Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
незнам тоа,не би ти кажал,да не и бидне нешто :)
хммм што може да и биде од брусница :cautious: таа секако јаде се, од полнети пиперки и пиперката ја јаде, од сарми дури и зелката, јаде дури и тиква :D ....

хммм што може да и биде од брусница :cautious: таа секако јаде се, од полнети пиперки и пиперката ја јаде, од сарми дури и зелката, јаде дури и тиква :D ....
Треба да и се земе примерок од крв и урината.Има многу патолошки болести кои резултираат со феркфентно уринирање од дијабетес до откажување на бубрег.Јас и колегата ти ги кажавме најчестите.Не и давај ништо,само чувај ја на топло ако не помине за два-три дена носи ја на дијагноза.Поздрав и не и давај чаеви. :)

Денес приметив дека кучето мое на јазикот има мала црвена точка како бубулица. Знае некој за што станува збор ?​

Па дрва има гризано ама цел живот ги гризе, незнам од што може да му биде. Не ми личи како рана исечено туку како топче е баш како бубулица..

Треба да и се земе примерок од крв и урината.Има многу патолошки болести кои резултираат со феркфентно уринирање од дијабетес до откажување на бубрег.Јас и колегата ти ги кажавме најчестите.Не и давај ништо,само чувај ја на топло ако не помине за два-три дена носи ја на дијагноза.Поздрав и не и давај чаеви. :)
Вчера и денес не се измочка ни еднаш дома :), 2-3 пати само излегуваше надвор од кои еднаш јас сама ја однесов ми беше страв :D Можеби била само настината. Ви благодарам на сите :*

Имам ретривер мало машко 1 месец има проливче :) малку помош...ми рекоа сува храна и јогурт со лебче...си игра жилаво е ама ме загрижува проливчето?????

Имам ретривер мало машко 1 месец има проливче :) малку помош...ми рекоа сува храна и јогурт со лебче...си игра жилаво е ама ме загрижува проливчето?????
Кога ќе ти наполни 6 недели треба да го вакцинираш и да го прочистиш од глисти.Бидејќи е многу мало можно е да го фатило пролив од промена на храната или преладеност.Давај му вода повеќе за да не дехидрира.

Ако си му давав млеко- од тоа му е... ако не си му давал, ондак само ради промена на храна...

Моето куче има 5 месеци и се е убаво само устата му мириса ,што да му давам за да не му мириса?некој стапчиња или пак нешто друго ако знаете пишете .

Probaj ama ne znam kolku ke ti pomogne,nekoi kucinja imaat los zdiv. Mozes da probas so mienje na zabite,mislam deka ima posebni pasti za niv

Back
На врв Bottom