Вилма Трајковска-вмровски кандидат за претседател. Што мислите за овој предлог?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Fantom_oh напиша:
Глупа работа, жената нема врска од политика, а за претседател ја токмиме...
П.С. Абе едно време Грујо не ја токмеше за градоначалник на Скопје, пред да го поддржет Трифун?

Чул те Грујо и да се одлучи пак наместо Вилма , Трифун да го предложи за претседател на Македонија, мислам дека е идеална личност за таа функција(богат , претставителен, зборува странски јазици, богат е нема да краде :helou: која глупа фраза што одеше на локалните избори) , а Македонците ќе го гласаат поради рејтиног на Грујо.
А Скопјани ќе частат што се решиле од таа несреќа, нека почне малку Македонија да ја оправа, доволно стори за Скопје. :tapp:

jon напиша:
Чул те Грујо и да се одлучи пак наместо Вилма , Трифун да го предложи за претседател на Македонија, мислам дека е идеална личност за таа функција(богат , претставителен, зборува странски јазици, богат е нема да краде :helou: која глупа фраза што одеше на локалните избори) , а Македонците ќе го гласаат поради рејтиног на Грујо.
А Скопјани ќе частат што се решиле од таа несреќа, нека почне малку Македонија да ја оправа, доволно стори за Скопје. :tapp:

Вака како што ја плаќа струјата за градско осветлување Македонија покрај другите бељи што ја спопаднаа најверојатно ќе биде во целосен мрак.:)

ABC напиша:
Вака како што ја плаќа струјата за градско осветлување Македонија покрај другите бељи што ја спопаднаа најверојатно ќе биде во целосен мрак.:)

Ама па ќе пее „у тунелу усред мрака, сија звезда петокрака,Америка и Енглеска биче земља пролетерска.....“ , затоа што освен како оние brand папагалите што повторува „Многу си го сакам Скопје и ќе го претворам во Метропола“ - (мисли на оние киосците што правеа плескавици како дел од Метропол фирмата) Трифун е и одличен пеач.:pos2:

Ova so Vilma ,mislam mdeka e balon,otkako kasno otkrija deka Kerim e rodnina na Rada.
A Trifun,bez razlika sto ne e kapacitet sto se mislese,sepak e dobar kandidat.

Vleze Vilma vo film otkako i pushtija patka na molitveniot doruchek vo Vashington. Tamu ja namestija da sedi do Hilari i do Nensi Pelosi, pa i rekoa po zhenska linija deka kje ja promoviraat za precedatel.

Eden moj prijatel pochnal da ja zeza kako chul deka kje ja mestele da bide ambasador vo London, a taa sosema seriozna rekla deka toa e dezinformacija od "nekoi" za da ja miniraat nejzinata kandidatura za precedatel.

Katastrofa....:kesa:

Не знам колку е точно ама ја не би гласал за неа.

ABC напиша:
Oткако Борис влезе во политика имавме 300 000 Косовски бегалци,а па кога стана председател добивме "бинго" во вид на конфликт како што некој го нарекуваат,и еден с-рамковен договор како "дупла премија",значи имавме "ептен голем успех" на меѓународно поле,што да ти расправам,чудо едно невидено,доколку сега ја стават Вилма за председателка ќе имаме,односно можеби ќе ја снемаме Македонија како што е "к`сметлија".:(

Во времето на 300 000 бегалци претседател беше Киро, Борис беше заменик министер не лупај!Инаку па Киро што направи за Македонија бе?Работи и проблеми кои и ден денес ни ги остави да си ги лупаме главите и да бараме решение за нив.Прво ни го поеба македонскиот идентитет со изјавата дека Македонците се дојдени 6 век од зад Карпатите.Експресно не направи ПЈРМ, го промени и знамето....друже ова се проблеми со кои и дене денес мака мачиме, а во наследство ни ги остави Киро.Проблемот таканаречен војна 2001, многу добро ти е јасно како е конструиран и со каква цел се применуваше.Единствен излез беше Рамковниот, колку и да е болен тој за нас Македонците.Но Трајковски му стави крај на тој проблем, а од кога загина човекот, почнаа да стигнуваат се поголеми критики од Запад кои со тек на времето беа се погласни и погласни....

Не ја гледајте Вилма како жена на Борис, туку како своја личност.
Јас мислам не е битно кој е тој што ќе се кандидира за претседател, туку друго. Што е потребно да си добар претседател? Како и секој политичар, треба да имаш харизма и да освојуваш симпатии, да те сакаат луѓе, и да имаш усул од дипломатија. Можеби Вилма ќе се покаже како таква?
На крајот, претседателот е секогаш марионета, тој кој извршува она што е од интерес на некој друг. Не е битно кој е претседател, туку кој стои позади тебе, колку е јак и влијателен. Гледајте Буш кое лоби го има позади себе, на изборите се покажа. Богатите, нафташите, и расистите. Јас барем така гледам на тоа.
Саркози исто.

Ѕвер напиша:
Во времето на 300 000 бегалци претседател беше Киро, Борис беше заменик министер не лупај!Инаку па Киро што направи за Македонија бе?Работи и проблеми кои и ден денес ни ги остави да си ги лупаме главите и да бараме решение за нив.Прво ни го поеба македонскиот идентитет со изјавата дека Македонците се дојдени 6 век од зад Карпатите.Експресно не направи ПЈРМ, го промени и знамето....друже ова се проблеми со кои и дене денес мака мачиме, а во наследство ни ги остави Киро.Проблемот таканаречен војна 2001, многу добро ти е јасно како е конструиран и со каква цел се применуваше.Единствен излез беше Рамковниот, колку и да е болен тој за нас Македонците.Но Трајковски му стави крај на тој проблем, а од кога загина човекот, почнаа да стигнуваат се поголеми критики од Запад кои со тек на времето беа се погласни и погласни....

Се согласувам во целост освен со тоа дека сум рекол како Борис беше председател кога имавме 300 000 бегалци,реков дека откако влезе во политика,а ќе се согласиш дека заменик министер е веќе политичка функција.Инаку колку за потсетување Борис играше тенис додека гореа бранителите на Карпалак а тоа е нон-сенс во светската практика на председатели.Она за Киро е чиста вистина,нажалост.

чисти промашај, ништо нема да направи, поарно нека не се кандидира

ABC напиша:
Се согласувам во целост освен со тоа дека сум рекол како Борис беше председател кога имавме 300 000 бегалци,реков дека откако влезе во политика,а ќе се согласиш дека заменик министер е веќе политичка функција.Инаку колку за потсетување Борис играше тенис додека гореа бранителите на Карпалак а тоа е нон-сенс во светската практика на председатели.Она за Киро е чиста вистина,нажалост.

А бе шо се расправате за тоа кој претседател колку и што направил за Македонија. Зар не ви е јасно дека на македонската политичка сцена и според македонските политички сценарија (уставот), претседателот е само еден обичен статист! Нема НИКАКВА ингеренција и никаква власт освен онаа којашто ќе му ја додели парламентот. Да беше Франција или Германија - да праевте муабет. Вака еден со друг се издавате дека тој македонскиот устав ви е фикција којашто никогаш не ви прошла меѓу прсти.

И не - АБЦ. Не се однесува постот на тебе : се однесува на целата дискусија којашто почна од тоа “кој колку направил за Македонија“. Сакате да знаете? Никој ништо и николку не направил за Македонија од гореспоменатите.

Ај добра ноќ :helou:

Да де сеа, умрел Борка, па Боркојца ке ја туриме. Па луѓе од глад умираат, шо не ги кандидира нив мамата негова...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom