ВИ се има ли случено?

• Креатор на темата Креатор на темата CopyOfDeath
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Сте свесни дека сонувате за време на сонот?

• Да

Гласови: 257 72,2%
  • Не

Гласови: 99 27,8%

• Вкупно гласачи
    356
Ми се има десено. Интересно е. Си летав низ плоштад :nesvest:. После кога се разбудив се чудев зошто неможам да летам:toe:

Гласав за ДА.Добивам некоја свест,свесна сум,али не толку многу како во реалноста.
Дури ми се има случено да можам и да управувам со сонот.На пример сонувам нешто лошо(некој ме брка,сака да ме убие итн..) ги подотварам малце очите и сонот ми застанува и пак неможам да избегам.Мислам ова поише пати ми се има случено.

Ми се има десено. Интересно е. Си летав низ плоштад :nesvest:. После кога се разбудив се чудев зошто неможам да летам:toe:
И мене ми се случило во сон да летам повеќе пати, супер чуство и баш сакам да знам дали значи нешто. Ми се има случено и да го контролирам сонот а и ако ми се прекинал поради нешто, да го продолжам или да го сонувам пак од желба

Најблиското нешто до кое некогаш сум дошол кога сум сонувал, е да знам дека сонував уште кога тоа траеше. Не можев да го контролирам сонот. Тоа беше се. Би сакал едно такво искуство да ми се повтори, а со повеќе повторувања да пробам и да ги контролирам сцените кои ми се случуваат,и да работам на некои проблеми кои можеби ќе ми бидат полесно да ги решам преку сонот. Инаку за жал, освен тоа што не сум искусил од тогаш ништо(може има веќе година и повеќе), јас и многу ретко сонувам, или пак ако е точна гласината дека секоја вечер човек сонува, тогаш многу ретко памтам соништа. Можеби последниот пат кога онака сум се разбудил запознаен со тоа дека сонував беше пред 3 месеци :(

Најблиското нешто до кое некогаш сум дошол кога сум сонувал, е да знам дека сонував уште кога тоа траеше. Не можев да го контролирам сонот. Тоа беше се. Би сакал едно такво искуство да ми се повтори, а со повеќе повторувања да пробам и да ги контролирам сцените кои ми се случуваат,и да работам на некои проблеми кои можеби ќе ми бидат полесно да ги решам преку сонот. Инаку за жал, освен тоа што не сум искусил од тогаш ништо(може има веќе година и повеќе), јас и многу ретко сонувам, или пак ако е точна гласината дека секоја вечер човек сонува, тогаш многу ретко памтам соништа. Можеби последниот пат кога онака сум се разбудил запознаен со тоа дека сонував беше пред 3 месеци :(
Она што си го сонувал била желба.
Додека спиеш зависно од фазата ти сонуваш. Она што се сонува се памети ако е сонувано пред да се разбудиш. Подоцна тоа ако не го земиш во предвид бледнее. Значи ти последно пред три месеци паметиш дека си сонувал а сонуваш секогаш кога спиеш :)

Она што си го сонувал била желба.
Додека спиеш зависно од фазата ти сонуваш. Она што се сонува се памети ако е сонувано пред да се разбудиш. Подоцна тоа ако не го земиш во предвид бледнее. Значи ти последно пред три месеци паметиш дека си сонувал а сонуваш секогаш кога спиеш :)
Da toa e naucen stav deka sonot e cistenje na mozokot od prethodniot den i itn. No ima i sonovi koj ustvari gi sonuvas a nema vrska so toa sto ti se desilo cel zivot i nekogas si pomislil na toa.

Mislam deka ima i kniga za toa kako mozes so trening da mozes da stanuvas svesen deka sonuvas. Mi se ima sluceno mene 3-4 pati i najgolem pat koga sum sfatil deka sonuvam koga sum videl kako se dvizam, skoro sekogas a moze i sekogas nie lebdime vo sonot, ne odime, 3-4 pati vo son sum poglednal kako se dvizam i sum sfatil deka e son i bese kratko ama prekrasno :).

Да ми се има случено и интересно е навистина. Знам дека сонувам и сама си го оформувам натаму сонот. Но сепак само некоја ситуација контролирам и понатаму пак сонот продолжува да си тече по негов терк. Целосен сон да контролирам НЕ.

да...многу е ..хмм...интересно...бидејки знаеш дека сонуваш и имаш контрола врз тоа....

баш сонував нешто пред некој ден што не ми беше по ќеиф, и некако “осетив“ дека е сон...баш си реков ова мора да е сон, во сонот си се насмеав, и пробав да се разбудам и се разбудив...

навистина интересно

ми се дешава често да ги влечам конците јас во сонот а како помал ми се случуваше ако сонувам нешто гадно се свестувам дека е сон бројам до 10 и се будам.
е сега приметив доколку легнеш порано(за мене тоа е 11 - 12) полесно може да се случи ова
позз

И мене ми се има случено. Тоа ти е луциден сон, како што веќе некои напишаа. Првиот пат секогаш се дешава случајно, па после бараш на нет шо е тоа и како може да ти се случи повторно, па ќе најдеш некои чудни техники(до сеа ме мрзело да пробам да ги вежбам) Ми се случило само неколку пати и никогаш сум немал 100% контрола во сонот иако сум тотално свесен дека сонувам. Како и да е одлично искуство..

Ми се има случено да знам дека сонувам,ама никогаш да си го контролирам сонот.Или ќе се разбудам или продолжувам да сонувам.

Ja mu se zakanuvav na eden tip so me brkase,ako ne me ostavi na mira deka ke se razbudam :helou: a mi se ima sluceno i da se razbudam pa da si prodolzam ponatamu za da vidam so ke se sluci,i prodolzuva sonot :toe:

Да, ми се има десено неколку пати во сонот да знам дека сонувам..И пред нешто да се деси си викам „Ајде, знаеш дека е само сон“ ...:toe:

Вечерва ми се деси да сонувам нешто, да се разбудам во сон среќна дека само сум сонувала и тек кога навистина ќе се разбудам да сфатам дека мислела дека сонувам во сон. :vozbud:
Интересно беше, импактот на сонот кога стананав утрото, сепак, беше катастрофален.Од секогаш сум знаела дека не треба да сонувам бивши дечковци. :):):)

да бе, сонував нешто и сеа таа ми вика вака и вака ова се десило, и ја сеа ехх мн ми е гајле и онака си сонувам и си продолжив си `сменив` сцена и си сонував нешо убаво:) ама не ми е интересно да си праам шо сакам:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom