Вие и иглите

• Креатор на темата Креатор на темата Spaski
  • Време на започнување Време на започнување
Не се плашам и незнам што има страв тука :toe: Ко мал нонстоп кога бев болен ми препишуваа инекци, по болници инфузии ,земање крв од вена, па некои несреќи ...дупнав глава :vozbud: па шиење на без анастезија ...па на забар анастезија со инекција и уште мн работи. пред година - две идам на спортска медицина глеам се онесвестуваа само што им зимаат крв од прст а замислете од вена. чидна работа

супер стојам со иглите бе,мислам секој ден си плетам ..а се плетам,и џемперчиња и чорапи ма се чоече-незнаеш кој филинг е тоа,со иглата едно сме тогаш:vozbud:

иначе ко мал страв ми било од инекции(многу сум примал :S),вакцини такви ствари--->али сеа више неее :D

Ne se plasam od igli, slobodno moze da me buckaat bez oko da mi trepne. I od krv ne se plasam. Posleden pat koga mi zimaa krv , po 5 pati me bocnaa na racite za da mi najdat vena, jas recisi i ne custvuvav bolka, ama majka mi cela prebledne dodeka me gledase, mozam da zamislam kako ke i bese nejze da ja bockaa po 5 pati, vo koma ke padnese.

Не ми е страв од иглите, ни од инјекции, ни од вакцини.Кога сум бил мал исто како и сите деца на таа возраст сум плачел, ама не ми е страв сега.Единствен пат кога сум ја замразил иглата беше пред 3 години кога последно примав инјекција и после цела десна нога ми беше здрвена, одев како инвалид цел ден и ужасно многу ме болеше.

последно коа ми земаа крв, девојкава ко бајаги мене да ме смири почна глупости да збора, и припадна, и сама си земав крв од прст.
ама тоа беше онака за хематокрит.

Немам некоја фобија од доктори игли крв и сл, но не ми е баш најдраго ако треба тоа да се прави. Инаку конкретно за иглите немам страв ако не ме боцкаат во вена. Не знам зошто од самата помисла дека иглата треба да ме боцне во вена ми е страв. Требаше да одам на доктор да ми земат крв да видат дали сум слабокрвна ама не отидов баш поради тој страв. Инаку вакцини тоа други работи не ми е страв.

Да не се подречам, инекција немам примано од 4 годинки. :)

Немам никаква страв од тоа, кога не вакцинираат има некои деца паѓаат во несвест, али ја неам мака. Исто така, сакам и крв да давам, ама не ми дозволуваат поради годините, инаку ги исполнувам сите услови.

Јас и иглите не се сакаме ама кога мора мора. Тоа е

Не се плашам од игли воопшто не знам што толку сите :toe:

Уффф мразам игли ! :jaj: Не можам да гледам. Од крв не ми е страв ама кога ќе видам игла... се стресувам... :icon_eek:

Jас се плашам од игли и тоа ептен. Ме бркаат низ болница за крв да ми земат. А, инекции во живот немам ставено, но немало ни потреба фала богу. А, од крв не ми е баш грозно

Мене од крв ме стра од вакцина не ме страв. Пред од прилика 1 година јас и другар ми бевме да му ставаат вакцина. Овие ја извадија иглата и овој се онесвести. А нз шо е работата шо ве стра од игли.

Мразам кога ме треба да ме боцкаат во вена не дека боли језиво е во средата у вена ме боцкаа:nesvest: Ама ништо не ме болеше не глеав и помина :kesa:

Немам страв од игли и од крв. Слободно гледам кога ме боцкаат. Дури некогаш имаат проблем барајќи ми ја вената, па раката ми е дупки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom