Вие и иглите

• Креатор на темата Креатор на темата Spaski
  • Време на започнување Време на започнување

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Како стоите со медицинските игли? Дали имате фобија од игли? Или пак не можете да гледате крв?

Ја поради страв од игли не преминав на хероин.

Немам ништо против нив, како комарец да ме каснало, не ми се лоши од крв тоа сигурно. Ама никогаш не сум донирал крв и немам ништо против тоа, не ми се укажала сериозна шанса да го направам тоа.

Јас кога на мене ми зимаат крв, или ме вакцинираат ништо не ми е, ама кога ќе видам други како боцкаат, почнува да ми се врти и еднаш за малку ќе се онесвестев

Како стоите со медицинските игли? Дали имате фобија од игли? Или пак не можете да гледате крв?

Секој ден ги гледам и искрено да ви кажам засака ги .. Не се толку страшни , па ни крвта не е страшна , малку е нечиста , али не е страшна ..

е шо знам ипак не е свеедно неам некој голем страв ... али ипак иам малу xD
као и од големи пилули (>1000mg) :S

...Навикната сум на игли веќе, секој втор месец идам на алерго-тестови поради моите all-time-changing алергии :nesvest:
...Па и инфузија примам често, така да, не ни приметувам кога ми ја брцаат иглата во вената...:toe:

Леле мн ми е страв еднаш имам паднато во несвест од вакцина а кога ми земаат крв ја вртам главата и ги стегам забите,а исто и кога треба инфузија да примам леле:nesvest:

Немам гајле од игли. Секогаш сум застанувал прв во редот за земанје крв, прв во редот за вакцинирање. И обожавам кога ми земаат крв, особено ако треба да се направи тоа од вена:vozbud:. А сакам и крв. Мнооогу крв!:zlo:

Никој нормален неќе да си предизвикува болки или да му предизвикуваат но кога се мора се мора и нема тука што, најпосле и зошто да се плашам, не е поголема од мене :)

Абе гајле неам од игли,боцкањето боли :)
Не озбилно се навикнав више еднаш месечно обавезно ми земаат крв,така да не глеам ништо страшно.Е сега овие глупавиве сестри што не знаат да земаат крв,обавезно морам да се вратам дома со пукната вена и помодрена цела рака.
А инаку многу ми е страв од земање крв од прст,еднаш на систематски од страв го искршив тоа што е ко пенкало за земање крв и мораше да ме боцкаат два пати у прст :(

Иглата е најефикасна......во ептен ретките случаи кога сум одел на доктор ако ми препише антибиотици во капсули барам да ги замени со инекции:vozbud: :kesa:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom