Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo, imam cetiri godisen pekinezer, zenka. Pred dve nedeli se razbole se tresese, povrakase ama ja odnesovme na veterinar so terapija i pomina. Ama ne e istoto kuce, nesto i se slucuva, normalno jade ama ima problem so dvete zadni noze tesko se kacuva po skali i nemoze da se kaci na krevetot. Ponekogas pak se trese koga ke izleze nadvor. Ja vodev na veterinar mi rekoa dobra e. Se sovetuvav so dr. vetreinar mu kazav sto i kako e mi rece moze ima problem so zglobovite odnosno artritis i mi prepisa terapija a nit go videl kuceto nit nisto.Kakov sovet ke mi dadete? Imal nekoj kuce so artritis i kako go lekuval?

Zdravo, imam cetiri godisen pekinezer, zenka. Pred dve nedeli se razbole se tresese, povrakase ama ja odnesovme na veterinar so terapija i pomina. Ama ne e istoto kuce, nesto i se slucuva, normalno jade ama ima problem so dvete zadni noze tesko se kacuva po skali i nemoze da se kaci na krevetot. Ponekogas pak se trese koga ke izleze nadvor. Ja vodev na veterinar mi rekoa dobra e. Se sovetuvav so dr. vetreinar mu kazav sto i kako e mi rece moze ima problem so zglobovite odnosno artritis i mi prepisa terapija a nit go videl kuceto nit nisto.Kakov sovet ke mi dadete? Imal nekoj kuce so artritis i kako go lekuval?
A можеби има само страшен недостаток на калциум. Можеш поопширно и искрено да го објаснеш нејзиниот оброк?
Ако веќе зголобовите се заболени, ондак алопуринолот е за таа работа. Воедно истиот може да оштети и црн дроб, па затоа се дава во комбинација со хепа витал конкретно за подобрување на работа на црниот дроб. Но ја пак ќе речам, објасни го нејзиниот оброк прво.

vaka edno prasanje od moja strana iako sum poprilicno siguren...moze mackata da ima mrsuli koga ke bide bolna ?

Eve ja mojava izgleda e bolna,so toa mrsulite mi pravi baloncinja pred mene i koga spie nokeska bukvalno krci.Moze da i se dade pola apce paracetamol so pomos na spric ili nekoj drug lek ?

pred toa ja nemase skoro nedela dena bidejki bese zaljuben i si nasol zenska so koja napravile macinja

да не знаете зајак што вакцини прима, би требало да прими, што не прима? :) да не треба некои ампули исто, калциуми, магнезиуми како кај кучињава?

да не знаете зајак што вакцини прима, би требало да прими, што не прима? :) да не треба некои ампули исто, калциуми, магнезиуми како кај кучињава?
Јас не знам, ама вечер можам да седнам и да ја прелистам литературата, па да ти пишам. :)

Јас не знам, ама вечер можам да седнам и да ја прелистам литературата, па да ти пишам. :)
нејќам да те мачам, не сеа, кога ќе можеш :) фала многу, ти должам оправање на компјутер, рутер, модем, you name it :D

И овде да пишам..ако знае некој нека ми помогне. Мачорот денес цел ден ми повраќа.. што ќе јади го повраќа. Два пати едно по друго се помоча а не можи да оди по голема нужда испушта крв. Кажете ми побрзо шо да прам? Домаѓен мачор е.. не шета нигде. :place:

Луѓе помагајте, мачорот денес цел ден ми повраќа.. што ќе јади го повраќа. Два пати едно по друго се помоча а не можи да оди по голема нужда испушта крв. Кажете ми побрзо шо да прам? Домаѓен мачор е.. не шета нигде. :place:
Ветеринар. Му даваше ли медицински јаглен?

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk

Носи ја на ветринар шо побрзо не барај ништо друго

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk

Ништо не му имам даено. Каде да најдам такво? Да прашам во аптека за миленици?
Во било која аптека има, ама штом крв има обавезно на ветеринар под итно.
Ако му даваш јаглен здроби ги 3-4 апчиња и измешај со млеко и дај му така, а ако нејќе со шприц во уста

Од Битола сум.. ветеринари кај нас нема, колку шо знам.. има само една ветеринарна аптека ама таја можно е да е затворена.
Значи да побарам медицински јаглен го има во сите аптеки, а ќе му помогни тој? Друго нешто шо да му дам за до утре да го однесам на ветеринар ако најдам негде

Од Битола сум.. ветеринари кај нас нема, колку шо знам.. има само една ветеринарна аптека ама таја можно е да е затворена.
Значи да побарам медицински јаглен го има во сите аптеки, а ќе му помогни тој? Друго нешто шо да му дам за до утре да го однесам на ветеринар ако најдам негде
Значи јагленот се дава кога се затруени и мора брзо да го прими. Глеј најди ветеринар обавезно ова не знам колку ќе помогне, но пробај

Значи јагленот се дава кога се затруени и мора брзо да го прими. Глеј најди ветеринар обавезно ова не знам колку ќе помогне, но пробај

Не можи да е затруен бидеќи е домашен мачор, не излегува никаде од дома. Имаше јадено сношти јајца и денес ги повратил. Му дадовме салама и неа ја поврати. Не знам од што може да биде затрован, можно е од јајцата.

047 224780
Фарма-вет
  • Адреса: бул.1-ви Мај 177
  • Место: Битола
  • Телефон 2: 047 208612
  • Локација: покар Драгор, дрвен мост

047 231352
Вет макс
  • Адреса: Индустриски пат б.б.
  • Факс: 231352

047 252600
Анима Вет-ветеринарно друштво
  • Адреса: Васко Карангелески б.б.
  • Локација: Нов пазар

047 610103
Филипов
  • Адреса: Социјалистичка револуција б.б.
  • Факс: 610103
  • Телефон 2: 076 570790
  • Локација: Брусничка населба до автобуската постојка

047 225339
Д-р Чупона

• Адреса: Бошко Најдовски 44 (Матија Губец)
  • Локација: Пелагонка 2

Еве неколку ветеринари во Битола што ги најдов во Златна книга, ако можеш уште сега однеси го или барем јави се за совет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom