Вицеви без наслов 2 дел

Математичар, сметководител и економист се пријавуваат за исто работно место. Менаџерот го повикува прв математичарот и го прашува:
- Колку се два плус два?
- Четири.
Менаџерот пак прашува:
- Четири, точно?
Математичарот го погледнува менаџерот зачудено и вика:
- Да, четири, точно.
Менаџерот после него го повикува сметководителот и го прашува истото прашање:
- Колку се два плус два?
Сметководителот одговара:
- Во просек, четири - додај одземи 10 проценти, но во просек четири.
И на крајот менаџерот го повикува економистот и го прашува истото прашање:
- Колку се два плус два?
Економистот станува, ја заклучува вратата, ги спушта ролетните, седнува до менаџерот и му вика:
- Колку ти би сакал да бидат?

Си бил некој рибар и фатил златна рипка. Рипката го замолила да ја пушти и таа ќе му исполни желба. Се мислил рибарот и рекол: Сакам да мочам ВИСКИ. И рипката му ја исполнила желбата. Потоа рибарот си оди дома и и кажува на жена си:

- Жено донеси чаша да си ставам од вискито !!!

Жената: А за мене да донесам ли ?

- Не ти од шишето ќе пиеш !!

Тројца пријатели умираат во сообраќајна несреќа и се наоѓаат пред портите на рајот. Пред да влезат Свети Петар ги прашува:
- Замислете си дека сте во ковчег и дека пријателите и блиските ве исплакуваат. Што би сакале да слушнете за вас?
Првиот: Би сакал да слушнам дека бев одличен лекар и добар семеен човек.
Вториот: Би сакал да слушнам дека бев прекрасен маж и дека сум израснал прекрасни синови.
Третиот: Би сакал да слушнам ...Види, види. Мрда!!! :vozbud:

- Знаеш ли миличок дека карбураторот од нашиот
. .*Мерцедес* е полн со вода?!
- Не е можно!
- Јас ти велам дека навистина карбураторот од
. .нашиот *Мерцедес* е полн со вода!
- Ама чекај! Од кога па ти знаеш што е карбуратор?
- Еве гледаш дека знам и ти велам дека е полн со вода!
- Ај да видам! Каде е колата?
- Ми потона во реката!

Син му на Бин ладен се враќа дома и му вика на татко му:
-Тато денес ми ставија кец по географија!
-Зошто бе сине?
-Па ме прашаа која е најголема зграда во Њујорк и јас одговорив Емпајр стејтс билдинг ама биле кулите близначки.
И Бин ладен одговара:
-Не се грижи сине сега тато ќе ја поправе единицата.
:pos2:

Оди Перица на итна операција лежи на креветот и докторот вели:Сестро инструментот ве молам. Перица одговара: Докторе не ми е баш до музика!!:pos2:

Жените во спортот трчаат побавно од мажите, само затоа што сакаат да бидат подолго гледани

Што разликата помеѓу Психијатар и Психично болен?
Психијатарот има тапија дека е нормален.

Дедо ми е светски рекордер у нуркање.
Пред 12 години влезе у Вардар -> сеуште му мерат.

Летале во авион Македонец,Русин и Американец.
Авионот се срушил и ги заробило некое домородско племе, и им рекле сега сите ќе ни кажете од каде сте и нешто за вашето место и доколку сме слушнале за него ќе ве ослободиме ако не ќе правиме од вас компир манџа.

И прв Русинот: Јас сум од Русија, голема држава... многу е ладно Москва,Путин... и овие не слушнале за ништо што им кажал и го убиле.
После Американецот: Јас сум од Америка исто голема држава, сигурно сте слушнале за ЦИА што и да се случи таа дознава,Мајами,Флорида Њу Јорк... и овие рекле прв пат слушаме и го убиле.
И трет македонецот разочаран без надеж: Па што да ви кажам вие штом не сте слушнале за Русија,Америка,Циа,Москва... нема шанси да сте слушнале за Македонија,Скопје,Струмица,Берово... и во тој момент го прекратиле домородците и му рекле ЕЕ БЕРОВО ЛИ? НИЕ ОД ТАМУ КОМПИР КУПУВАМЕ :)

Izvinete ama ne sum doma a ovde nemam makedonski font

Vicot:

prasanje: Zosto turcite nosat mustakji ?
odgovor: Oti Goce Delchev im ebal majkata :D

bez navredi... samo shala :D

Не е волк, но живее во шума
Не е кокошка, но лежи на јајца
Не е човек,но има глава
Не е глушец,но влегува во дупка................................Ако погодиш имаш 7 дена престој на него:D

Иде човек по улица и влече јаже го гледа друг човек и му вика „Абе што го влечеш јажето„ а овој му вика „Да не сакаш да го туркам„

Седат два слона покрај базен и уживаат, и едниот му вика на другиот:
- Ај допиј, па да си одиме!

Полицаецот брка крадец и му се дере:
- Застани бе, застани!
А овој му вика :
- Ти застани, тебе никој не те брка!:pos2::pos2:

- Мамо, мамо, зошто тато трча цик-цак низ двор?
- Абе ќути и додај ми уште еден куршум...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom