ВМРО

• Креатор на темата Креатор на темата jutel
  • Време на започнување Време на започнување
Иам едно прашање...Ме интересира,зашто сите македонски документи, во времето на илинденско востание и во времето на будење на македонската национална свест,се напишани на бугарски јазик?Јас мислам дека имало тогаш македонски јазик...Дури ако сте приметиле и јанко јади бурек што ја форсира оваа прва македонска химна исто така се пее на бугарски јазик.Ваше мислење???

Ова доволно ли е??

6f1aymhc6tatpgiownvp.jpg

pretpostavuvav deka ima nesto ama neznaev kaj da baram.ama seriozno deneska go prasav i profesorot po istorija i on neznaese da mi kaze:)

Прашај го професорот кога е кодифициран македонскиот јазик и современата македонска граматика и ќе ти биде многу појасно зошто така изгледаат македонските документи од пред 100 години.

Луѓе па каков Блгарски јазик,таков јазик треба да се бара кај Чувашите и нивните им брака од Татарстан.Овој јазик на кој сега зборуваат т.н.Блгари е црковнословенски(Македонски).Заслушајте како зборуваат иселениците од пред Втора светска војна на Македонски сличен на т.н блгарски.Таке да јазикот на кои зборуваат нашите источни соседи(кои од на мене непознати причини себеси се нарекуваат Блгари)е Македонски:helou: :helou: :helou:

Не знам дали е за тука ова, ама дали некој го гледа Геровски какви глупости тресе кај Миленко . Цитирам :

Немало ниту еден документ од ВМРО , ниту еден деец од ВМРО кој да се залага за Независна Македонија. Сите се залагале за ваква или онаква Обединета во рамки на Бугарија.

Другите глупости што ги изнакажа не сакам ни да ги спомнам.
Гнаса неписмена.

абе изрод
а и Миленко неспремен
ако го мрзи да прочита барем нека праша ќе му дајме ние информации

Туу сите ѓубриња почна да ги прибира тој Милинко. Туку не не' чуди ништо ваква изјава од гзолижачко копиле како геро, а најмногу што нервира е што после ова ќе се појави некое адвокатче на овој горе споменатиов и ќе ти рече "Па што, така е".

Туу сите ѓубриња почна да ги прибира тој Милинко. Туку не не' чуди ништо ваква изјава од гзолижачко копиле како геро, а најмногу што нервира е што после ова ќе се појави некое адвокатче на овој горе споменатиов и ќе ти рече "Па што, така е".

идејата е да се сфести народов дека постојат такви ѓубриња и дека се дел од секојдневието
затоа и Љубчо беше викнат, затоа и Геро не дека ги љуби тој толку, неќи да ги види

идејата е да се сфести народов дека постојат такви ѓубриња и дека се дел од секојдневието
затоа и Љубчо беше викнат, затоа и Геро не дека ги љуби тој толку, неќи да ги види

Требаше да викне и некој историчар или Мирка кој е одличен оратор,за да дискусијата тече во корист на македонската кауза

Требаше да викне и некој историчар или Мирка кој е одличен оратор,за да дискусијата тече во корист на македонската кауза

да требаше, или барем малку повеќе да се спреми и да ги чита моите постови кај него на форум
само знам дека беше неспремен, оти спремаше друга емисија а Геро го прифати само овој термин

Хехе и не е само тоа исто така изјави дека таа рекламата ти си Македонија била фашистичка...добро е што Миленко го затна.
КОМУНИСТИЧКА ПРОПАГАНДА!!!!

бугарија ЕДИНСТВЕНО СО ШТО МОЖЕ ДА СЕ ГОРДЕЕ Е ТОА ДЕКА БИЛА ФАШИСТИЧКА,ТОА Е НИВНО НАЈГОЛЕМО ДОСТИГНУВАЊЕ! Јас лично сум пра внук на Никола Карев од второ колено,да не објаснувам се тука многу има.И да најголемата грешка на ВМРО е тоа што премногу веруваше во својот источен сосед! за пример погледнете го филмот РЕПУБЛИКАТА ВО ПЛАМЕН ќе видите дека КОМИТИТЕ никогаш не барале од никого да ги ослободи а најмалку од бугарија и затоа НЕМОЖЕ ДА БИДАТ бугари како што ги преставуваат нашиот источен фашистички сосед.И СЕ ЗАЛАГАЛЕ ЗА НЕЗАВИСНА И АВТОНОМНА МАКЕДОНИЈА НИШТО ДРУГО !!!!

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom