Вицеви без наслов 2 дел

Почицаецот: -Документите ве молам!
Возачот: Ееее извини далдисал сам не сам забакарил....
Полицаецот: DOCUMENTS PLEASE!!!

п.с Дијалектот е Струмички :tapp::pos2:

Иле му вика на Пеце.

-Пеце си за шах да маниме?

-не бе брат, неможам, умре баба ми...

-хмм.....е ако де... ете....ти ќе играш со црните фигури.

Ѕвони телефонот...- Ало, Игорче ти ли си ?- Да тетто, јас сум.- Мајкати дома ли е ?- Во купатило е, се бања.- А татко ти ?- И он е во купатило.- А ќе излезат ли брзо ?- Тешко, сигурно нема да излезат брзо- Зошто, што е работава- Па затоа што татко ми излезе пред малку и бараше вазелин, а јас еве сега гледам дека ми го нема лепакот!

--- надополнето ---

Некоја жена имала љубовник и мажот само што заминал на работа дошол љубиникот. Детето било премногу љубопитно и влегло в ормар за да ги гледа. Мажот заборавил нешто и се вратил дома и како и обично, жената го пикнала љубовникот в ормар незнаејќи дека син му е веќе таму:
Детето: Мрачно е тука!
Љубоникот: Да, мрачно е......
Детето: Имам фудбалска топка!
Љубовникот: Баш убаво...
Детето: Сакаш да ја купиш?!
Љубовникот: Не, фала...
Детето: Ама татко ми е надвор!
Љубовникот: Добро, добро... Колку?!
Детето: 250 евра! (Куманија стил):pos2:

Влегува полицаец во црква и започнува да ги дува свеќите. Попот оди до него и го прашува:
- Зошто ги дуваш свеќите?
- Како зошто?! Денес ми е роденден!

-новинарка ја пратиле да интервјуира неколку овчари кои виделе НЛО. Меѓу другото станало збор и за тоа како живеат сами во планината по 7-8 месеци без да видат друг народ. Новинарката ги прашува:
- како издржувате без жени толку време?
Овчарите ја грабнале и еден и рекол:
- па ќе кажеме дека сме виделе НЛО и ќе ни испратат некоја новинарка.

Професорот влегува на час и затекнува еден како нешто чепка околу радијаторот.Професорот:Ти, што чепкаш таму место да вежбаш како и останатите?- Кажи ми сега каде била Француската револуција?Овој му одговара:- Немам поим!Професорот:Срам да ти е. А кога се случило илинденското востание?Врска немам... Мене ме пратија од водовод да ги проверам инсталациите!

Си биле глув и глупав, глувиот го прашува глупавиот:

- Колку се бе 2+1?
глупавиот одговара: -5!
а глувиот му враќа: -Под .!. ми се скри

Еден човек прашува новинар:
- Вистина ли е, ние Македонците сме продале 100.000 компјутери на Јапонија?
- Се разбира дека е вистина! Само не е Јапонија, туку Јамајка, не се компјутери туку компот, и не ги продадовме, ни ги вратија.

Мајката му пишува на синот писмо. Синe, Ти го пишувам ова писмо за да знаеш дека ти пишувам, зошто ако го добиеш значи дека стигнало.
Ако не го добиеш јави ми, ќе ти го пратам повторно. Ќе пишувам полека, знам дека споро читаш.
Пред некој ден татко ти прочита во весник дека по најнови статистички податоци повеќето сообраќајки се случуваат на далечина од 1км од куќата, па затоа ние се преселивме малку подалеку.

Куќата е преубава, имаме дури и машина за перење, само не знам дали работи. Вчера ставив некои алишта да се перат, ја повлеков рачката за вода и алиштата ги снема. Тука времето и не е така лошо. Прошлата недела само два пати врнеше. Првиот пат траеше 3 дена, а следниот пат 4.
Во врска со јакната што ја бараше, вујко ти Перо ми рече дека ако ги извадиме копчињата, пошто многу тежат, ќе не фати поефтино пратката во пошта. Јас затоа ги отпарав копчињата и ти ги ставив во џеб.
Конечно го погребавме и дедо ти. Го најдовме телото во вторникот, кога ја чистевме куќата. Беше во орманот од оној ден кога игравме жмурки и кога тој победи. Пред неколку дена ни експлодира плинската боца во кујна. Татко ти и мене, експлозијата не исфрли надвор низ прозор. Какво убаво чувство беше тоа! После толку години, татко ти и јас, конечно излеговме заедно.

Бидејки веќе го спомнувам татко ти, тој најде нова работа! Многу се гордее. Има под себе околу 500 души...се запосли на градски гробишта, го коси травњакот.

Сестра ти Милева, знаеш онаа што се омажи, конечно се породи! Не знаеме кој пол е, па затоа не можам со сигурност да ти кажам дали си станал тетка или вујко...Сестра ти рече, дека ако биде женско ќе ја вика по мене. Малку ми е чудно што нејзината ќерка ќе ја вика "мама", ама ете желба и е.

А брат ти Радојче, тој е стварно за никаде. Замисли, ја затвори вратата од колата, а клучевите беа внатре. Мораше да се врати во станот да го земе дупликат клучот за да не извлече од колата. Катастрофа !!!

Добро синко, нема да ти ја напишам адресата пошто незнам која е.Семејството што живееше пред нас тука, си го земаа куќниот број од зидот со нив. Ако ја видиш Светлана, Поздрави ја, а ако не ја видиш, не и кажувај ништо.

Те сака Мама,

Станислава.

П.С. Сакав да ти пратам и нешто пари, ама веќе го затворив пликот.

Како се викаат свекор и свекрва?
- Шап и лигавка!
А снаа?
- Луда крава!

Господ ја создаде земјата, се' останато е Made in China

- Во колку часот се отвара библиотеката?
- Во 9 часот. И која е причината да ме удиш во 3 часот сабајле за да ме прашаш тоа?
- Не се отвара пред 9?
- Не! И зошто сакаш да влезеш пред девет?
- Кој рече дека сакам да влезам? одговори човекот. „Сакам да излегнам“

Заминал Трпе на работа, а комшијата одма отишол кај Трпана. Ама Трпе заборавил нешто и се враќа дома, а комшијата одма влегува во шкафот. Трпе ја гледа Трпана гола и одма ја пребарува куќата, го наоѓа комшијата во шкафот и му вика:
- Абе комшо дупиш, а?
- Еми тук, там.
- Ај там:icon_arro!

Доаѓа синот дома и татко му го прашува:
- Сине, има нешто ново на училиште?
- Да, има добра и лоша вест!!!
- Добро, сине ај кажи ја прво добрата вест.
- Конечно, тато ни изгоре училиштето!!!
- Како сине, па тоа не е добро, ај кажи ми ја лошата вест?
- Пожарникарите, што дојдоа да го изгасат училиштето ги спасија професорите!!!

1. Го прашуваат некое дете од Битола,ти го сакаш татко ти,малиов вика НЕ тој ме тепа,а мајка ти,НЕ и таа ме тепа.Епа кого сакаш ти,и малиов вика Пелистер тој никогаш не тепа!!!

2. Си биле волк,зајак и куна и си седеле во шумата и волкот им рекол ај да праиме нешто за да ни биде интересно,и вика ај да си ги смениме имињата и да си ставиме уметнички.И волкот рекол ај јас ќе се викам Вуров,зајакот рекол јас ќе се викам Зуров,и куната замислена вика епа јас не играм.

детето и вели на мајка си:
- мамо, види, секојпат кога му давам на кучето колаче му се крева опашката.
- сине, не му ги давај сите, чувај малку и за татко ти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom