Се караат мажот и жената за време на ручекот.
Мажот удира со тупаница по масата и прашува:
- Кој е овде газда во куќата?
... Жената му врзува една шлаканица,
а тој:
...- Па, добро, само прашував.
--- надополнето ---
Девојката му вика на дечкото:
-Злато па сите ми викаат дека си бил педофил :/
-Ааааaа значи тоа те учат во градинка а ?
Влегува чoвeк во кафана и вика:
-Кој го спаси син ми од давење, кој го извади од реката?
Eден од гостите скромно дига рака и му вика: -Јас го спасив син ти...
-A кај му е капата бе?
--- надополнето ---
Свети Петар и Господ одлучиле во иднина да примаат само луѓе кои починале спектакуларно. По некое време тропа некој во вратата на Небото...Свети Петар: - "Примаме само необични СЛУЧАЕВИ!Покојникот: - "Слушанете ја мојата п...риказна!
Од секогаш сум мислел дека жена ми ме изневерува. И така еден ден си дојдов три часа порано од работа, трчам како луд по скалите до 11 кат ја отварам вратата и ја гледам жена ми гола, го пребарувам цел стан да го најдам типот и на крај излегувам на балкон и го гледам типот како виси. Земам чекан и со сета сила го удирам по прстите. Тој за негова среќа паѓа право на грмушка, тогаш го земав фриждерот и го фрлив право на него и го погодив. Од многу возбуда добив срцев удар и еве ме мене горе кај вас"...
- "Добро", рекол Св. Петар, "може да влезете"
После некое време се слуша повторно тропање на вратата
Свети Петар: - "Примаме само необични СЛУЧАЕВИ!
Покојникот: - "Нема проблем, слушнете ја мојата приказна.
"Секое утре навика ми е да вежбам телесни вежби на балконот, Но денес се спренав и паднав долу, за среќа се фатив на балконот од комшијата под мене. Но во тој момент дојде комшијата и со чекан ме удри силно по прстите и паднав право на една грмушка, кога си помислив дека денес ми е среќен ден ме удри нешто многу тешко по главата и еве ме мене кај тебе "
- "Добро", одговорил Св. Петар, "можете да влезете во рајот"
Потоа повторно некој тропа на вратата на Небото:
- "Примаме само необични СЛУЧАЕВИ!", Рече Св.Петар.
- "Нема проблем", вели покојникот:
"Седам гол така јас во еден ладен фриждер ..."
- "Доволно е...", го прекина Свети Петар "Влезете!"