Внатрешен глас?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Интуиција се вика тоа.
Да секој од нас ја има, и да, повеќето не ја слушаат.
Јас сум од тие што сакаат да ја слушаат и што не ја слушаат. Можеби само повремено, кога ќе се опуштам.
Инаку, секогаш го слушам разумот, заради тоа што е разумен и логичен. Интуицијата ја чувам за друг свет.

Интуицијата ( внатрешен глас) понекогаш знае да биде лоша работа ко на пример во моментов. Знае да биде толку тивок што ништо не можам да го слушнам и ми создава чувство на немир...

ниту сум слушнал внатрешен глас а мислам и дека нема ни да слушнам

денес се уверив во точноста на внатрешниот глас и сватив дека треба почесто да го слушам. Порано го слушав одвреме навреме и кога и да го послушав секогаш добро поминував.

Внатрешниот глас е многу комплицирана психолошка појава

1. може да те лаже бидејќи е во заблуда поради најразлични причини (наметнати ставови од родители, околина, стравови и лични искуства) или

2. може да ја зборува вистината (кога сме високо самосвесни за тоа што ни кажува)

Мојот внатрешен глас некогаш е во право некогаш не - но најчесто е во право, но поради причините под точка 1. се случувало да не сакам тоа да го признаам или сум го одбегнувала (да не го повредиш семејството, партнерот, не ги исполнуваш очекувањата и нормите наметнати во општеството) - за на крај да си направам уште полошо

За среќа - животот нуди многу искуства па и грешките се едни од нив

Што не може да те убие - ќе те направи посилен

тој глас повеќе ми кажувал да запрам отколку да направам нешто. тоа ми се чинело како најголем ризик и не сум го слушал.

Јас си го замислувам како мало девојче.Најчесто ми служи како водич во различни ситуации.Мало ангелче или ѓаволче на рамото што не подбуцнува да правиме или да не правиме нешто.
Комуникацијата со внатрешниот глас е различна од секојдневната,за разлика од неа “разговорите“ во нашите глави траат константно цел ден па некогаш и во дел од ноќта(обично пред да заспиеме).Внатрешниот глас не треба да се споредува со секојдневните мисли кои ни поминуваат низ глава,тој се јавува кога умот е смирен и ослободен од сите надворешни влијанија,затоа најчесто тоа се случува во миговите пред да заспиеме-телото е максимално опуштено а со тоа се смирува и мозокот и му дозволува на гласот да избие на површина.
Забележете кога ќе си поставиме прашање во нашите глави секогаш добиваме повратен одговор.
Внатрешниот глас е секогаш во право затоа што доаѓа од нас,од нашите чувства,од нашата потсвест и колку и да не ни се допаѓа,неговото “слушање“ не води на вистинскиот пат и поставува совршен баланс помеѓу нас и комуникацијата со другите луѓе.

Никогаш не го слушам внатрешниот глас - си ги слушам мама и тато :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom