Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
знае некој некое место во скопјево што бањаат мачки??? дека мојот мачор сив стана веќе
Па и не е баш лесно, зависи од мачорот , само и прашањево и не е баш за тука хехех, ко сеа на клиника да одиш да те избањаат . пробај со пребришување од време на време со мокра крпа, немој миризливи марамчиња ќе здиви мачката. Ако многу каса, гребе и сл, иако не е по animal welfare, му се става главата у чизма некоја поголемка, или се покрива со пешкир фротирски, само не се стега, може да дише не е проблем , и полека нежно се бањаА да пробаш сам да го избањаш не е тешко. Самос тави го под туш и че прекине да прета штом му потече вода. И после стави му шампон за мачки или за бебињ и ќе биде како нов.
Па и не е баш лесно, зависи од мачорот , само и прашањево и не е баш за тука хехех, ко сеа на клиника да одиш да те избањаат . пробај со пребришување од време на време со мокра крпа, немој миризливи марамчиња ќе здиви мачката. Ако многу каса, гребе и сл, иако не е по animal welfare, му се става главата у чизма некоја поголемка, или се покрива со пешкир фротирски, само не се стега, може да дише не е проблем , и полека нежно се бања
Во македонија тешко...не сум слушнал за одгледувачница за Англиски Булдози(може некое легло да има чат пат ама нерегистрирано, незнам). Знам дека у Бугарија и Србија има, ако ти врши работа. Или пробај кај Мелита(бруно дог шоп), тие ке ги до донесат од таму(и ке те одерат).
Прашањево ќе го поставам тука, ваљда му е местото.
Каде може да се најде англиски булдог и по која цена? Педигре не ми е битно.
![]()
Имам едно прашање...Колку време е најдобро кучето од кога ќе се роди да е до својата мајка ? Родено е на 13ти овој месец.
Прашувам, зошто имам куче што го чуват за мене, и не знам кога да го земам ?
Хаска е кучето.
Благодарам однапред :smir:
Имам едно прашање...Колку време е најдобро кучето од кога ќе се роди да е до својата мајка ? Родено е на 13ти овој месец.
Прашувам, зошто имам куче што го чуват за мене, и не знам кога да го земам ?
Хаска е кучето.
Благодарам однапред :smir:
Не е битна расата на кучето. Какво и да е, МОРА да е постаро од 8 недели.
Така да, можеш да го земеш во втора половина на април.
Иначе, дали си осигуран дека кутрето е здраво, право...?
Па да.![]()
значи ако го земам порано на пример накај 20ти март, не е добро?
Такаа?
20ти март е мнооооогу рано. Стрпи се па и ти.![]()