Вино

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
До сега не наидов на тема за еден од најпознатите пијалоци-виното.Бидејќи ме мрзи да барам низ интернет воведи и карактеристики би сакал некој да ми каже за наши стандарди кој какво вино пие.Јас за време на виноскопот пробав на пример Вранец од Бовин и ми се виде интересно.
1752Red%20Wine%202.jpg

Не сум пиела многу македонски вина, Т`гата ми е убаво, но најубаво вино до сеа шо сум пиела е Италијанското Мерлот и уште едно италијанско забораив како се вика. Мерлот(да го најдам кокнкретното име ќе додадам овде) е дефинитивно нешто најубаво од вино - али пред очи декантирано.
Кој е љубител на вино ке се заљуби гарантирам

Од Македонските вина, ова е нешто што ми остави многу голем впечаток.

le_merlot_2.jpg

ss_Traminec_2.jpg

За мене највкусно вино е Траминец!! Едно според мене од најдобрите вина!! Лепота бе!! Ама колку е убо, толку е и неубо!!:pos2:

нашите вина се супер но најдобро се готви со нив и јадењето со вино ми е највкусно! мммммммммм

Не сум голем мераклија по пиењето и затоа се ми е исто.Не осеќам раслика.

Пијам само црвено вино, чисто. Убаво црвено вино и убава жена никогаш не се мешаат. :wink:

со буџет на студент... смедеревка и кавадарка!

Најчесто пијам од моето домашно или домашно од мои другари.

Да, со портокал (барем мене така ми одговара).

ss_Traminec_2.jpg

За мене највкусно вино е Траминец!! Едно според мене од најдобрите вина!! Лепота бе!! Ама колку е убо, толку е и неубо!!:pos2:
Другар ми потекоа лиги ама гладам дека е спешл селекшн така претпоставувам дека е убаво.А зашто викаш колку е убаво толку неубаво?:helou:

Да, со портокал (барем мене така ми одговара).
Нели е слично дека е благо на Витач?
Витачот некако не ми прави ќеф

Па што знам да ти кажам, до вкусот ќе да е :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom