Во бугарија има епидемија на:

• Креатор на темата Креатор на темата Insomniac
  • Време на започнување Време на започнување

Во Бугарија има епидемија на

• клептоманија на македонската култура

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    24
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Како што тргнале брзо ќе си легнат на брашно и бугарските власти и нивната националстичко негаторска полтитка бидејќи бројот на исселени бугари од Р. Бугарија расте, бројот на Бугарски државјани со турска етничка припадност исто расте, па побитно ќе биде во бугарија дали ќе треба да се воведе бугарскиот како втор официјален јазик во Р. Бугарија отколку негирањето за постоење на Македонискиот јазик и култура.
Имам чувство дека во не така далечна иднина Р. Бугарија ќе треба да го примени во Р. Македонија успешно спроведениот рамковен охридски договор .

не знам во бугарија на што има епидемија а и не ме интересира за нив. Но знам во Македонија дека има епидемија на бугарски пасоши и Европска Унија.
Каков народ сме бе мајку му!
Кога дојдоа турците сите беа турци!
Кога дојдоа германците сите беа германци!
Кога ни го земаа грциве егејот сите егејци станаа грци, пиринците блгари а овој мал дел станаа срби, да не кажам комунисти.
Сега сите ке стануваме европејци! Аман!

Абе Европејци како регионалан одредница сме сите сакале или не, ама како одредница за граѓани на ЕУ тоа е друга приказна.

Мислиш ли,че с тази "анкета" приближаваш Македонија к'м Европејското семејство.....? нјама ли вече да разбереш ,че времената вече са други,хората се в'лнуват и интересуват от други в'проси...вјат'р'т на промјаната духа от 1989г.... при вас оште не се ли усешта....???:kesa:

Necrophilia напиша:
не знам во бугарија на што има епидемија а и не ме интересира за нив. Но знам во Македонија дека има епидемија на бугарски пасоши и Европска Унија.
Каков народ сме бе мајку му!
Кога дојдоа турците сите беа турци!
Кога дојдоа германците сите беа германци!
Кога ни го земаа грциве егејот сите егејци станаа грци, пиринците блгари а овој мал дел станаа срби, да не кажам комунисти.
Сега сите ке стануваме европејци! Аман!
Това наистина много ми хареса/ние тука имаме една поговорка -мислја,че това е отговора на твооја в'прос..-"Интереса клати феса.." колкото и да е жалко това е голата истина...всичко друго е л'жа.../надјавам се разбра какво имам впредвид.

Димо :-) То нјама нужда от повече отговори :-) Виждаш последнија покрива всичко останало. Така де, зашто да се мисли повече :tv:...

Много ме е јад на такива теми :nesum:. Като предната заклјучената на нашија лигльо и тази...

mozem da napravime izvod, deka taa tema e provokatorska i propagandna. zalko :toe:

predatory напиша:
Мислиш ли,че с тази "анкета" приближаваш Македонија к'м Европејското семејство.....? нјама ли вече да разбереш ,че времената вече са други,хората се в'лнуват и интересуват от други в'проси...вјат'р'т на промјаната духа от 1989г.... при вас оште не се ли усешта....???:kesa:

А бе ти, си ги читаш постовите? :pos2: . е стварно не ми се верува. стварно сте таленти вие бугарите. немам зборови

insomniac напиша:
А бе ти, си ги читаш постовите? :pos2: . е стварно не ми се верува. стварно сте таленти вие бугарите. немам зборови
Ти мај не страдаш от безс'ние а от липса на моз'к....на улав ли се правиш а..? просто ти казвам ,че да правиш тенденциозни анкети не е в интерес на доброс'седските отношенија. И докога с тија комплексарски изп'лненија в стил "бугарите са ни виновни за всичко" ,абе ти кЬорав ли си дето г'рците ви заробиха икономически ,а албанците ште ви св'ршат физически,че си тр'гнал с нас да си мериш п....та.Ај недеј забравја приказката-"когато атовете се ритат -магаретата страдат.." ниј като "конЬолјубци" сме при атовете а виј се сешташ де сте....

nedev напиша:
Мхм, нјама да е лошо едно клјуче...
Недев ти п'к стој мирен ,не виждаш ли ,каква тенденциозна анкета е изтипосал този серсемин....

predatory напиша:
Недев ти п'к стој мирен ,не виждаш ли ,каква тенденциозна анкета е изтипосал този серсемин....

Абе виждам... както виждам и онја мухльо Гаскојн с неговите лигавштини... Направо е каквото повикало, такова се обадило...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom