ВМРО-ДПМНЕ: Претседател да се бира без цензус

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
DUI sakaat Predsedatel da se bira vo Sobranie,zosto znaat seka predlogot na VMRO DPMNE ke pomine,pa taka ke mozat partijata na vlast da ja drzat vo skut.

Тоа е само заради тоа што и тебе те фатила "портокаловата параноја", па неможеш да видиш што се крие во предлогот на ДУИ, Претседателот да се избира во Собрание.

Ооооо семоќен јасновидецу....кажи ми што виде ти?
ЈАс пишав АРГУМЕНТИ зашто сум за таков тип на избор, а ти си критика ради критика...трескај зелени и трескај, пошто аргументи ...јок

Тоа е само заради тоа што и тебе те фатила "портокаловата параноја", па неможеш да видиш што се крие во предлогот на ДУИ, Претседателот да се избира во Собрание.

Ова у СДСМ ги собираат и им прават листа од типот:

"портокаловата параноја", „клети вмровци“, „маркетингшка влада“...и такви срања...ако, ако, затоа и рејтингот глеам им иде у супер надолна линија!

Ооооо семоќен јасновидецу....кажи ми што виде ти?
ЈАс пишав АРГУМЕНТИ зашто сум за таков тип на избор, а ти си критика ради критика...трескај зелени и трескај, пошто аргументи ...јок

Се крие Потпретседател Албанец, ете тоа се крие.
Ако не разбираш не треси зелени за да се глупираш.

Ова у СДСМ ги собираат и им прават листа од типот:

"портокаловата параноја", „клети вмровци“, „маркетингшка влада“...и такви срања...ако, ако, затоа и рејтингот глеам им иде у супер надолна линија!

Е сега ме фати.
Од кај знаеш дека идам од штабот:pos2:

Се крие Потпретседател Албанец, ете тоа се крие.
Ако не разбираш не треси зелени за да се глупираш.

Е сега ме фати.
Од кај знаеш дека идам од штабот:pos2:

Море ти глуп си или вежбаш за глуп???

Мешаш баби и жаби!

За цензус и начин на избор праиме муабет, а за потпретседател Албанец, што е битно како се бира Претседателот?
Сеа знам што ќе какаш, ама друго е муабетот!

Море ти глуп си или вежбаш за глуп???

Мешаш баби и жаби!

За цензус и начин на избор праиме муабет, а за потпретседател Албанец, што е битно како се бира Претседателот?
Сеа знам што ќе какаш, ама друго е муабетот!

Не бе.
Тебе те правам глуп.
Ем тоа со твои зборови.
Еве види колку убаво си напишал дека го подржуваш предлогот на ДУИ.

НЕО-Комунистиве само за вакви работи се рчкаат, пошто НЕМА ЗА ШТО!
ЈАс сум за предлогот на ДУМ...да се бира во Собрание! Па, и така секогаш, кој е на власт добива претседател СДСМ-Киро, ВМРО-Борис, СДСМ-бранко (намерно е со мала „б“)...Вака, нема да има нерегуларности, нема да има полнења, нема да има инциденти, нема да има уценувања...:toe:

А само кратковиди или оние што само портокалово гледаат, можат да подржат таков предлог.

Јас сум против оваа одлука на ВМРО и поддршката за истата од СДС.

Ова се прави пред се да се неутрализираат неопределените и незадоволни потенцијални гласачи.

Бидејќи нивниот број е навистина голем, со оваа промена единствено партиите добиваат.

Јас сум против оваа одлука на ВМРО и поддршката за истата од СДС.

Ова се прави пред се да се неутрализираат неопределените и незадоволни потенцијални гласачи.

Бидејќи нивниот број е навистина голем, со оваа промена единствено партиите добиваат.

Ако реално размислиш,со оваа одлука и партиите губат,само имаат среќа што 80% од Македонскиот народ кратко памети,за следните парламентарни избори.ЉуБчо се извини еднаш за Борис во стилот:
-Извинете Македонци што ВМРО ви го “свирна“ со изборот на Борис,само заборави да каже дека,после таквиот чин нема каење.:toe:

Ако реално размислиш,со оваа одлука и партиите губат,само имаат среќа што 80% од Македонскиот народ кратко памети,за следните парламентарни избори.ЉуБчо се извини еднаш за Борис во стилот:
-Извинете Македонци што ВМРО ви го “свирна“ со изборот на Борис,само заборави да каже дека,после таквиот чин нема каење.:toe:

Остај го ти Љубчо, он е историја, а тука се дебатира за ДЕНЕШНОСТА.
А денес СДС се извинува, ама не кажува за што...Значи за СВЕ...Криминални приватизации, 250.000 државјанства, ТАТ и остали штедилници, стечајци, по еден вработен у семејство...за све...
Еве, кажи ЕДНА, ама само ЕДНА работа, ДОБРА што ја напраиле твоиве...
ЕДНА наброј...и се откажуем и од форуми и од дебати...
Пак ќе повторам ЕДНА!

Не бе.
Тебе те правам глуп.
Ем тоа со твои зборови.

А само кратковиди или оние што само портокалово гледаат, можат да подржат таков предлог.

Ааа...знам, вие сте со ШИРОКИ ПОГЛЕДИ НА СВЕТОТ
Само кажете кога ќе праите геј парада тоа левите, ние десните да доеме да ви мавнеме еден НЕПРАВО-ЧОВЕКОВ ќотек!
И викам ја да не ви даваат од тие халуцинирачкие печурки, они неее...цел штаб ви е у бело...до душа малку сте у криза (8% рејтинг) откако ја фатија Чочоровска, али...ќе најдете некое каналче, ако најдете

Ааа...знам, вие сте со ШИРОКИ ПОГЛЕДИ НА СВЕТОТ
Само кажете кога ќе праите геј парада тоа левите, ние десните да доеме да ви мавнеме еден НЕПРАВО-ЧОВЕКОВ ќотек!
И викам ја да не ви даваат од тие халуцинирачкие печурки, они неее...цел штаб ви е у бело...до душа малку сте у криза (8% рејтинг) откако ја фатија Чочоровска, али...ќе најдете некое каналче, ако најдете

Абе немој сеа геј меј, ако имаш такви апетети скокни у Босна, мислам дека сега е парадата.
Има да се изнарадуваш.

Околу темава.

Убаво ти посочив дека само тропаш глупости без да размислиш, се разбира доколку можеш да размислиш.
Еве ти репит.

Не бе.
Тебе те правам глуп.
Ем тоа со твои зборови.

НЕО-Комунистиве само за вакви работи се рчкаат, пошто НЕМА ЗА ШТО!
ЈАс сум за предлогот на ДУМ...да се бира во Собрание! Па, и така секогаш, кој е на власт добива претседател СДСМ-Киро, ВМРО-Борис, СДСМ-бранко (намерно е со мала „б“)...Вака, нема да има нерегуларности, нема да има полнења, нема да има инциденти, нема да има уценувања...:toe:

И ако имаш нешто околу ова да кажеш, бујрум речи, а ако не продолжи да си ја истакнуваш твојата "интелигентност"

Остај го ти Љубчо, он е историја, а тука се дебатира за ДЕНЕШНОСТА.
А денес СДС се извинува, ама не кажува за што...Значи за СВЕ...Криминални приватизации, 250.000 државјанства, ТАТ и остали штедилници, стечајци, по еден вработен у семејство...за све...
Еве, кажи ЕДНА, ама само ЕДНА работа, ДОБРА што ја напраиле твоиве...
ЕДНА наброј...и се откажуем и од форуми и од дебати...
Пак ќе повторам ЕДНА!

Абе кој мои,(мои да ти шетаат низ куќи::smir:)кога моите практично никогаш не биле на власт нешто и да можат да направат?Ако мислиш на СДС,па тие можат да бидат многу повеќе твои одколку мои.А од она што го спомна дека го засрале мораш да знаеш дека во се исто учество имаше и ДПМНЕ колку и СДС.
Имаше криминална приватизација на Телеком,ОКТА,ФЕНИ,во ТАТ најмногу заробени пари имаше Кљусев(самиот си призна) а зет за ќерка на Кљусев беше Томе Неновски беше второ обвинет во театарот ТАТ........
Една и единствена ДОБРА работа што ја направиле СДС е таа кога излегоа на бина и Киро ја прогласи за Суверена Независна Република Македонија,итоа не сите,ама сепак забележително и поголем број бивши комуњари кој пдоцна произлегоа ДПМНЕ-овци.:toe:

И ако имаш нешто околу ова да кажеш, бујрум речи, а ако не продолжи да си ја истакнуваш твојата "интелигентност"

Интелигенцијо, кажи ми дека ти ја поддржуваш изменава бидејќи народот има корист од неа, а не партиите. Па тогаш најди на друг да му се правиш паметен.

Интелигенцијо, кажи ми дека ти ја поддржуваш изменава бидејќи народот има корист од неа, а не партиите. Па тогаш најди на друг да му се правиш паметен.

Повели прочитај ги моите 13 поста, од кои половина се објаснување зошто сум Јас за намалување на цензусот на излезеност, па кажи ми со што не се сложуваш.

Пола ти се оффтопици.

Ти се согласуваш со одлуката Претседателот да се бира без цензус 51% така?

Со тоа не се согласувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom