Во август 100.000 Македонци на летување во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonskifront
  • Време на започнување Време на започнување
Згрешка направиле, сигурно ова е бројка на сите преминувања... зарем 500.000?
Грешка некоја... има луѓе кои што по работа ја минуваат границата неколку пати дневно... сигурно сите премини ги имаат рачунато...

Како и да е, што и да е МНОГУ е.
За бериќет и безимение.:smir:

По миљонити пат истиве теми ги збориме.
Нека им е на чест.

Абе се е тоа ОК, ама јас колку што знам, т.е. како што ми имаат кажано таму најмногу има брачни парови со мали деца кои неможат или немаат услови да одат на летување во Турција или во Хрватска. За Бугарија воопшто и не треба д аправиме муабет зашо и они не не мирисаат. А башка има и мнгоу луѓе што не ги интересира политика....
А што ќе им се случи ако една година не отидат на одмор на тие брачни парови со мали деца? Моите со мене и сестра ми не одеа на одмор надвор од Македонија додека не направив 7 години. Мали деца бевме со сестра ми, епидемии од менингитис, страв и било на мајка ми да ја напушта државава.
И има разлика да не те интересира политика и да бидеш продадена душа. И јас не се замарам со политика, што биде нека биде, ама македонското во мене ми забранува да одам во оваа гнасна земја и ми дава нагони на повраќање секогаш кога ќе го слушнам нејзиното име.

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Сите што летово биле на одмор во Грција, без ништо да ги прашаш
не ти кажуваат како си поминале, туку дека се изненадени колку Грците биле љубезни кон нив.
Баш ми е гајле дали некој решил да и даде дневница на Дора Бакојани. Ама ме чуди зошто би се изненадувал дека некој бил љубезен со тебе, ако му даваш пари за тоа? Нели е тоа целта на туризмот. Плаќаш за да ти го прават ќефот.
Што сакале нашиве да им прават Грците? Со какви очекувања тргнале на пат? Дека таму ќе ги тепаат, ќе им ги кршат колите, или ќе ги дават во море?
Ако навистина мислеле дека ќе ги тепаат, тогаш има само две објаснувања зошто ја избрале баш Грција за летување. Или се авантуристи што сакаат ризици и тргнале во непознато. Или, пак се вистински Македонци. Знаат дека ќе ги малтретираат, ама спремни се да трпат.

Извор
[/FONT]http://vest.com.mk/default.asp?id=155732&idg=8&idb=2451&rubrika=Prilog

убаво кажано :)

НАМЕРНО ПУШТЕНА ШПЕКУЛАЦИЈА!

Рачунајте дека има луѓе кои неделно по 3 пати прават влези-излези на границата бидејќи робата од своите дуќани ја набавуваат од Егејска Македонија. Бројот на тие луѓе е голем.

Поверодостојна информација би била колку визи се издадени, а за навака натака секој ден може да оди некој, ко со бугарија што беше, за кило сирење, кашкавал, штека цигари и литро виски.
Не ми се верува дека е можно толку многу луѓе да влегле.
Абе моментов е најлош за такво нешто.
Меѓудржавните односи се на најниско можно ниво и се надевам дека сите оние -не одете во грција- написи, зезања на граница, не прифаќање на пјрм на писма од наша страна, дека се спонзорирани од оние кои се на власт и ќе се засилат во иднина. геро пеерот грцки нека си пише во шпиц што сака и нека ја смета акцијата како лошо нешто, кој го ебе, стока д`ткаво-разрока.

Мора да се одвикнат нашите од патување во грција, ќе повторам кога работев во мобимак, имаше ,колешки најмногу, си одеа за викенд до солун, им велам зошто бе, еее како зошто ми збори, да се напиеш кафе покрај море.

Искрено се надевам дека работите ќе се подобрат од аспект на национално будење, се она кое кое србодс се трудеше толку години да го спречи и назади, да се обидеме да го поправиме.
Мора да постои државна стратегија, сите околни држави ја имаат, само ние се правиме паметни.

mislam deka treba da se naplati toa od strana na drzavata , kako preventiva za zastita od bolesti.taka da 100000 x4=400000x50evra=20000000evra.i volkot sit i ovcite na broj pa pak neka odat .da napomenam toa e :toe:za preventiva zastita od bolesti.:toe:

Луѓе, а знаете ли додека секој втор ден минував покрај грчката амбасада, 90% што чекаа за виза беа пензионери, највероватно југоносталгичари. Друго, тие што иделе за Грција се и камионџиите, потоа некои што шверцуваат облека, а и тука се вклучени и егејците кои отишле да си ги посетат своите домови, а исто така, некои и не се македонци т.е. не се осеќаат како македонци и имаат само македонски пасош. Така да, се на се, би требало низ грчката граница да поминале околу 10000 македонци.....

daj boze da ne se toa mazohisticki nastroeno fyromjani deka tesko ni se pisuva ako tolku brzo zaboravaat ili ne ni sakaat da sogledaat sto se slucuva.So takvi na referndum ako nedajboze go ima moze da ni go smenat imeto a tie takvite ne ni zasluzuvaat da se deklariraat kako makedonci zasto si gi trosat zarabotenite pari od makedonija kaj neprijatelot.A i jas ne ni sakam da veruvam vo taa brojka 100000 deka ubavo si spomnavme ima lugje sto rabotat mnogu so grcija a plus tuka za odmorite se i egejcite koj idat da si gi posetat rodnite kukji.

Дали е информацијава веродостојна? Дали е ова бројка на македонски граѓани или на вкупни поминувања на премините?

Ако е бројка на македонски граѓани навистина, за арно за убаво да е :smir:
pravilno prasanje, i mislam deka se odnesuva na vkupni minuvanja, btw znam i luge koi tranzitiraa preku grcija za da stignat saranda na more vo albanija... zatoa moz se mislam deka infovo e poveke plasirano za da napravi nekakov efekt....ba mu novinari

Излезна туристичка такса за сите кои одат во Гејлада е решението.:toe:

so mozis da mu prajs koga se nepismenkovci,glupaci... e*amu se po spisok

Незнам со кое лице одат за грција на одмор.... некои простоќи ич гајле не ги е, си одат на одмор тамо како ништо да не се случува меѓу Македонија и грција. Некои викат дека баш оваа година луѓето од грција биле најљубезни и не правиле никакви проблеми заради состојбата у политиката. Тоа го викат затоа што кога одат стапнуват у земја противничка, очекуват да бидат малтретирани, мачени, понижувани, цело време се плашат и се тресат да не им се случи нешто.... и најмалата доброта што ќе им се посвети на нашите Македонци за нив у тај момент претставува нешто неверојатно добро и убаво....

ИЧ ДА НЕ СЕ ВРНЕТЕ ОД грција ДА ВЕ Е*АМ У КОПЕЉАЦИТЕ ПРЕДАВНИЧКИ!!!!!

У продавница кога видам нешто грчко не го купувам а не па на одмор тамо да одам....
Да не се чудете, грција ја пишувам со мали букви затоа шо не е достојна да биде напишана со голема буква.
20080409_1809553145_history_diy.jpg

Небулозите одат дотаму што некои од фиромјаните земаат кредит од банките за да го поминат одморот во гејлада.

Тие истите после ќе мрчат како се им е скапо и не можат да ги платат сметките, и тука им е виновна владата, па зошто бензинот поскапел, зејтинот, струјата и т. н. Аникој не сака да си признае дека е до гуша во долгови, но поважно е да се пофалат дека поцрнеле во гејлада, небаре го освоиле светот.:jaj::vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom