Влатко Стефановски

• Креатор на темата Креатор на темата Slash_sk
  • Време на започнување Време на започнување
Definitivno e vrvot na makedonskata muzika...No posledniot album mu bese promasena investicija (Kula od karti itn.):nesvest: Inaku no comment za se drugo sraboteno od nego! :pipi:

NeRtHuS_ErDa напиша:
Definitivno e vrvot na makedonskata muzika...No posledniot album mu bese promasena investicija (Kula od karti itn.):nesvest: Inaku no comment za se drugo sraboteno od nego! :pipi:

Кула од карти е добар албум...ти си у некоја заблуда...
Седни дома едно 2-3 саати преслушај го убаво и ќе сфатиш колку вреди албумот...

Mesaja напиша:
Кула од карти е добар албум...ти си у некоја заблуда...
Седни дома едно 2-3 саати преслушај го убаво и ќе сфатиш колку вреди албумот...

Za vkusovi ne se razgovara!

Go smetam za najdobar gitarist vo Makedonija...

najdobar gitarist.i site negovi koncerti mu se stvarno dobri.nema zborime.The master on the gitar.

За глас не баш, ама е легенда во свирење на гитара....

Кула од карти не е лош ама не е тоа врвот на Влатко дефинитивно. Дома имам бајаги ствари и се ми се допаѓа. Целиот балет Зодијак е ремек дело. А за Влатко конкретно.... Човекот е самоук, буквално во гаража научил да свири и има свој начин на трзање, неверојатен слух и многу многу добар осет за музика. Не може да не се почитува таков човек...
А да, гласот и не му е најјака страна... Чукни во дрвоооо..:))

Анастазија напиша:
Кула од карти не е лош ама не е тоа врвот на Влатко дефинитивно. Дома имам бајаги ствари и се ми се допаѓа. Целиот балет Зодијак е ремек дело. А за Влатко конкретно.... Човекот е самоук, буквално во гаража научил да свири и има свој начин на трзање, неверојатен слух и многу многу добар осет за музика. Не може да не се почитува таков човек...
А да, гласот и не му е најјака страна... Чукни во дрвоооо..:))

Самоук е да.....дома сфирел...ама слушам од некои викаат дека има идено во музичко некое време....колку е точно незнам..

Иначе он убаво си вика...

1% е важен талентот, а 99% вежбањето. :pipi:

Go ima prerodeno makedonskiot folklor kako nikoj drug muzicar...tipot navistina e SBEP u gitara, btw nema ideno nigde na muzicko ne ni znae noti(ova go znam za fakt), ali tipot kako so kaza nekoj, se digna premnogu deka e vrven muzicar, se fali, i tipot nema nisto novo napraveno..niz cel svet seta i se fali so istite pesni...pesnite se super, negovoto svirenje e besprekorno,ali daj be coece spusti se na zemja, i napravi neso novo!!!

436053 напиша:
Риспекат за Влатко.Мислам дека е спомеант дури и од Сантана како еден од најдобрите гитариси во Европа
нема врска
Човекот по мој критериум е меѓу топ тен во свет ама е популарен само во балкански рамки ,а на запад само помеѓу мал круг на ентузијасти
По мене ,а и по многу други најголем успех му е свирката во си бе ес (не ми текинува на имево сеа блокиран сум)клубот во њујорк(не ми текнува која година не можам сега да го барам лајв ин њујорк (додуша и ова е голема работа оти таму за да настапуваш треба да си некој и нешто ама после сантана
каде е хендрикс
кнопфлер
де лусиа
слеш
клептон
не си мочам во сопствен бунар ама има тро и пред него
апропо за burn 84 иам совет не мора да разговараш со него слушај го

влатко е еден од малкуте гитарист кој има изградено свој личен препознатлив на чин на свирење гитара, у стилом кога ќе чуете некоја сoлажа а не знаете пред тоа од кого можете веднаш да заклучите дали се работи за сантана или еден од малкуте како него во светов. Нормално заедно со специфичниот звук влатко исто така е еден од ретките кој може да изрази чувства низ гитарата, кога слушам некои негови инструменталки е исто како да слушам како некој ми раскажува некоја приказна.
Тоа што е малку дигнат, па добро де свесен е за својата способност и дека се разликува од останатите луѓе и затоа „му се може” и искрено кажано му стои, па на крај краева и со право е малку дугнат бидејќи релативно малку му го имаат ислушано неговиот цел репертоар и не се многу што успеала да ја разберат неговата музика.

ѕвер е типот и одма го стаам у топ 100 у свет..може не е уште толку популарен, али стварно заслужуе да биде у елита.

MartinMax напиша:
Iskreno ne mu se sviga kako sviri voopsto i ne e nisto posebno

Tvoe pravo e da ne ti se sviga, ama idiotski e da reces deka ne e nisto posebno. Stefanovski e ziva legenda, i ima pravo da se diga kolku saka, dovolna pricina se remekdelata sto gi sozdal so Leb i Sol. A toa deka Santana go spomnal kako najdobar gitarista, e cista izmislica, zasto istata glasina procuri kako Clapton go rekol toa, Slash go rekol toa, Mitre, Stanko... Pa imase glasini deka istite go rekle toa i za Tocak, a ne za Vlatko...

Inace, ima ideno u muzicko skolo, odnosno skolo za gitara, a toa sto neznae noti, neznaci nisto...

MartinMax напиша:
Iskreno ne mu se sviga kako sviri voopsto i ne e nisto posebno

C C C abe ti ne si normalen..Coekot segde u SVET e poznat i e zakon LEGENDA.Kao sviri toa e neso neverojatno...Pa i ti ne si neso posebno :bip:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom