- Член од
- 21 август 2008
- Мислења
- 6.500
- Поени од реакции
- 1.321
Ne ja biduva rabotava, pa sto se vratile tie sto studirale u stranstvo,kao demek poveke vredat od nasive fakulteti??!! koga za tie ovde sto zavrsile nema, mislam deka celiot problem e vo prvo privatizacijata koja uopste ne bese levicarska iako SDSM se narekuva levica vrska nema so levica, posle so stanncanjeto kadri koa za apsurdot da bide pojak uste se forsira za kupuvanje na vreme.AZa kerkata e, i ne e samo taa edinstvena ima mnogu drugi kako nea, tamu nadvor nekade
--- надополнето: Nov 2, 2011 4:07 PM ---
Pa za vo privatni firmi, baraat ekonomski, praven, ili nekoj tehnicki fakultet, za zal kaj nas poceke se ucat opstite fakulteti, sto ke pravi so istorija ili geografija pr. mora znaci da raboti nadvor od struka, a zosto i e togas fakultetot ili magistraturata. Vo Zavodot za vrabotuvanje ima i 30 doktor na nauki, nevraboteni, toa e za sramota. Sega magisterskite gi definiraat kako vtor ciklus na studii i ne e potreben prosek, kerka mi k oga se zapisuvase morase da ima nad 8.5. Zatoa ova se slucuva,
site so diploma vo raka - Za rabota ke macime maka
A za vrabotuvanje ne pomaga ni partiska kniska, toa go znam od licno iskustvo, nego jaka vrska, motiv da ima rabotodavecot od tebe za da te vraboti, sigurno nikoj nema od sozaluvanje da te vraboti to est da te plaka za rabotata ma da si i naj profesionalec vo oblasta. Znaci nema socijalizam nema hristijanstvo samo egoizam epa posle vojna borba omraza netrpelivost ....
negativen sum??? Epa tesko e da se kazuvaat lagi barem za mene.