ВМРО-ДПМНЕ бара оставка од претседателот Црвенковски

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
295
Владејачката ВМРО-ДПМНЕ на неколку месеци пред истекувањето на мандатот побара оставка од претседателот Бранко Црвенковски, обвинувајќи ги за кршење на Уставот, поради партиски активности во СДСМ.

„Со оглед на тоа што Бранко Црвенковски интензивно извршува партиски активности, партиски средби и посети очигледно е дека и официјално Црвенковски ја превзема функцијата шеф на СДСМ. Тоа тој го прави пет години, но во последните пет месеци неговото грубо кршење на Уставот кулминираше“, наведува партијата

„Затоа, ВМРО-ДПМНЕ бара г-динот Бранко Црвенковски, неодложно да си поднесе оставка од функцијата“.

Партијата наведува претседателот присуствувал на партиски состаноци со ограноците на СДСМ во Велес и Гостивар.

Реакција на претседателот Црвенковски

Кабинетот на претседателот Бранко Црвенковски е изненаден од нервозата и паниката во редовите на ВМРО-ДПМНЕ, а побараната оставката ја условува со оставка на премиерот Никола Груевски.

Претседателот е подготвен да даде оставка на функцијата во моментот кога оставка ќе поднесе премиерот Груевски, кој користејќи ги службените возила и овластувања многу повеќе ангажиран за ВМРО-ДПМНЕ, отколку интересите на граѓаните, се наведува во реакцијата од претседателот

„Не е забрането, туку е и пожелно претседателот да комуницира и со политички партии во државата“, се наведува во соопштението.

„Доколку таква желба изразат претставниците на ВМРО-ДПМНЕ во било која општина во државата, можат да бидат сигурни дека таква средба ќе се организира“

Извор (Макfax)

Изјавите и побарувањата и на едните и на другите не вредат да се коментираат, само простата народна маса не може да ја препознае играта на севеобвинување и и правење на попаметен карактеристична за деца од градинка.

Абре џабе се форсирате сите. Изборите ќе кажат се.
Ќе се види на изборите, незнам што се замарате со вакви препукувања.
:salut:

isto kako : SDSM bara ostavka od premierot Gruevski

A jas baram neotpoviklivi ostavki od celovkupniot sostav i na sdsm i na vmro vo celost pa i nas da ne ogree sonce ama ja nemame nie taa srekja za takvo nesto da se sluci.
Ke ne ebat tie paraziti partiski uste 100 godini se dodeka i poslednoto nesto ne go otkradat i krvta do kraj ne ni ja iscicaat.

Jas baram eden maz Makedonec koj ima muda da go minira sobranieto koga vnatre pratenicite se vo poln sostav, zaedno so Vladata ,Pretsedatelot i diplomatskiot kor..

Nekoj dobrovolec??:pos2::pos2:

Говеда!!! Та едните, та другите... Ни нема спас вака ако продолжат..

Па Нека го направи првиот чекор Груевски, и тој користи народни ресурси за сопствени цели, па потоа нека го селди Бранко и така ке остават аманет на следните државници за добро понашање. А се друго е тлпање празна слама, и замајување на на народот.

Kutri Grujovchinja,koj sram vi nosi toa partijata vasha i premierot ne ste ni sami svesni.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom