Влакнести или мазни?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Kakov go obozavate pubicniot mashki/zenski del?

• Celosno depliran

Гласови: 266 63,9%
  • Poludepiliran (triagolnice,isfarbano...)

Гласови: 104 25,0%
  • Ne depiliran

Гласови: 46 11,1%

• Вкупно гласачи
    416
Iris напиша:
Devojko zboruvame za vlakna na grb ili gradi, ne za vlakna vo intimni delovi na teloto!
Jas nikako ne sakam mazhot mi da se depilira- mene tie vlakna ne mi smetaat.
Shto ako mazhot ti se poti dodeka spie? (povekjeto mazhi se potat i hrchat) I toa e prashanje na lichna higiena??? Kje spiesh oddeleno?
Па пошто темата е општо поставена, а многу мажи си зимаат за право да не се бричат под мишки и на интимните делови јас си земав за право и тој аспект да го опфатам во моето мислење (а и други членови ако идеш поназад малце низ темава).
Потењето е нешто што не се спречува. И ја се потам, секој жив чоек се поти. Ако користи дезодоранси и се бања секој ден нема зашо да ми смета потење. Влакната се спречуваат, односно се средуваат, за разлика од потењето. Исто како што се средува косата или ноктите.

Еве и ја да додадам на тоа што си додала :icon_lol:
Темава е - дали сакате мазни или влакнести мажи. Просто и едноставно.
За тоа колку ми значи човекот што го сакам и што ми е битно во љубовта што ме прави среќна и задоволна и каква улога играат влакната во тој контекст можеме да праиме муабет на друга тема за љубов. Овде дискутираме за мазни или влакнести мажи, како чисто телесен фичр кај мажите, и која е нашата преференца.

• Ми се допаѓа
Reactions: DL5
MarthaGraham напиша:
Па пошто темата е општо поставена, а многу мажи си зимаат за право да не се бричат под мишки и на интимните делови јас си земав за право и тој аспект да го опфатам во моето мислење (а и други членови ако идеш поназад малце низ темава).
Потењето е нешто што не се спречува. И ја се потам, секој жив чоек се поти. Ако користи дезодоранси и се бања секој ден нема зашо да ми смета потење. Влакната се спречуваат, односно се средуваат, за разлика од потењето. Исто како што се средува косата или ноктите.

Марта.
СО цела моја почит што ја должам, би сакал да знам дали си бричена у глаата? Пошто,влакна, како влакна (нели, секундарна сексуална карактеристика - мало потсетување на основи по биологија за втора година :star: ) точно е дека не се хигиенска работа. МЕЏУТИМ! Ако така гледаме на тоа,постојат вошки, гниди, гљиви, прашина, прљавштини, и ред други работи. За болви и крлежи па да не зборам. :wink:

Благодарам и однапред и одназад а посебно од тасма-аспекат. :cuc:

MarthaGraham напиша:

А така ... значи тоа единствено може да ме извади од такт кај машко. Како што кажа и погоре, ако јас двојам милион време да се средам од глава до пети, нема да му падне тешко и нему да се подзамие и подизбричи барем на тие делови. Е сега за гради и грб ... незнам, не сум наишла на ептен влакнест за да знам дали ми сметаат многу ... но и тие ако се одржава хигиена не би требало да се проблем ... влакна на секои две секунди од уста би ваделе ако е некој неистуширан на кои би му се залепиле испаднатите влакна од неколкудневната пот:pov: :nesvest:

• Ми се допаѓа
Јас им се извинувам на сите што толку ги погоди мојата искреност. Мислев дека темава е СЕКОЈ да си каже СВОЕ мислење, а не да дискутираме и реплицираме и да се УБЕДУВАМЕ. Темава не е за дискусија туку за индивидуални мислења и искуства на секого. И ова не е работа за која можеме да се убедуваме едни со други што е подобро или исправно.
И јас ги читав постовите пред мене, и не ми се свиѓаа некои мислења ама сепак не земав да дискутирам ‘како можеш да сакаш влакнести мажи, па дали си нормална’ или ’па како можеш да не се бричиш под мишка’ и слично... нали, во тој стил, ме разбирате. Секој нека праи како шо мисли, нивна работа.
Е така. А ја си го кажав моето мислење, ај доста замарам више на темава.:kajg:

divine напиша:
А така ... значи тоа единствено може да ме извади од такт кај машко. Како што кажа и погоре, ако јас двојам милион време да се средам од глава до пети, нема да му падне тешко и нему да се подзамие и подизбричи барем на тие делови. Е сега за гради и грб ... незнам, не сум наишла на ептен влакнест за да знам дали ми сметаат многу ... но и тие ако се одржава хигиена не би требало да се проблем ... влакна на секои две секунди од уста би ваделе ако е некој неистуширан на кои би му се залепиле испаднатите влакна од неколкудневната пот:pov: :nesvest:
Лесно ви е на вас жените да кажете, едвај влакна имате по нозете и ајде ќе се бричите секој втори ден :). Јас сум влакнест, не орангутан ама сум влакнест и ако треба да се бричам и на гради и на нозе и на раце можам само кажам дека ќе ми треба па незнам колку време. Тука не дискутирам за подмишки тоа во ред ама за другите работи ако си влакнест малко потешко оди.

За вкусовите не можеме да се усогласиме, а за хигиена да.
Макар што не гледам како ги поврзуваме косматоста и степенот на чистота.
За секој случај - ја гласам за чисти, влакнести, плеќести, мажишта.

Aceva напиша:
За вкусовите не можеме да се усогласиме, а за хигиена да.
Макар што не гледам како ги поврзуваме косматоста и степенот на чистота.
За секој случај - ја гласам за чисти, влакнести, плеќести, мажишта.

Морам да се сложам,ако ништо друго,Првоборец е,знае!!! :icon_lol:
Само сакав да додадам дека е убаво типот да има и коса,освен ако од лична хигиена не ја бричи главата. :raz: Не мислам на дечките кои тоа го прават од тренд (па убаво им стои,или од практични причини).
И јас не се шетам ќелава,само заради хигиена,а притоа многу внимание и хигиена применувам на косата!:kafe:

Nejkam kilimi !!!!!!!!!
MAZNO segde , ne samo pod miski i na intimni delovi , nego i na gradi , Mrazam kilimi ne e ic mazesto so vlakna po gradi .. Ima vosok ima depilacii nema potreba od kilimi .

ragazza напиша:
Nejkam kilimi !!!!!!!!!
MAZNO segde , ne samo pod miski i na intimni delovi , nego i na gradi , Mrazam kilimi ne e ic mazesto so vlakna po gradi .. Ima vosok ima depilacii nema potreba od kilimi .
Мене ми е гејски да видам некој да си ги депилира градите...

Јас сум природно мазен на гради, не без ниедно влакно, ама слободно може да се каже дека сум еден од „мазните“. Во секој случај кога би имал влакна на гради, никогаш не би ги депилирал...

Мене ме мрзи и ме пизди тоа што се бричам секој втор ден за на работа, па уште да водам грижа и за градите... Ехеее. Под пазувите се бричам обавезно во лето кога често сум гол (и по кратки маички) нагоре, ама знам да се подзаборавам во зима. И онака не ми мења нешто, така да - ако ми „прдне“ се бричам, ако не баталувам.

На нозе никогаш не би се избричил, освен ако сум профи спортист.:nesvest:

Kako prvo , spored mene zenskite se najdobri koga se celosno mazni , osven na glava:icon_lol: . Bas mi pravi keif koga ke vidam nekoja depilirana tamu dole , mi doagja da ja lizam bez prestan . A za mene , kako so moze da videte mnogu poslobodno i udobno se osekam so kratka kosa , a se odrzavam i na drugite delovi od teloto (na gradi i grb uste sum mazen). Vo vrska so nozete ke mora da se slozam so Acid, bi go pravel toa dokolku sum Profi sportist ili barem bi imal noga koja nema da izgleda smesno depilirana, kako koga ke vidam nekoj kosarkar so slabi noze (da puknes od smea ebate:icon_lol: :icon_lol: ).A za toa deka depiliranjeto kaj maski e pederska rabota ne bi se slozil . Koga ke izgradam telo kakvo sto sakam togas bi mozel i celosno depiliran da sum , a ke kazam deka pederi najmnogu mrazam od bilo sto drugo ,i toa ke me napravi peder?!!??!Pederi se tie "maznite" manekeni sto gi gledame(ama tie em se ponashaat pederastichno ,em se stvarno pederi). Taka da spored mene toa e samo predrasuda, a isto taka moe mislenje e deka e higienski bricenjeto. E sega ima nekoi zeni sto sakaat gologlavi mazi nekoi ne , jebiga , prasanje na vkus :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

Eh sakate mazni zeni a vie da ste kilimi , e taka ni baba na dedo ne mu dava denes :))
Ne spomnaf noze sepak e ok masko da ima vlaknesti noze ama ne i gradi , da sme jasni !
Na plaza , za galenje mazni muskuli samo :P
I da stvar ukusa e :) Sekoj za sebe .

• Ми се допаѓа
јас лично сакам машки што се бричат под мишките(тоа е хигиена)сакам да се мазни на градите,ептен малку ако има не ми смета ама ако е тепих,па уште и на грбот аууу бљак нема шанси тоа ми е одбивно.За нозете сеедно ми е дали ќе има или ќе нема влакна,а на интимните делови би сакала да се мазни иако нема да ми е одбивно да не се мазни.

definitivno celosno depilirani,mrazam maski so vlakna

Нејќам машки што буквално светат.Тоа ми е некако педерски.Нормално дека на некои места треба да се депилираат(под пазуви на пример) ама на останатите места не.

ragazza напиша:
Eh sakate mazni zeni a vie da ste kilimi , e taka ni baba na dedo ne mu dava denes :))
Ne spomnaf noze sepak e ok masko da ima vlaknesti noze ama ne i gradi , da sme jasni !
Na plaza , za galenje mazni muskuli samo :P
I da stvar ukusa e :) Sekoj za sebe .

А галење мазен стомак? :-)

Јас иначе преферирам тасма. Јас не се праам тасма, ептен ќе ме боцка после тоа, али редовно идам на фризер ;-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom