Викенд без обврски

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Сигурна сум дека скоро сите сте го гледале "American pie 5 " па затоа ќе ми биде полесно да ви ја објаснам темата. Таму девојката му дава на дечкото *грин кард*за викендот.Значи тој оди на викенд и може да прави што сака без обврски и без никому потоа да дава извештај за тоа што ќе го направи.Дали вие би дале таква "грин кард" на вашиот партнер/ка , и ако да, во кој случај и како би се чувствувале за време на тој викенд и потоа?

Бог да чува, ако си го водиш животот според Американ Пај филмовите. Инаку супер ќе се чуствуваш ако си го праќаш партнерот да се издува, малце се внесува и доза на страв, може другата/другите имале СИДА, може ја сака(зборам за некоја лабава деформирана дефиниција на зборовите сакање и љубов) другата повеќе од мене, можностите се небројани И зошто секогаш кога се отвараат вакви теми, ОП мудро молчи?

ни на крај памет! а на тебе ако ти е тоа животен сон прашај го дечко ти, но ако некој навистина знае да љуби не би требало да остава се во рацете на партнерот и да не му е гајле што прави партнерот.

Шознам глупости е ова. . Нема шанси да дадам ..

уште една американска глупост. ама јбг, тоа се продава, шо да праиш. ако ми даде слободен викенд ќе си го сватам ко-не се интересира баш за мене, гајле и е што правам. па ако отидам таму и си најдам некоја нова и боље цурица, ќе си останам со нејзе поради тоа погоре наведеното. шо ќе се замарам со неа кога таа не се замара со мене. а што се однесува до мене, јас да дадам зелена карта-не. ако сака со друг, нека повели. никој и` нема ставено синџири на рацете.

Da dades nekomu vikend bez obvrski e Najgupavata rabota sto bi mozel covek da ja napravi....:tapp: Sto e celta??? Posle koga ke se vrati da postoi postojano duh pomegu vas????

Абе како ја смисливте темата?
И да ми даде викенд без обврски, што ако? Џабе кога нешто од внатре (највероватно љубовта спрема патрнерката) не ми дозволува да правам она за што може да се каам цел живот.

Прво, јас воопшто неможам да имам врска во која некој ќе ме гуши со "забрани", напорни препрашувања и сл. работи. Според тоа, дефинитивно не би ми потребал викенд да се издувам ... секогаш си ги распоредувам сите работи и ништо не ми недостасува ... јас повеќе би посакала викенд со него, отколку без него.
А јас дали би дала?
Се трудам истото што го барам, да го дадам. Значи нема потреба од слободен викенд ни тој, кога никој не би му бранел да седне на кафе и преку недела, да излезе општо кога ќе сака да се види со другарите итн.
Туку лошо ми звучи тоа "обврска" ... никогаш не го чувствувам моменталниот дечко како обврска ... тоа што ќе го побарам, ќе ме побара, ќе се видиме, ќе се гушкаме итн, секогаш ми е природна потреба ... обврски имам на работа, а со партнерот сум од љубов и желба.
И така ...:zaljuben:

Добро си кажа Дивајн, не одам јас со дечкото затоа што сум обврзана, туку дека и двајцата си правиме да ни биде убаво, се сакаме и супер ни е кога сме заедно.
Тешко на тој што љубовта ја сфаќа како обврска.

Е сега за викендов...Ако било кој од партнерите се почувствува „загушен” од врската и бара „слобода” да шара-бара под глупави изговори како што е викендот без обврска (што според мене е многу слично на паузата која во никој случај не ја оправдувам) подобро е таа врска да се прекине, бидејќи очигледно нешто не штима во врската. Зошто да се мачат и двајцата партнери?

Гледано од секој аспект, подобро е да се раскине отколку да се „тегне” врската без љубов до бескрај.

Кај мене на шалтер нема издавање грин кардс.:)

Totalna glupost! Ako ti go sakas nego nema da mu dades green-card! Nema da ti smeta ako toj pravi nesto so drugi, za vreme na slobodniot vikend? Kakva e taa vrska, kade si imate po slobodni vikendi???

Sekako deka ne mi bu dala, a ne bi ni pobarala... ako vec sakas sloboden vikend, raskini pa ke imas ne eden tuku kolku sto sakas!

Ја ке речам ЗАПАДОТ кај нас доага со лошите работи а не со добрите кр кр кр кр кр :tapp:
инаКу во суштина не би го сторил тоа да и дадам слободен викенд на девојка ми да се издувува како сака и што сака да прави мислам дека нема смисла за таква работа ако и треба нешто за да се издува ке го стори тоа со мене ке се забавува и ке ни биде интересно али такви греен кард ова она не прифакам и го мислам дека тоа е уште едно срање плус во врската
Непотребни глупости можат да уништат поубави поубави работи.

Нема да кажам ништо што веќе не е кажано овде.

Грин кард? Срање у колор. Или си или не си во врска. Ова со викендов ми личи на шарање со благослов, а јас да се согласам на таква работа, не знам на кои дроги да сум не би.

Слобода јеботе... Свашта. Излет на Први Мај со скара и пиво. Оној другиот вид дали за викенд или на пет минути, ни во лудило.

Sith

добро би ми дошол еден таков викенд, ама тешко да го добијам

црвен може да дадам,ама зелен-нема шанса!!!
да си во врска со некој што го сакаш,ке се трудиш што повеке од времето да го минуваш со тој/таа..... ако дошло ред такви глупости да дозволуваме.... е...е врската!!! биди слободе,па уживај во слободни викенди без обврски колку сакаш.. само да не бидам погрешно сватена дека од партнерот очекувам да биде залепен за мене ко таксена марка-давам и барам слобода но се во граница на нормално....

Ако му дозволиш на партнерот викенд без обврски тогаш јасно му даваш до знаење дека не ти значи ништо!!:lud:

П.С:Никој што сака некого не би го дозволил ова.Апсурдно е!!:uvo::uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom