Владата на ВМРО “најуспешна“ влaда досега

• Креатор на темата Креатор на темата multy five
  • Време на започнување Време на започнување
Што ми се допаѓа во оваа влада

Секој ден има нешто ново

Многу пари почна да вложува во образованието

- Стипендаија за компјутери на апсолвентите

- Стипендии за гуштерите

- Нови компјутери во сите училшта ( и уште поголем кеф сите имат инсталирано Убунту зошто ми е кеф фруга тема)

- Последоното кое го видов кампања за малдите да се образуваат

Како беше досега ?

Мудрасто на Радмила Шекеринска

Нејана изјава Македонија е земјоделска држава
(абе да не сме во 10 век)

Јас мисалам дека што повеќе народ се образува и едуцира Македонија ке оди нагоре . И сум среќен што почна да се инвестира во образованието цело вереме говориме дека нашиот систем за образование е подобар од Американскиот и европскиот но на факултет сеуште се учи од скрипти на екс јју јазик (Толку се кадрни нашите професори па од нив треба да излезе кадар што ќе води фирма и развива технологија) Иднинат е во младите не во старците во МАНУ

и многу ми е кеф што се затвори вкава корумптивна Банка нема да го валака името на Државата

Што ми се допаѓа во оваа влада

Секој ден има нешто ново

Многу пари почна да вложува во образованието

- Стипендаија за компјутери на апсолвентите

- Стипендии за гуштерите

- Нови компјутери во сите училшта ( и уште поголем кеф сите имат инсталирано Убунту зошто ми е кеф фруга тема)

- Последоното кое го видов кампања за малдите да се образуваат

Како беше досега ?

Мудрасто на Радмила Шекеринска

Нејана изјава Македонија е земјоделска држава
(абе да не сме во 10 век)

Јас мисалам дека што повеќе народ се образува и едуцира Македонија ке оди нагоре . И сум среќен што почна да се инвестира во образованието цело вереме говориме дека нашиот систем за образование е подобар од Американскиот и европскиот но на факултет сеуште се учи од скрипти на екс јју јазик (Толку се кадрни нашите професори па од нив треба да излезе кадар што ќе води фирма и развива технологија) Иднинат е во младите не во старците во МАНУ

и многу ми е кеф што се затвори вкава корумптивна Банка нема да го валака името на Државата

Додека го читам текстов полн со грешки си викам на оваа земја и и треба подобро образование. Бар една реченица да имаше без грешки. Но да кажам и јас што мислам. Точно дека на оваа земја и треба образование и едукација но ако не се среди економијата ништо не правиме. Големиот степен на невработеност и ниските плати. Секој овде кажува Грујо нешто работи, но ако гледаме и статистички и ако секој од нас по себе си каже, тогаш резултати нема. Мене ништо не ми се сменило. Исто ми беше и во времето на СДС и сега. Татко ми и мајка ми се технолошки вишоци а само јас работам. Добри се кампањите што ги прави Груевски но од тоа не се живее.

Додека го читам текстов полн со грешки си викам на оваа земја и и треба подобро образование. Бар една реченица да имаше без грешки. Но да кажам и јас што мислам. Точно дека на оваа земја и треба образование и едукација но ако не се среди економијата ништо не правиме. Големиот степен на невработеност и ниските плати. Секој овде кажува Грујо нешто работи, но ако гледаме и статистички и ако секој од нас по себе си каже, тогаш резултати нема. Мене ништо не ми се сменило. Исто ми беше и во времето на СДС и сега. Татко ми и мајка ми се технолошки вишоци а само јас работам. Добри се кампањите што ги прави Груевски но од тоа не се живее.

Абе другарче секој нема време да си проверува тексто .

“Со општи работиници нема економски развој„ и потруди се да разбераш шо сакам да кажам

п.с не учам за меначер ни на филозовски како “чесниот„ Љубчо и трениран од кумонистите Бранко да се изарзувам како приспивен спикер за пензионери

Епа тоа е тоа што го направи сдс и компанија,да ни останат родителите без работа предвреме,а оваа влада работи баш како што треба и незнам ти што очекуваш,тоа што се туркало и крадело години сега оваа влада да ти го врати за 1 година?Ај малце размисли и немој да звучиш ко некој испрани мозоци.

Ја мислам дека никој не очекува Груевски да направи чуда за една година. Само тие чуда нема сами од себе да настанат. Тоа мислам дека сакаше да каже и Јон. Наместо да прават кампањи треба да се работи. Треба да се среди тоа што толку години никој не го средувал. Токму тоа и јас сакам да го кажам. Треба да се остави Груевски да работи, но треба и бар малку од малку да мрдне работата. Мора да се работат вистинските работи, а не да губи време со глупости. Оти 4 години брзо ќе минат. И после ќе кажете па и за 4 години не може ништо да се среди. Едукација и образование е потребно исто. Но тоа се работи кој ќе се исплатат после 10 години. А нешто мора да се направи во економијата побрзо. Оти овој народ нема да издржи уште 10 години вака.

Без разлка да кампањите...основен медиум, и директен контакт со народот...Мора некако да им се смени расположението и навиките...вооппшто да се смени размислувањето кај народот...кхм...како беше...пропаганда!

Па фала богу бе луѓе...таа пропаганда помина пред 60 и кусур години кај останатите денсе, развиени земји, и уште трае само потивко...Што не исклучува нас од тоа??

Ја мислам дека никој не очекува Груевски да направи чуда за една година. Само тие чуда нема сами од себе да настанат. Тоа мислам дека сакаше да каже и Јон. Наместо да прават кампањи треба да се работи. Треба да се среди тоа што толку години никој не го средувал. Токму тоа и јас сакам да го кажам. Треба да се остави Груевски да работи, но треба и бар малку од малку да мрдне работата. Мора да се работат вистинските работи, а не да губи време со глупости. Оти 4 години брзо ќе минат. И после ќе кажете па и за 4 години не може ништо да се среди. Едукација и образование е потребно исто. Но тоа се работи кој ќе се исплатат после 10 години. А нешто мора да се направи во економијата побрзо. Оти овој народ нема да издржи уште 10 години вака.

а што ќе ја подобри економијата ако не образованието нам ни треба индустрија, а во денешно време 90% од прозиводството во една фабрика е автоматизирано

пример на Јапонија 50% од буџето се вложува во образование и развој на нови технлогии
Верувај бабати ако плете чорапи нема да ни оде еконмијата напред ( не свакај го како навереда општо е )

Е сега вака јас да те прасам и не само тебе туку сите што се чудите околу рекламниве кампањи,ама искрено да ми одговориш.
Дали не се подобри продажбата на македонски производи со рекламната кампања “купувајте македонски производи со сонценце“ што беше исто од владата на ВМРО и што ја спроведе тогаш Грујовски,а исто и тогаш сдс и компанија се бунеја???Ако не веруваш прашај по производителиве во Македонија што се,дали немаше кампањата ефект.Аутоматски со таја кампања се зголеми продажбата на македонски производи и нормално се подкачи и стандардот до некое ниво што дотогаш го немало со тоа што се продавале и купувале само увозни работи или ако сакаш шврцувани.Ова само за пример ти го дадов,а да знајш дека тие кампањи имаат ефект,немојте да зборувате за инает.

vistina takvite kampanji mnogu pomognaa, ama poslednive kampanji ne mu se na mesto(ne deka se losi dobro e sto misli na mladite) ama mesto da mu raste rejtingot mu paga dekana narodot mu e strav da ne se se samo manipulacii... a inaku na prasanjevo dali e najdobra vlada dosega, edno golemo DA! dosega bea se lopovurdi koi ne gi gi bolese k*r za drzavata, grujo e dobar se trudi da napravi nesto i ke napravi siguren sum, ama treba da prestane da se plasi za rejtingot(so e ocigledno) deka negoviot strav ustvari mu go namaluva istiot, deka na graganite dosta im e od propagandi

Иако вие велите дека темава нее на место и е рано да се коментира јас не мислам така зашто владава на ВМРО е веќе 1,5 год на власт а според мене резултати нема. Немојте како на другата тема да ме нарекувате комуниста затоа што не сум само работите ги гледам на малку поинаков нацин и од друг агол. Годинашниов буџет изнесува над 2 милјарди евра а владата има пари да издвои за рекламни кампајни,
и други работи а ги остави стецајците да мрзнат пред владата. Исто така цело време владата прокламира политика за помош на земјоделците а на телевизија гледаме неоткупена шеќерна репка, проблем со пласманот со зелката, ппотоа откупот на тутунот е пред старт цените исти а за разлика на тоа имаме нафта 60 ден, репро материјали со цена повисока за 50%. Исто така на производителите на жито житото му го откупија за 9 ден а сега сточната храна е со енормно висока цена. И за капак на сето тоа цената на стоката на пазарите е пониска од ланската. Па затоа јас ве прасувам каде се ветувањата кои ВМРО ги давасе во предизборната кампајна и кои од нив се остварени. Џабе се апсењата, рекламните кампајни ако за 1,5 год владата не успеа да го мрдне процентот на невработеност во насата држава. Ги покација платите на администрацијата но сто е со оние кои не работат во администрација и земаат плата од 6000 ден како тие преживуваат со овие цени во продавниците.
И усте еднас не ме нарекувајте ни комуниста ни сдсм затоа сто не сум. И уште нешто ако народот го сака владеењето на оваа влада зошто тогаш и паѓа рејтингот. Ако не се сејЌавате и во 1998 беше така но потоа сите знаеме Што се случи. А и за крај што направи оваа влада за да не оддалечи од нато и еу што е очигледно.

mislam deka ovaa vlada raboti najdobro do sega!!nemozeme ni e da se nadevame deka se ke se podobri preku edna nok!!ima vreme koga ke se vidat dobrite raboti na ovaa vlada!nosi stranski investicii sto znaci deka ke ima novi vrabotuvanja!!se bori protiv korupcijata i organiziraniot kreminal!!mislam deka zasluzuva uste eden mandat!!! Ama bilo koi i da se na vlast ako rabotat dobro i kako narodot e sreken neka ostanat tie uste dolgo na vlast!Ako sakaat neka bidat i DPMNE I SDSM!!!

