Вистината околу атентатот на Кирчо словенот Глигоров

• Креатор на темата Креатор на темата Националист
  • Време на започнување Време на започнување
О кутро дете...борби по улици, убиства? Каде беше 2001? Халкидики со тато и бато?

Многу работи не сме свесни очигледно. Многу работи заборавивме што правеа нашите предци. Животот го дадоа за Македонија! Што дадовте вие?
Па добро кажа најверојатно бил на Халкидики и од таму им дојде идеата за сонцето!

Киро потпиша за референцата, го снајде автомобил-бомба, Борис беше патрон на рамковниот - го снајде авион. Во обата случаи беше Б.Ц. на влас(т).

Што правиме со оној кој ќе го официјализира губењето идентитет?

Дали ќе треба вечно да го држиме Б.Ц. вон премиерска позиција за тоа (промената на името и губењето идентитетот) да не се случи или некој ќе се најде јунак.

Киро потпиша за референцата, го снајде автомобил-бомба, Борис беше патрон на рамковниот - го снајде авион. Во обата случаи беше Б.Ц. на влас(т).

Што правиме со оној кој ќе го официјализира губењето идентитет?

Дали ќе треба вечно да го држиме Б.Ц. вон премиерска позиција за тоа (промената на името и губењето идентитетот) да не се случи или некој ќе се најде јунак.

............samo nemoj toa lear jet-ot....epten skapa alternativa :)...videte nesto poevtino ... :)

Од оние за прскање комарци? :) Ама како ќе ги утераме сите....

Nemav namera da pisuvam na temava no nekako citajki gi komentarive pocna da mi vrie krvta.Go mrzam toa gubre predavnicko i da dade gospod nikoj vo familija air da ne vidi, se zivo da mu ispocrka .

Inaku da vi prereskazam edna moja slucka vo vrska so koriot.
Vo vremeto na blagosostojba {koro vreme } sin mi bese 6 godini i idese
vo gradinka kaj BEKO, inaku gradinkata bese poznata po toa sto site pratenici sto imaa mali deca gi nosea tamu , bese najbliska do sobranie.
Jas maliot od mal go ucev deka KORAVIOT e los ne e dobar i dete kako dete nesto mu vleglo vo glavceto, dodeka site go velicea kako najgolem mirovnik.
Eden proleten den celata gradinka organizirano otide na plostad KORAVIOT ke pominuval pa decinjata so cveke vo raka trebalo da go pozdravat. Koga dosol KORAVIOT pokraj mojot sin maliot pocnal da vika:

KIRO PEDER NAPRED VARDAR OLE ,OLE {ha,ha i den denes koga ke mi tekne si se smam slatko} viknal nekolku pati taka dodeka ne dosla ucitelkata i go fatila za usta .
Sledniot den bev povikan na "razgovor " vo gradinkata sakaa da go izbrkaat maliot i mene pocnaa da mi drzat predavanja za KORAVIOT se dodeka ne mi pukna filmot i gi ispickariv do takva merka sto direktorkata pocna da place , a i mi viknaa i policija od stanica BEKO sto e odma zalepena do gradinkata. Isto kako vo vreme na UDBA.
Moze bi sevo ova nema vrska ,ama custvuvav deka da vi kazam za ovaa slucka.
PS: PAMETNI DECA USTE OD MALI GI SVAKAAT RABORIVE HA,HA:pos2:

Атентатите на борис и на киро се нарачани од некој со специфични интереси и барање. Народот не нарачува убиства, народот ако сака да нашрави разлика, ќе се собере масовно и јавно ќе го симне предавникот од функција притоа прогонувајќи го од држават и сите потези кои ги направил за предавство на државата ги анулира.
Со други зборови ако народот е свесен и му е јасно како се гради држава тоа значи дека секој кој ќе се обиде да го смени името на државава ќе го извади на раце и ќе го избрка од државава и ќе донесе некој кој ќе ќе побара јавно резачленување на нашата држава под нашето уставно име и со тоа ќе ги прекине разговорите за името со грција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom