Ви се случило ли некoгаш фризерот да ве "осакати"?

• Креатор на темата Креатор на темата SNooPy
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам зошто, ама кога и да ми ја утнат фризурата, дур сум сеуште на фризер викам дека ми е супер и кисело се смеам. Едноставно немам срце да и/му кажам дека сум одвратна (демек не знаат :pos:)
Ама откако ќе излезам кое пцуење и нервози се, тоа е нешто невидено.:pos:
Паметам еднаш кога фрлив куп пари за шишање кај еден од нашите најпознати фризери, имав долга коса од која не остана ни половина, се изнервирав ненормално многу и отидов кај една фризерка кај мене и се ишишав машки за тродупло помала цена. И супер ми стоеше.:angel:

Не знам зошто, ама кога и да ми ја утнат фризурата, дур сум сеуште на фризер викам дека ми е супер и кисело се смеам. Едноставно немам срце да и/му кажам дека сум одвратна (демек не знаат :pos:)
Ама откако ќе излезам кое пцуење и нервози се, тоа е нешто невидено.:pos:

Исто ! Можеби огледалото е некое посебно, па не можам да се видам како што треба и да им се пожалам додека сум таму. :pos:

Како на секој, така и на мене ми се има милион пати случено ФРИЗЕРОТ ДА МЕ ОСАКАТИ (не збориме за осакатување на кичма, нели ? :pos2: ) ... Имам обичај да експериментирам со косиштево, секој месец - ново. Секој месец - унаказено.:pos: Шала на страна, два-три пати ми се има десено да НЕ СЕ ПОДНЕСУВА фризурата. Еднаш отидов кај една фризерка што ја утепаа од фалење, ај викам и јас да ја пробам - побарав кратка коса со степен и шишки. Ама после шишање позади немав степен имав ТОПКА коса, а ја исчешлаш се крева и си мислиш ти пораснала главата. Повеќе ме болеше кога дознав дека не ми растела главата (мозокот), туку дека тоа била косата.:pos:Незнам кај се запустив кај отидов, после 300 чуда и фризери неможеа да ми ја поправат таа топка позади се додека не ми порасна малку. Друг пат бев кај еден фризер, многу добро познат во Драчево, најскап е. Па се лажат луѓето колку пари - толку музика. Му побарав шишки до веѓите. Ми ги направи ви се верува или не до пола чело, можеби и врв на чело. И земав јас си ги ишишав до корен. Ми скурчи веќе дефинитивно. :pos2: Требаше да одам на свадба, а изгледав како да ќе одам на маскембал. Верувајте со шишки ишишани со ножици до корен изгледав подобро него со шишки до врв-чело. :tapp: Со тек на време растеа па почнаа да штрчат - од лево собирав коса и ги маскирав некако, носев венчиња и капчиња за да помине без спектакли. Карикатура права беф. Кога ќе ме осакатат за разлика од другиве, нит пцујам, нит плачам - се смеам на мојата фризура (кога не е можно ништо друго подобро е да се смеам него да плачам), на мојот памет и на тоа какви школувани фризери има. Коса расте - памет не расте. Така си се тешам.:vozbud:

ме имаат еднаш зезнато..валјда зашо имаше голема гужва и на фризеров му се брзаше...назад ме напрај ко улав, али ај другиот ден ојдов пак и ме поправи

Фризерот кај што одам секогаш беше на одмор, а иктиза ми беше шишањето, и ојдов кај рандом бербер... Не да ме осакати, туку морав со капа две недели да шетам.

Хахахахахаха леле само кога ке ми текне ми доаѓа да пукнам од смеа.100 пати ми се има десено да ме осакатат и тоа многу убаво.:kesa:

да ми се има случено...кога имав коса колку цел грб што ми е и ми ја скратија до рамениците....
лошо лошо лошо

ja veke 7 god neam otideno na frizer zs koa ke im reces 2 cm ke te iskastrat 8cm i mene me fati nervoza i sea sama doma so nozicite 2cm si se sisam!

Пред неколку години најдов една фризура во списание која многу ми се свиѓаше и сакав така фризерот да ми ја направи мојата. Кога ме среди се, ми идеше да заплачам од што ми изгледаше катастрофа. Ме прашува фризерот ти се свиѓа, а јас целата намуртена викам онака и гледам што побрзо да си излезам.. Среќа другарка ми со мене ме утешува дека супер ми стои, дека не е така како што мене ми изгледа итн.. Таа вечер цело време бев пред огледало, си мислев како да ја носам..Утредента ја измив косата, си ја наместив како што сакав и ми изгледаше прекрасна.. :)
Од тогаш не сум експериментирала многу со косата :)

Последните три пати како ме осакатија...уште се немам решено да одам на фризер пак :)

Мене ми се има десено за жал...врвовите на косичката моја ги фарбав плавии а искочија ..НИКАКВИ !! ГРДИИ!!!! И после едвај ја средив некако и на крај ги ишишкавв:(..ААА...и еднаш се шишкав..(не кажувам каде да не праам реклами хехе) иии ми стави неколку маски за коса а типов секоја ја наплаќал по стотка плус шишање 600 плус пеглање 400 и јас од таму излегов...ОСТРИЖАНА У БУКВАЛНА СМИСЛА НА ЗБОРОТ...Али ТОп ми ја напраи фризурката..тоа Да...али..јбг

A vi se desilo li da ve iskubat ama onaka ubavo da ve iskubat...mene redovno me kubat frizxerki koga idam na sisanje i toa vo site fazi na obrabotkata od ceslanje do kratenje do feniranje itn....:vozbud:

Ме имаат осакатено неколку пати,ама ми е гајле. За 2 недели мене косата ми е буквално долга и густа ко гомно у пм. На фризерине ножиците им се кршат док да ме изретчат:pos:

Ми се има случено да и кажам на фризерката сосем малку да ми ја скрати косата т.е. само врвовите, а таа си имала некоја идеа дека кратка коса убаво ќе ми стои и скратила малку повеќе отколку што треба. Сепак, фризурчето беше колку толку океј, така да не се бунев многу, но кога ја исфенира мајка ми и ја направи неколку години постара, не можев да издржам, а да не искоментирам :nenene: Сакам кога самиот фризер ќе ми каже дека таква и таква фризура нема да испадне точно ко на сликата или како што јас посакувам поради обликот на лицето, формата на косата и слично, наместо да се обиде, па да испадне потоа нешто сосема различно.

еднаш како копиљ додека ми беше косата во "умпрофорски" стил, тогаш стрина ми ме шишаше дека не се замарав ептен и еднаш се деси да ја мрднам нагло главата и последица од тоа да искочи една огромна рупа во средина

Мене во седмо одд. ме осакати една глупача.Требаше да одам на свадба,и мајка ми ме натера 2 саата пред свадбата да одам да ми направат демек фризура,и не знам како и успеа да ме натера шишки да шишам.И јас со цел памет шишки ишишав,ама не беа тоа шишки,мустаќи беа.Леле кој се видов,ми се приплачуваше.Ужас...а јас па дека тенка косава,тоа времето влажно,кој ми се свиткаа нагоре...ауф,ужас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom