Вие и кафето

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Од кога ги оставив цигарите пијам можеби едно или две кафиња во неделата. Не дека додека пушев пиев нешто многу кафе ама сепак едно до две кафиња во денот пиев. Инаку најчесто 3 in 1 нескафе пошо наједноставно ми беше за припрема. :)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Од денес веќе не сме другари :cautious:.

Член од
22 декември 2011
Мислења
15
Поени од реакции
3
Заедно со Вита Голд кафе секојдневно се дружам:) Се шегувам го пијам 2-3 пати на ден во рок од три месеци. Едноставно само го заменив за турското, а со Вита Голд освен што уживам, дури и слабеам. На здравје кафе :)))

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Кафето е уметност:) Го пијам секогаш кога ми се пие, а обично често ми се пие. Просечно по 5-6 шољи дупло или тродупло нескафе и измеѓу некоја шоља капучино. Можам да пијам кафе секогаш и секаде, не е важно дали одам, стојам, седам, лежам, брзам, на час сум...секогаш и секаде можам да пијам кафе.

Член од
27 септември 2011
Мислења
423
Поени од реакции
682
Јас и кафето сме си best friends.
Кога ќе се разбудам е тука, кога шетам низ град ми е во раце, кога ќе седнам да се одморам од шетање низ град ми е пред мене.
Никогаш нема да заборавам колку ми помогна дури учев, ми ја даваше единствената поддршка во тие моменти и ме трпеше таква нервозна и никаква.
Кога ќе се изнервирам ме смирува, а кога се ми се гледа матно ми ги отвара очите. Не ми замерува кога ќе го заборавам па ќе ми претече или кога ќе го истурам. Едноставно е секогаш тука за мене да ми помогне, а никогаш да не ми замери за нешто или да ме остави.
Едноставно го обожавам :coffee:

• Ми се допаѓа
Reactions: NYC

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
На секоја пауза на факултет пијам по едно макијато...денес четири плус две турски дома, enough said.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Еве неколку месеци инстант Rembraco и можам да кажам дека е подобро и поефтино од Nescafe кое го пиев претходно.

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Го има некој пробано новото кафе на Гранд? Баланс мислам беше и е во зелена амбалажа.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Кафе пијам од 2-3 пати дневно обожавам горко турско,најслатко ми е кога го пијам со друштво или кога ке се вратам од град наместен и ке здрвам едно за ме врати во форма

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Може некој да ми каже каде можам да го купам најсилното кафе во Скопјево? Без разлика дали е чаша кафе или па 100г пакување.

Kajgana Shop

На врв Bottom