Ветеринарно катче

• Креатор на темата Креатор на темата Скулгрл
  • Време на започнување Време на започнување
oчигледно е дека проблемот е во неисциклираниот аквариум.
сега ми се правеле бактерии.
ми помогнаа од форумот АКВАРИСТИКА
сепак било опасно за рибите.
ке видиме сто ке биде.
пс.. земав и позитвни бактерии, и со нив ја третирам водата...:vozbud:

Sekako deka e problemot vo neiscikliran akvarium dobro e toa sto si zela pozitivni bakterii tie go ubrzuvaat procesot.Me interesira kakov filter imas i kolkav e akvariumot pa posle ke ti dadam i sovet za kako ponatamu.

Готово, проблемот е решен, ја спојувам темава со генералната за помош.

И уште нешто. Водата обавезно нека ти биде одстоена два-три дена. Немој веднаш да ја смениш водата и да ги ставиш рибите внатре, бидејќи постои шанса да ти умрат од хлорот. Мене така ми умреа три риби и после се чудев од што и како, се додека не ми кажаа. Мислев инфаркт ги чукнало :pos2::pos2:

ZAJACENO MOE MI GO FANA CIVAVA ZANOGA KAPP!:toe: I SK? POMOS:toe:

Ако си од Скопје, носи го во амбулантата во Авто Команда да го исчистат, сошијат... во зависност колкава му е повредата.
Ако си од друг град, носи го најблиската амбуланта или ветеринарна ординација.

Чивава ти го фати зајачето... кај се собрале толку минијатури бе...

Штом е од чивава не ми се верува да се работи за посериозна повреда, било како послушај ја мавечко - за секој случај.

Што да и правам ?

s6301573.jpg

ја најдов вчера,заклучив дека е дома чувана по однесувањето,башка и знае да се намести за сликање :vozbud:ја ставив на тараса,пошто дома не можам,мислам можам али во мал салон кај ке се врти , случајно и видов една болва ,и дека стои на тараса греби по вратата за да влезе,ја пуштам 5-10 мин .. и сега дилемава ми е што да правам,да ја задрзам да ја дадам :icon_neut

да сум на твое место, ако имам услови би ја задржал:toe:

Дај оглас по ТВ, залепи неколку плакати дека си ја нашла и остави број на телефон, веројатно ќе се пронајде сопственикот.

Почекај да видиш дали ќе се јави некој да ја побара. Гледај на Мелинда емисијата таму даваат огласи за изгубени кучиња. Ако не ја бара никој со убао да се се дружите.

Ако имаш услови и желба да го чуваш нека ти е со среќа новиот пријател :)
Имаш у скоро сите пет-шопови ампули Front Line се викаат мислам дека е најефикасното нешто за против секакви бубачки/крлежи/ШтоТиДојдеНаПамет или има од Karlie(мислам) некој ремчиња ама незнам колку се ефикасни....
Ако видиш некој да си го побара јави се види шо е како е.....
п.с. Убаво е, ај лајк ит :)

nebese nisto seriozno sfe e vo red :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom