Вицеви без наслов 2 дел

Седнува друштво во кое има три парови во кафич во Шутка и нарачуваат кафе. На крајот кога треба да ја платат сметката го викаат келнерот:
- Колку треба да платиме?
- Пошто сте три пара - 100ка - рекол келнерот.

:D

Се вози тип на мотор и случајно удира еден врабец во лет. Му паднало жал, застанал и видел дека врабецот е уште жив. Го понел дома и го ставил во кафез со малку вода и леб.
Неколку часови подоцна, кога врабецот се разбудил, погледнал околу себе и почнал да се кае:
- Решетки, леб, вода... сум го убил мотоциклистот!

-Еј женска, татко ти да не е терорист?
-Хаха, да, дека сум бомба нели?
-Не, дека изгледаш како ќерка на терорист.

- Ќерко, какви ти се плановите за Нова Година?
– Алкохол, секс, Руска салата…
– Што, што???!!!
– Се шегувам мамо, од каде пари за Руска салата…

Блажо каа нап’нил 60 години, отишол прв пат у неговиот живот у нудустичка колонија..
Шета така по кампот, и гледа младо пиче плаво, згодно, главата боле со големи напрчени цицки, и одма му се кренала паламарката….
Ваа го видела, му иде и го прашуе;
—Ме викаш а….
На виа незгодно, оцрвел ѓоа чушка, негира дека а викнал, а ваа му вика;
—На некој каа че му се дигне у моја близина, тоа значи дека ме вика…
Го зима Блажо за рака, го носе у грмушките и му прае невероватна еба, и си заминуе..
Блажо среќен шета, гледа сауна, влева унатре и после пола саат се опуштил, и се испрдил унатре…
Иде голем црнец, и му вика;
—Ме викаш а…..
Блажо збунет, нема време ни да одговоре, црнецот го фаќа, му го пернал здраво, на Блажо очите му испаднале ѓоа на шивечки зет, и така изнаебан оде на рецепција, и вика на типката:
—Врат’те ми ги пар’те, ја ци одам…
—Ама зошто господине, тука сте само еден ден….
—Слушај сестро златна, ја су 60 години, мене месечно ми се дига 2 пати, ама дневно прдам по 15-16 пати, воа не е за мене…

ROMA ROMA ROMA

Македонска фудбалска репрезентација непоразена во 2016та. Треба да се прогласат за народни херои :)

ROMA ROMA ROMA

Во една македонска фабрика требало да дојде висока делегација од странство и директорот ги собрал вработените да им каже како да се однесуваат:
– Утре, кога ќе бидат тука странците, никој не смее да пцуе. Наместо пцовка, едноставно речете „не си во право“.
Наредниот ден дошла делегацијата, работниците мудро си молчат… Во еден момент една цевка паѓа од високо право на нозете на еден од работниците.
Работникот погледнува нагоре и извикува:
– Кироооо, абе не си во право! И мајка ти не е во право, и тетка ти, и баба ти, и целиот твој род до деветто колено не е во право!!!

Летат со авион Бранко и Зоран-Абе ,Бранко,знаеш ли што си мислам!
Да фрлам 100 евра од прозорец и да усреќам некој во Маќедонија,
што велиш?Па ти фрли десет пати по 100 евра,па да усреќиш 10
Мачедонци?Веднаш се јавил и пилотот:-А да се фрлите вие двајцата,па цела Маќедонија да ја усреќите.

Гинекологот:
– Што е ова?
– Вагина.
– Знам дека е вагина, прашувам зошто не е избричена…
– Мажот ми не дава.
– Каде е вашиот сопруг?
– Во ходникот.
Докторот излегува во ходникот го фаќа мажот за ракавот и го води во ординацијата:
– Што е ова?
Мажот:
– Вагина.
Жената:
– Докторе, ова не е мојот маж…

Полицаец сопира кола за проверка.
Од колата излева маж, кој едвај стое на нозе. Полицаецот:
– Опаа, некој убаво се напил, ај дувни малку во апаратот!
Човекот ваде 1000 денара и му ги дава. Полицаецот:
– Така… ај уште еднаш дувни!
Човекот ваде уште 500 денара и му ги дава. Полицаецот:
– Не така слабо бе, дувни посилно, како првиот пат!

Разговараат двајца пријатели, Македонец и Србин. Македонецот разочарано од немањето работа му вика на Србинот:
- Што да правам, да плачам или да лепам плакати?
- Баш ти лепо стоје сузе, али немој плакати.

- Злато, што сакаш повеќе, банани или јагоди?
- Кај си? На пазар?
- Не, во аптека...

:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom