само копиљ тогаш

Немој бе,кој те лажел кои луди 90-ти...биди среќен што си ги прележал безболно...

Освен ако не мислеше на 1890-те...тоа е веќе друго...тогаш Винсент Ван Гог и Пол Гоген шетале по светот.

За време на просветителството.Тогаш се случувале вистинските работи.

Од 60сетите наваму.. Од тогаш па наваму е периодот на најзначаен развој.Убаво е да се доживее како се случува тоа како се менува средината...

во иднината - баш сакам да видам што ќе се случи и дали некогаш ќе се уништи планетава земја

bi ziveela vo vreme koga lugeto seuste ne znaele nisto .....mozda e bilo mnogu poubavo za ziveenje

Imam zelba da ziveam i vo minatot i vo idninata.Ako me prsuvate z aminatoto bi odel nekade vo 1920...ili porano.A za vo idnina bi sakal da ziveam na posledniot den od postoenjeto na nasata planeta.

Ренесанса, ова она.. Незнам кое точно време, но мислам дека е 14-16 век некаде.
Грофот од Монте Кристо, ако ви е гледан филмот. Е тоа време!

Кочии, коњи, палати и слично. И гроф да сум де. :pos2:

баш би сакал да живеам некаде во 80-ите

Во зората на цивилизаците,за да ѕирнам во многу мистери.

1890-тите...Да учествувам во Илинденското Востание па потоа во Македоно-грчката војна за Македонија...:salut:

Ренесанса, ова она.. Незнам кое точно време, но мислам дека е 14-16 век некаде.
Грофот од Монте Кристо, ако ви е гледан филмот. Е тоа време!

Кочии, коњи, палати и слично. И гроф да сум де. :pos2:

18 век ти е тоа башка некаде при крајот.

Инаку еден од поинтересните периоди ми е овој но повеќе би се сконцентрирал на почетокот на 17 век - големите поморски откритија.

Во античкиот период, некаде на Медитеранот, или во 80-тите години на минатиот век, во Македонија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom