Визен режим или гето?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Pa toa "sostojbite" ne se promenija naednash vo `92 na primer.Preku nok na Makedoncite pocnaa da im baraat vizi za sekade i da gi "tormozat" po ambasadite.

Хаха! Како бе не се сменија состојбата чоече, СФРЈ ја снема (и почнаа да се случуваат глупостите кои ги донесе распадот)! :)

Da be ja snema SFRJ i na Slovencite nikoj ne im barashe vizi,a na Makedoncite site.Ili Slovencite ne bea vo SFRJ?

Словенците беа одамна во Европа, знаеме сите.
Или ние бевме понапредни од нив? Не си прави "Бајрам на мозокот", биди реален. Македонија и во СФРЈ беше последна дупка на "шупелката".

Ne,Makedonija po osloboduvanjeto od SFRJ stana "posledna dupka",so "vakva" vlast kako site dosegasni "vlasti"!

Стана убедлива дупка, меѓутоа неможеш да правиш споредба на Македонија и Словенија во тоа време, како што неможеш да правиш ни сега, а следстено на тоа и на развојот помеѓу распадот и овој момент.

E pa tuka "lezi zajakot",site Slovenski "glauci" vo toa vreme bea evrei,a vo Makedonija ni eden "glauc" nemashe evrejsko poteklo.Samo nemoj sega toa deka shiram "antisemitisticka" demagogija.:)

Не те обвинувам, но не ми одговори за споредбата во развиеноста.
Ајде де, признај, кажи, не е толку тешко. Или пак ни се Евреите криви и за тоа што сме си самите "шупелки" неизделкани и што идеме само наназад?

Pa i "razvienosta" mozesh da ja stavish kako sostaven del vo igrata shto se vikashe "Glauci na SFRJ od evrejsko poteklo".Tamu kade shto gi imashe bea porazvieni i brzo pristapija kon "evrejskata unija".

ABC напиша:
Pa i "razvienosta" mozesh da ja stavish kako sostaven del vo igrata shto se vikashe "Glauci na SFRJ od evrejsko poteklo".Tamu kade shto gi imashe bea porazvieni i brzo pristapija kon "evrejskata unija".

Абе во некои работи си во право, ама во некои си тотално апсурден!!
Русија е полна со евреи, Украина, Романија...И да не набројувам...Развиени се?

И ќе те молам да напишеш еден добаг и долг пост во некоја нова тема па да ни објаснш се околу евреите и нивната завера против Македонија.
Ова нека ти биде задача.

Колку си ти само контрадикторен. Нивните Евреи ги носат кон просперитет, а нашиве не трујат! :)
Или тоа се словенски Евреи, онака европски ориентирани? :)

Zavisi kako ja gledash "apsurdnosta".Ako trgneme od faktot deka 99% od Ruskite oligarsi se evrei,mozebi ke ti se razjasni malku.Vprocem i samiot velish deka Rusija bila polna so evrei.Drzavite koj gi napomena ne se "razvieni" no toa i ne e celta na "zaverata" vo Rusija,zatoa shto taa e malku "pogolema" i ima neshto poveke "pravoslavni" koj gi znaat "faktite" za "zaverata".Sepak kako shto odi rabotata istata shema vazi i za Bukarija i za Romanija koj "so sila" gi "turkaat" vo EU!
Tolku sega na kratko,a drug pat ke vi objasnam i "detali".:)

ABC напиша:
Zavisi kako ja gledash "apsurdnosta".Ako trgneme od faktot deka 99% od Ruskite oligarsi se evrei,mozebi ke ti se razjasni malku.Vprocem i samiot velish deka Rusija bila polna so evrei.Drzavite koj gi napomena ne se "razvieni" no toa i ne e celta na "zaverata" vo Rusija,zatoa shto taa e malku "pogolema" i ima neshto poveke "pravoslavni" koj gi znaat "faktite" za "zaverata".Sepak kako shto odi rabotata istata shema vazi i za Bukarija i za Romanija koj "so sila" gi "turkaat" vo EU!
Tolku sega na kratko,a drug pat ke vi objasnam i "detali".:)

Одлично!

Сега да се вратиме на визниот режим...
Памтам имаше македонска една веб страна на која беше многу убаво објаснето зошто имаме проблеми со визите и како би можело да се реши тоа.

Името на страната ми се врти во глава но никако да се сетам. novisas, nosengen, visa free, stop sengen....И така натаму. Ако се сети некој, би било убаво да го даде линкот.

Мистичен напиша:
Колку си ти само контрадикторен. Нивните Евреи ги носат кон просперитет, а нашиве не трујат! :)
Или тоа се словенски Евреи, онака европски ориентирани? :)

-"Nashite" najprvo ne se "nashi" a vtoro ne gledam deka ne nosat kon prosperitet barem "zasega".

Дека "ги" носат (Словенците). Прочитај уште еднаш и сфати ја споредбата која ја правам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom