Влада на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Darling
  • Време на започнување Време на започнување
Овие од ДУИ живеат моментално живот ко продавачкине и касиеркине од Центро и Славија на времето.Школо 4то одделение,плата загарантирана секој 1ви идела не идела на работа,на крај на денот брцни у каса извлечи си неколку од тие со рудар што беа 1000ките и полни торби продукти по принцип фирма части.Таков благодет не наоѓаат нигде у свет

Медена земја.

Луѓе, не знам што имате проблем со ДУИ, тоа е Демократска Унија за Интеграција.
Освен што ќе нè интегрира нас како различни националности, исто така ќе не интегрира и во Европа.
Вие мислите дека тие се некои Албанци, националисти, а немаат ниту А од Албанија во името.
Луѓе, не знам што имате проблем со ДУИ, тоа е Демократска Унија за Интеграција.
Освен што ќе нè интегрира нас како различни националности, исто така ќе не интегрира и во Европа.
Вие мислите дека тие се некои Албанци, националисти, а немаат ниту А од Албанија во името.
ОНА, Ослободителна Национална Армија. Да не беа тие ќе немавме Национална Опера и Балет, Национален Театар, Национална Филхармонија, Национална Академија на Науките и Уметностите. И после Она е крива?

Како рече еднаш црпе: „Се договоривме за Кирил и Методиј, се договоривме за Цар Самуил, ќе се договориме и за Гоце Делчев”, па ете изгледа се "договориле", и веќе ја разработуваат стратегијата како полесно да помине кај народот.
И после северџаните ќе не убедуваат дека немало продажба на историјата и на националните интереси.

Како рече еднаш црпе: „Се договоривме за Кирил и Методиј, се договоривме за Цар Самуил, ќе се договориме и за Гоце Делчев”, па ете изгледа се "договориле", и веќе ја разработуваат стратегијата како полесно да помине кај народот.
И после северџаните ќе не убедуваат дека немало продажба на историјата и на националните интереси.
Има утре протести за Гоце...

Сакаш да кажеш земјоделците се природно приглупи. Шитни нивата ќе купиш едно крш камионче и 2 тезги на зелено и повеќе пари и помалку работа. Стварно не ми е јасно 300.000 имало луѓе кој незнаат да собираат и одземаат? Знам за спинови и демагогија ама ова тешко се продава...барем јас неможам да верувам во ова. Ептен е сај фај...
jas so izvestuvanje od prva raka. Sekoj den sum na kvantaski sabajle pa potoa na pazar.Eve kako odat rabotite, Za tie sto kupuvaat tezgadjiite i piljarite se e jasno,na se sto ke kupat odat so prodazna cena duplo, uste sto posto. Ako e zemeno 20 denari se prodava 40 ( no moze i i odi i 50)
Celo leto eve patlidjanot i piperot e 20-25 d, tamu a na tezga 40-50 d.
Sega e grozjeto popularno so kvantaska cena 25d,kvalitetnoto prva klasa,retko go ima i 20d. a na tezga e sekade 50denari.
Znaci jas zemam od kilo grozje 25 denari,neka odat 5 denari za trosok toa e 20 denaro zarabotka od kilo grozje.
E ama kako proizvoditelot da gi zeme tie 25 koj ja sum gi platil na kvantaski.Odnosno 20 kar za kilo.
Prvo proizvoditelot go nema na kvantaski,grozjeto mu e zemeno od dvor spakuvano vo gajbi ili od niva. Neznam po koja cena verojatno ne e poveke od 15denari.
Ako odbijam oranje -prskanje 5 denari za kilo grozje togas proizvoditelot dobiva maksimum 10 denari cisti za kolo,AMA ni tolku ako e poniska cenata.
A jas bez da fatam mOTIKA i Prskalka dobivam cisti 20 denari kar od kilo grozje, a taka e i so se drugo praski-krusi-dinji i t.n.

Има утре протести за Гоце...
Никогаш нема да протестирам за Гоце.

Зошто да протестирам за нешто што е мое!?

Со тоа само дозволувам полемики околу тоа.

Кој е бе тој затворен простор во Македонија кој со 30 проценти би имал 1.000 посетители без стоење и групирање?
Едино што ми текнува е спортска сала.
Треба да значи дека ќе се врати публиката?

Никогаш нема да протестирам за Гоце.

Зошто да протестирам за нешто што е мое!?

Со тоа само дозволувам полемики околу тоа.
Колку што знам има комисија која полемизира, дебатира, мери, премерува. Или е фатаморгана?

Колку што знам има комисија која полемизира, дебатира, мери, премерува. Или е фатаморгана?
Тоа мене како македонец ништо не ми менува. И така тоа е северџанска комисија и не е легитимна.

Ako odbijam oranje -prskanje 5 denari za kilo grozje togas proizvoditelot dobiva maksimum 10 denari cisti za kolo,AMA ni tolku ako e poniska cenata.
A jas bez da fatam mOTIKA i Prskalka dobivam cisti 20 denari kar od kilo grozje, a taka e i so se drugo praski-krusi-dinji i t.n.

Samo berbata i pakuvanje kostaat od 3 do 5 denari, so drugite raboti kako prskanje, oranje, navodnuvanje i gjubrenje sigurno se stiga do 10 denari i toa minimum. Taka da kjarot e vo tie denari od 10 do cenata sto im go otkupuvaat, ima godini i koga im go otkupuvaa 25 ama godinava mislam e 17-18 nekade

И државата по таа логика е нелегитимна.
Нормално.

Кој е Заеф да менува име.
Кој е Мицковски да вика дека Гоце е само на Северна Македонија.

Македонци има и во Пирин и Егеј и во Вардар. Тие сите се за коишто се Гоце борел. Тие трите имаат право на Гоце.

Зајко и Мицко можат да се ебат само. За мене како Македонец се нелегитимни.

Нормално.

Кој е Заеф да менува име.
Кој е Мицковски да вика дека Гоце е само на Северна Македонија.

Македонци има и во Пирин и Егеј и во Вардар. Тие сите се за коишто се Гоце борел. Тие трите имаат право на Гоце.

Зајко и Мицко можат да се ебат само. За мене како Македонец се нелегитимни.
За многу работи греши Мицко ама за Гоце е во право тој е само Македонски на народот а не на држави. Мислам дека треба да се протестира за ова. Требаше и веднаш да се протестира после договорот ама...

За многу работи греши Мицко ама за Гоце е во право тој е само Македонски на народот а не на држави. Мислам дека треба да се протестира за ова. Требаше и веднаш да се протестира после договорот ама...
Ние не сме достојни да протестираме. Ние сме само северомакедонци кои викаат дека Гоце е нивни.
Ќе го поддржам Мицко кога ќе рече дека ова е Македонија а не северна.

#ЛевицаЗаМакедонија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom