Вино

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки вреди 1.500 да се даде за Бела вода црвено? Само пофалби имам читано а сакам тешки црвени вина.

Црногорски Крстач од 13 јул.
Суво, локално, бело.
Прегледај го приврзокот 295869

Како што повеќе дознавам за енологија и дегустација на вина, се повеќе ми личи дека на одредено ниво, работава е субјективна.
Откога тоа го кажав, можам да речам дека мене многу ми се допадна ова вино и го препорачувам.
Шала на страни, врло веома добро.
Право летно, лабаво!

1674299952852.png

Во Македонија обратно. Бовин и Тиквеш поскапи него во Германија на пример.

Прегледај го приврзокот 363089

Во Македонија обратно. Бовин и Тиквеш поскапи него во Германија на пример.
mkd prodava u stranstvo so dumping ceni.
spanija izvezuva.
Hold up.
Да Шпанија извезува, ама не е дека ирска е баш...винско ориентирана земја. Имам пиено шпанско вино тука(одвезено). Што е штосот...прекуморски шипинг. Многу е поскап него камиони. Затоа Холанѓаниве не даваат на овие кретени на исток у шенген. Затоа нас нема да ни даваат во шенген.Оти робата од исток би била поефтина во централна европа по копнен пат, а нормално би им ускратил и профитите на холанѓаниве што имаат најголем удел во тaa дејност. Тоа е гарант пола од цената. Друго е реткоста на комодитетот. Ние ако извезуваме вино во други земји(со постоечка и поголема индустрија), мора да бидеме по конкуренти со цените за да се продава.
Кај нас згора на тоа е скапо оти сме пропадната држава и на секој мора да си има дебел новчаник профи на сметка на обичните смртници.

Hold up.
Да Шпанија извезува, ама не е дека ирска е баш...винско ориентирана земја. Имам пиено шпанско вино тука(одвезено). Што е штосот...прекуморски шипинг. Многу е поскап него камиони. Затоа Холанѓаниве не даваат на овие кретени на исток у шенген. Затоа нас нема да ни даваат во шенген.Оти робата од исток би била поефтина во централна европа по копнен пат, а нормално би им ускратил и профитите на холанѓаниве што имаат најголем удел во тaa дејност. Тоа е гарант пола од цената. Друго е реткоста на комодитетот. Ние ако извезуваме вино во други земји(со постоечка и поголема индустрија), мора да бидеме по конкуренти со цените за да се продава.
Кај нас згора на тоа е скапо оти сме пропадната држава и на секој мора да си има дебел новчаник профи на сметка на обичните смртници.

greska si. po morski pat e poeftino, eden pogolem brod ima kapacitet do 25,000 kontenjeri toa se 25,000 shleperi.

razlikata e sto spansko vino se ceni i tuka imas marzi na uvoznik itn i da do nekade transport. naseto vino se ceni samo onamu kade e "brend" znaci makedonija. na nekoj nadvor kamnik, tikves nisto ne mu znacat, pa ke ni severnistan. od druga strana SPANIJA mu znaci i spanskoto vino ima reputacija za kvalitet (iako ne mora da e taka).

Дечки вреди 1.500 да се даде за Бела вода црвено? Само пофалби имам читано а сакам тешки црвени вина.

Вреди!

После тоа оди на Lepovo Grand Cuvee

Незнам само како ги споредија Камник со Тиквеш. Али тоа е ;)

Вреди!

После тоа оди на Lepovo Grand Cuvee

Незнам само како ги споредија Камник со Тиквеш. Али тоа е ;)

kako 2 totalno nebitni brendovi na svetski ramki.... sekoj vo mkd ja znae razlikata ali u irska nikoj ne cul ni za ednoto ni za drugoto.... ali toa e, ako ne ti nacrta nekoj ke se cudish dobro e sto bar mozes da iskucas tekst i da si prasas... :toe:

greska si. po morski pat e poeftino, eden pogolem brod ima kapacitet do 25,000 kontenjeri toa se 25,000 shleperi.

razlikata e sto spansko vino se ceni i tuka imas marzi na uvoznik itn i da do nekade transport. naseto vino se ceni samo onamu kade e "brend" znaci makedonija. na nekoj nadvor kamnik, tikves nisto ne mu znacat, pa ke ni severnistan. od druga strana SPANIJA mu znaci i spanskoto vino ima reputacija za kvalitet (iako ne mora da e taka).
Zavisi po koja ruta.Shto vikash marzhi itn tocno. Ama zavisi po koja ruta. Mislam sega deka V-britania so bregzitot malce ima oteznato raboti itn.
Za ime brend itn...pa , naevtinoto vino shto go imam probano e pak podobro od smederevka na tikvesh vo najmala raka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom