Визии - Дали ви се случило?

• Креатор на темата Креатор на темата Kika-17
  • Време на започнување Време на започнување
Често ми се дешава, да се замислам онака (несакајки), мислам шо да праам или онака некако :S и ми идат некој мисли, дешавки, или пример некој филм пред очи :), и само за брзо време го гледам филмот на тв или дешавката се случува онака како што сум ја замислил... многу често ова. Порано ми беше чудно, ама сеа се навикнав... посебно за дешавките, истото се случува, со исти личности, на исто место, исто облечени, иста приказна....

Како што кажа пред мене -Trance-HCI слични работи и на мене ми се случуваат :)
Ми се случува многу често. Без разлика за што е, за појава некоја, случка, луѓе и многу настани ми се појавуваат некои визии, кои на кои знам каков е крајот на нив. Како да сум го живеел тоа нешто, и знам што точно ќе се случи. Не знам, неможам да си го објаснам ова. Во исчекување си за нешто и знаеш што ќе се случи, знаеш пример кој човек ке дојде или пак некоја појава ќе настане:toe:.
Некој ако знае по стручен термин за ова :)
Некогаш некаде одам и тоа ќе ми биде за прв пат да одам на тоа место и знам што има, што ќе се случи. Не секогаш ми се случува ова, но го има :) А посебно ми доаѓаат овие визии кога ќе се замислам.:toe:

мене ми се има десено неколку пати. Како на пример додека веслам на компјутерот и ми иде визија дека ќе го истурам шишето со сок. Е после неколку минути кога ожеднав земам шишето и ми падна од рацете и се истури малку. Мислам дека скорпиите можат да добиваат визии.(така рече Драгче). Јас сум скорпија во хороскоп и ми се дешаваа такви работи но како помал кога ја гледав Драгче како предвидува соништа и речи за скорпиие дека можат да добиваат визии и така натаму

Па да ми се имат случувано и тоа не еднаш туку често.. Всушност кога се случи нешто кое веќе ми е познато почнам да се сетувам дека тоа веќе сум го дожиеал и знам што ќе се случи во наредата минута-две затоа што како веќе тоа да сум го проживеал.. :smir:

бтв. ова се вика Дежа ву - Веке видено. инаку има посебна тема за тоа. визија мислам дека е сепак нешто друго.

Незнам дали беше визија или не али одкога го направи тоше концертот ја рекоф ке почине човеков или ке му се случи нешто. и стварно се случи тоа :nesum: мислам дека е чиста коинциденција

Па да ми се имат случувано и тоа не еднаш туку често.. Всушност кога се случи нешто кое веќе ми е познато почнам да се сетувам дека тоа веќе сум го дожиеал и знам што ќе се случи во наредата минута-две затоа што како веќе тоа да сум го проживеал.. :smir:

Konecno nekoj istomislenik..

I mene mi se slucuva istoto.Ne bas mnogu cesto ama sega doaga moment koj mi se cini deka veke sum go doziveal i pocnuvam da se sekavam na toa sto se slucuva vo narednite nekolku minuti....I navistina nekogas se slucuva istoto a nekogas ne.Mozebi nesto ke napravam za da gi smenam nastanite i nema da se sluci toa.Sto znaes vremevo e cudno.Mala prasinka pomesti ke pomestis ili promenis cel nastan..:S:S::S:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Mi se ima sluceno i vizija vo son.Sonuvam sto ke se slucuva sledniot den i koga ke se raqzbudam go gledam istoto.Vsusnost go dozivuvam istioot den dva pati..

Neli e mornicavo.???:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

se slucuva nekogas koga ke zatvoram oci da vidam nekoi lica :uvo: :helou::helou::helou:

Според мене,ова што го зборите не е визија,туку дежаву..Не верувам
дека може некој да има визија за некоја случка/работа..
а ниту пак,не верувам дека некој може да ја "предвиди" таа случка/работа :) Али тоа сум јас.. :smir:

Ми се има случено најчесто кога сонувам и следниот ден потполно истата дешавка се случува. Малце e Spooky :kesa:

mene mi se deshavat i naviknata sum na to da gi gldam rabotite.na primer jas vidov vo vizija baba mi kaj so e umrena,a posle nekolku nedeli t.e dve nedeli umre sestra i nejzina i za nesrekite vo ohidskovo ezero mu kazav deka ke se desat ama nikoj ne mi vervese budala me praeja i nogata ko ja povrediv na snimkite nemase nisto a mene mi dojde vizija deka imam skrsena koska i pak me snimaja i malce se gledase koskata i me praeja operacija i sobata vo koja lezev mu ja opisav kakva ke e i na koj krevet ke sum i taka bese i + to imase edno devojce so mene vo sobata mu kazav deka ke se iskaram so nejze skoro i do tepacka ke dojdt i posle tri dena se iskarav so devojceto ama do tepacka nedojde oti se vozzdrzav ama nikoj ne mi vervit nekoj mi viket vidovita sum bila nekoj mi viket samo pretcustva ni jas ne znam so se :toe::toe::toe:

mene mi se nema sluceno takvo nesto, a bi sakal da mi se sluci taka da mozam da predvidam dali ke me isprasat vo skolo .... :D:D

ако мислиш визија како приказа на одредена случка-тоа ми се има случено многу пати.
тоа е дел од мојата потсвест,во која што сум луциден.
и духовно е наградувачка.

Ми се има дешавано многу пати.Незнам што е работава,но изгледа се случува кај сите.Некогаш се вадам од памет дали е се у ред со мене,али веќе ми прејде у навика.

Мене лично не ми се случило,ама на мајка ми да. Додека спие обично, пред да се случи нешто лошо како да има некоја визија која и навестува.
Имаше визија дека треба да посети една црква, не знам во детали што се случило во визијата, но знам дека оттогаш еднаш годишно оди во црквата.
Исто така и за дедо ми, пред да умре, имаше визија дека паѓа од тераса. После една недела, човекот не се разбуди од спиење.
Морничаво...

Да, ми се случило. И сеуште ми се случува. најверојатно станува збор за претчуство врз основа на минатите искуства. најчесто се манифестира во соништата. Овие работи се специфични и се поврзани со мене а не со некој друг.

ова смешно е и кефско истовремено: требаше да прајме др ден тест по хемија и нојчта сонував јас дека сум на часов ми го дава тестот,ги гледам прашањата и ми застана погледо на едно-шо го немавме учено нз како се изнајде :)... и ко се разбудиф само на то прашање се сејчавав од сите шо ги видоф на соно си рекоф ај за секој случај да го научам ова-го побараф во учебнико-го најдоф(шо е навистина чудно од толку прашања шо можа да се постава...и беше точно во следната тема шо требаше да ја учиме а и прфпат го слушаф)-го научиф-после то одам на тест и баш то прашање го имаше :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom