Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, секоја чест за човекот, ама на црква ли се даваат толку пари...како што кажа Sextasy-некој умира за леб...ама сепак ќе кажам дека негови се парите и ги дал таму каде што му сакало срцето-се гледа ептен религиозен човек...тоа е.
Blessed are the poor in spirit, for theirs is the kingdom of heaven
Овој бара место да си купи у рајот......најверојатно.
Фрли позади тебе најди пред тебе !?
Очигледно Исус не рекол така.
Тој веќе има место во рајот, затоа што ако се обидуваш да си купиш место во рајот на таков начин значи навистина веруваш во Господ.Може и да е вистински ангел или светец и да е тука за да ни буди.
Тој веќе има место во рајот, затоа што ако се обидуваш да си купиш место во рајот на таков начин значи навистина веруваш во Господ.
Може и да е вистински ангел или светец и да е тука за да ни буди.
--- надополнето ---
Самото постоење на овој човек носи огромна духовна сила. Секој сам го чувствува и станува подобар само како знае за овој човек. Тоа е вистинската сила на Господ - добро и љубов. За мене овој човек е светец.
Покажува колку сме мали и смешни со материјалните проблеми и вечната лаком за пари, кои некои луѓе и нивните деца и внуци им нема да можат никогаш да потрошат.
Некој е лаком за пари, некој за место у рајот.
А рајот е тука на земјата, и не зависи од постапките.
Зависи од состојбата на човекот.
И ако е он светец што си ти ?
Ја се погледна малку околу тебе за да го видиш каков рај е
--- надополнето ---
Јавно масовно сте изгубиле и верата...
..toa sto se osloboduva kundalini energijata e dobar znak , ama problemot e sto so nea i kako ... kaj mene ide do 3 chakra posle imam nekoja blokada vo rbetoti ne ide nagore ,...ona sto go znaev odporano e...kundalini na svojot pat gi otvora i cisti site chakri,go regenerira teloto,gi otvora kanalite itn. mnogu e mokjna i podobro da ne se osloboduva ako ne si spremen zasto moze svasta da se desi...ti si ocigledno spremna ...e sega stom se podigne do 7 chakra treba da se izvede iznad glavata do 9 chakra koja ne e vo fizickoto telo i tuka vizuelizirame zlatna svelost koja e bozestvenata energija i ja spojuvame so nea i posle kako tus se vrakja vrz naseto telo i dobivame nekoj vid banjanje vo taa energija...vekje rekov deka rabotite se menuvaat mnogu brzo... sega imam novi soznanija ama necelosni , naskoro se nadevam ke ja dobijam selosnata tehnika...se podiga kundalini (kundalini ima razliciti boi , vistinskata e svetloportokalova) do ispod 7 chakra do pinealnata zlezda ili epifiza koja se naogja vo centarot na glavata, a od gore kroz sedmata chakra ja spustame zlatnata bozestvena energija od duhovnoto sonce(ova ne go iskopav od kade doagja, dali ima vrska so fiz.sonce ili go stvarame vo nekoja od visite chakri pa ja spustame svetlosta) i tie dve energii se sudiraat ili spojuvaat vo epifizata .... eeee ova e cinot koj sekoj treba da go napravi , aktiviranjeto na epifizata donesuva nezamislivi moznosti...e sega kudalini ja vikaat uste i energija na zemjata ili majkata , zasto doagja od najniskata chakra so koja sme povrzani so zemjata... a bozestvenata energija e energijata na sonceto ili tatkoto zasto e od najvisokata chakra so koja sme povrzani so nego... i koga tie ke se spojat vo epifizata tuka nastanuva nesto neverojatno i neopisivo , treba da se stvori blesok vo glavata posle koj vise nisto ne e isto kako porano , nekoi toa go vikaat prosvetluvanje, se nadminuvaat dualitetite vo koi ziveeme, se se posmatra kako apsolutna i sovrsena celina i nie kako del od ednoto ... togas se stanuva sin/kerka koga tatkoto i majkata se spojat vo nas...toa gi otvora vratite na nevozmoznoto ....
...ova gore e od druga tema ..kako ne gledate ... imate oci a ne gledate...ocigledno sum go pogresil forumot... kako se stanuva dete i cie dete i sto znaci da bides dete i kako mozeme da go vidime i ziveeme rajot kade i da e , ne so pisuvanje ili citanje ili raspravanje tuku so rabota i baranje..rabota na sebe i baranje vo sebe..se e tuka...
Да, ама се е ова мајнд гејм на крајот. У суштина не се форсира овој процес и зависи и од доста
фактори. Форсирано подигање на енергијата знаело да биде фатално бај д веј.
Ја си оставам полека да се одвиваат работите, иако имам бајаги познавање у оваа област.
Имам доверба у ова што го правам, а ќе видиме што ќе се деси.