Вие и кафето

• Креатор на темата Креатор на темата fsreplay
  • Време на започнување Време на започнување
Се е до навиката на човекот. Има луѓе кои по цел ден не пијат кафе па можат да функционираат подобро и од оние кои пијат:)

Јас и кафето - најдобри другари! :)
и тоа кафе, кафе! без шлагови, пењи, сладолед.

Порано се дружевме повеќе сеа послабо.

Јас и кафето ... секојдневие :smir:

Деновиве се повеќе и повеќе. Обожавам кафе.

слабо порано почесто ама почна да ми смета и не пијам веќе.

Неможам без кафе.
Турско кафе не пијам, одвратно ми е. Пијам само нес кафе, и после долгогодишното конзумирање, сега имам големи проблеми со спиењето.

Се е навика. Како е можно немому кафето да му е неопходно за да добие енергија или да се расони а некому да не му е? Најпрво кафето почнуваме да го конзумираме од забава но потоа преминува во потреба, нешто слично како терапија. И да, навистина ствара зависност доколку се пие во поголеми количини.

Јас и кафето - најдобри другари! :)
и тоа кафе, кафе! без шлагови, пењи, сладолед.
Мој тип на кафеџија. Се знај шо е кафе. Црно, жешко, јако. Толку.

А си се дружам со кафето салам во последно :)

vo edna godina moze da ispijam dve do tri kafinja,znaci ne pijam mnogo,ama sepak koga pijam,pijam crno i toplo :pos2::pos2::pos2:

Порано не пиев кафе, не дека не сакав или дека ми штетело - едноставно не ми текнувало да си сварам.
Од неодамна, заради друштво - сите пијат па ајде и јас да почнам...
Така почнав со по едно кафе на ден (турско) а потоа почнав да експериментирам со другите кафиња: еспресо, нес, макијата. . .
Еспресото ме бута, го мразам и не го пијам веќе, ми го суши гласот и ми прави вртоглавица и малаксаност.
Макијатото го сакам, големо нарачувам секогаш кога одам на кафе во кафетерија, ама пак МРАЗАМ кога ми го прават со мноогу вода без капка млекце.
Нес обожавам, си правам по дома и од она со пена, и од она инстант-нескафе, голдкафе и сличните инстант-кафиња во стил-лажичка зрнца кафе,топла вода и шеќер.
Турското кафе знае највеќе да ме расони и да ме разведри. Кога пијам турско кафе знам дека сум пиел кафе. Другите ми е како млеко со малку кофеин, не знам зошто.

Инаку, не сум зависен од кафе. Нема кај мене правило кога да пијам, па од таму и не морам да се напијам ОБАВЕЗНО кафе секое утро за да се разбудам. Тоа ми е чудно кога некој го каже. Иако, за распустов секое утро го пијам, ама не од потреба, туку од адет.

Морам секој ден да си ја земам дозата, порано пиев по 3 до 4 филџани турско кафе сега пијам по 1 филџан турско дневно секој ден.

Јас и кафето - неразделни другари, по цел ден сме заедно :) Од сабајле, после школо, попладне и вечер. Кафе, те сакам !! <3

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom