Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не знаете некој метод за спитомување на мачор? Иам ја мачор веќе 4 години, но се гали само кога тој сака, држење во скут НИКАКО, се сака да биде по негово. Ќе го чепнеш еднаш-двапати и не дава поише
Чаре ? :Ѕ
ја вакви дивјаци имав 6 па сега се препитоми(од други бегаат уште но од мене веќе ич
)
Пробувај со храна
кога е гладно земи храна во раце оно ке се плетка онолу нозе, пробај да го галиш и после дај му храна...или додека јаде гали го дај му сигурност дека нема да го повредиш дека го сакаш
И немој нагли потези да не се исплаши...пополека погалиго по малце па оно ке се привикнува и секој пат се подолго ке останува да го галиш
но треба трпение
па после ке ти се гали ке ти стане размазено и со саати ке ти преде во скут![]()
Незнам за мочкање дека моите се надвор па си мочкаат по бавчаОооОоОо дај боже. Ќе пробам па ке ти кажам што биднало.
Ама види сеа ситуација: седиме јас и мајка ми дома и стига татко ми од работа. И дека моторот е гласен и овој Мики (мачорот) мајчин, сака центар пажња да биде. Влегува татко ми дома и ние неможеме да го пречекаме од мачорот, де се глаи де се буца
Уште нешто, да не знаеш како да го одвикнам од мочање кај му текне? У последно време се опуштил баеѓи и ми моча по дома, а во песокот што го има иде само по ’’велика нужда„. За парење да ме кажува?
The next drug tested was another pyrethroid, Neostomosan sol. ad us. vet. (Sanofi Santé Animale) containing tetramethrine and transmix as the effective ingredients and recommended by the manufacturer for the treatment of canine and feline demodicosis. The animal was bathed twice within an interval of 14 days in a 1 : 400 dilution as recommended by the manufacturer. The mites survived the treatments with both drugs and their motility was not affected. The size of nine of the nodules (4.5 to 6.8 mm), measured before and after the treatments, remained unchanged.др пустина може да ми објасниш нешто подетално за неостомосан???ми препорачаа во ветеринарното,ама јако смрди на бензин,има ли шанси прасево да се отруе???
zenskite imaat dve dupki, maskite edna , c c cПомош!како са распознаам маче машко од женско ?:kesa:мачињава се 1 месец ама сакам машко ..не да зеам некое па женско да се погоди :jaj:
Знае некој дали ноктите на кучињата сами се обновуваат?
На моево мислам дека цел нокт и одпадна, сеа ја проверував, не и фали нокт ниту е повредена нешто..
Ама најдов дома цел нок и затоа ме чуди.
Далматинец е инаку.
Може е болно...јави се на ветеринар и прашај дали е сериозно може ке ти кажат совет и без да го однесеш :smir:имам самојед стар 44 дена,засипна сабајлево :S. Р`жи ама неможе да лае/квицка. Помош некаква или правац ветеринар?
Ај јас ке ти пишам што знам а некој ке дополниImam poveke prasanja pa se nadevam deka nema da preci sto tuka im go najdov mestoto, bidejki dolgo lutav po forumov i ima navistina mnogu podtemi......
Moeto kucence ima 9 meseci (Pinch), i ziveam vo kuka no na 3 kat (znaci isto kako vo stan) i seuste nemozam da go priviknam moeto kuce da ne se "opusta" po doma za fizioloskite potrebi, znaci najprvo go ucev da odi vo istoto wc (semejnoto wc) na plocki ili na balkon, ova so wc-to poveke mu se dopaga, a za na balkon da odi ne saka ni da cue,no problemot e sto vo posledno vreme mnogu cesto znae da zavrsi rabota na tepih, a cesto se slucuva da bide samo i nema koj da go iskara za toa :nesvest: site clenovi od semejstvoto odime na rab i kuceto go setam samo ednas vo denot i toa navecer.....ve molam kazete kako da se spravam so mojov palavko
A btw sakam da prasam i za ishranata nemozam da najdam niz forumov sto smee a sto ne smee da jade , znam deka ne smee da jade blago i premnogu zacneta grana, i dali smee da jade ovosje zosto bananata ja obozava,isto i jajca .....ve molam ako ima popdetalna lista od "domasnata kujna",( normalno go hranam i so kuceska hrana)
Poz i fala vi najmnogu na svet ....