Иако вие велите дека темава нее на место и е рано да се коментира јас не мислам така зашто владава на ВМРО е веќе 1,5 год на власт а според мене резултати нема. Немојте како на другата тема да ме нарекувате комуниста затоа што не сум само работите ги гледам на малку поинаков нацин и од друг агол. Годинашниов буџет изнесува над 2 милјарди евра а владата има пари да издвои за рекламни кампајни,
и други работи а ги остави стецајците да мрзнат пред владата. Исто така цело време владата прокламира политика за помош на земјоделците а на телевизија гледаме неоткупена шеќерна репка, проблем со пласманот со зелката, ппотоа откупот на тутунот е пред старт цените исти а за разлика на тоа имаме нафта 60 ден, репро материјали со цена повисока за 50%. Исто така на производителите на жито житото му го откупија за 9 ден а сега сточната храна е со енормно висока цена. И за капак на сето тоа цената на стоката на пазарите е пониска од ланската. Па затоа јас ве прасувам каде се ветувањата кои ВМРО ги давасе во предизборната кампајна и кои од нив се остварени. Џабе се апсењата, рекламните кампајни ако за 1,5 год владата не успеа да го мрдне процентот на невработеност во насата држава. Ги покација платите на администрацијата но сто е со оние кои не работат во администрација и земаат плата од 6000 ден како тие преживуваат со овие цени во продавниците.
И усте еднас не ме нарекувајте ни комуниста ни сдсм затоа сто не сум. И уште нешто ако народот го сака владеењето на оваа влада зошто тогаш и паѓа рејтингот. Ако не се сејЌавате и во 1998 беше така но потоа сите знаеме Што се случи. А и за крај што направи оваа влада за да не оддалечи од нато и еу што е очигледно.

во твој стил: почекај малку пак ти за нато стрпи се само 1,5 се на власт.
п.с со репката сами задоцнија, нафтата повеќе од јасно ти е зошто е скапа ако не од вести (од претходната тема), репро матереијалите имаат повиска увозна цена, а пак 80% сточна храна е од увоз а пак баш годинава - суши а и голем дел од пченката и пченицата отидоа за биодизел.

Kako е рано за нато и еу па самитот за нато е напролет и ако ние сеусте велиме дека е рано времето си течи а ние се повеќе се одалечуваме од сонот наречен нато и еу. ДА мене се ми е јасно ама ако зошто владате се фали со певтинување на цените на репроматеријалите и помос кај земјоделците кога наместо помош таа им одмага. Ако не ми верувате земете распрасајте ги земјоделците и це видите како му е нив. Нас пак ќе напоменам не ни требаат рекламни кампајни туку ни требаат дела и подобрување на економската состојба на граѓаните а не само според мене празниветувања и фото сесии.

Kako е рано за нато и еу па самитот за нато е напролет и ако ние сеусте велиме дека е рано времето си течи а ние се повеќе се одалечуваме од сонот наречен нато и еу. ДА мене се ми е јасно ама ако зошто владате се фали со певтинување на цените на репроматеријалите и помос кај земјоделците кога наместо помош таа им одмага. Ако не ми верувате земете распрасајте ги земјоделците и це видите како му е нив. Нас пак ќе напоменам не ни требаат рекламни кампајни туку ни требаат дела и подобрување на економската состојба на граѓаните а не само според мене празниветувања и фото сесии.

Што знаеш ти што е НАТО и ЕУ,што ќе правиш ти во НАТО и ЕУ,знаеш ли дека таму нема и не даваат плаво млекце?Затоа седиси и гледај како оваа влада работи за подобрување на животот во државава,а за НАТО и ЕУ полека,таму гледаат дека меѓусебно се јадиме (е..ваме) и никој такви нема да не сака за после и нив да ги е..ваме.Е зато првин ние сите внатре во државичкава да се средиме,да ги средиме работите што ги е.а сдс-ето и компанија,да бидиме сите едно,да имаме свое јас и на никакви провокации да не наседнуваме ниту од надвор ниту од внатрешните сдс-овско-комуњарски-издајнички груипи.
Разбра бе некомуњар и не сдс-овец????!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom