Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А да му даваш да јаде Вискас барем уште месец дена додека му се оформи правилно дигестивниот систем?Дечки вака сеа. Имам гооолемо искуство со мачки и ова никогаш не ми се десило. Моево маче старо 3-4 недели ептен го фаќа пролив. Сере по 5-6 пати на ден и стварно многу бара да јаде. Шо да му праем![]()
Глисти друже, оди до ветринар/ветеринарна аптека и земи нешто за глисти и нека ти кажат колку да го дозираш истото со оглед на возраста и големината (тежината) на мачето :helou:Дечки вака сеа. Имам гооолемо искуство со мачки и ова никогаш не ми се десило. Моево маче старо 3-4 недели ептен го фаќа пролив. Сере по 5-6 пати на ден и стварно многу бара да јаде. Шо да му праем![]()
Да не мислел на месеци, тоа и мене ми беше чудноГлисти,мало е...како и да е тие капсулите третина во млеко стопени,исклучиво само млеко.Храна од било каков друг тип,не.Вискас не и било која друга марка на храна за мачки од тој тип,ако пишува џуниор.Премало е.
Ма да како успеа да јаде објасни ми...мало е побогу!:jaj:
Што и да направиш исто ќе ти се фати :helou:Значи да земам таблети за глисти или боље да го однесем на ветеринар?
Jaс на моето му давав Вискас Џуниор уште кога направи 4 недели, си ги јадеше без проблем. Затоа сега кога ќе ми дојдат гости ме прашуваат "Уште едно куче сте зеле?" =].
Таблетите за глисти јас им ги давам и на мачката и на кучето по извесно време, растворени во млеко, да ги проверам дали се чисти.
Некој од домашните од кој кучето се плаѓи нека проба да го дигне, и видете дали може да се држи самото на 4те нозе и дали се движи, или врзете го и однесете го на ветеринар.Pred tocno 6 dena kuceto mi go cukna kola,potocna prosla vrz nego :nesum: .Prviot den ne se ni mrdase od krevet,ne ni jadese,vtoriot den go odnesov na veterinar i mi rekoa deka samo desnata noga mu e sinata i mu stavija inekcija,potoa pocna da jade normalno no pak ne stanuva nikako od krevetceto i koj i da mu se doblizi pocnuva da rzi. Znaci utre e nedela otkako se desi toa a nema podobruvanje. Sto treba da napravam,help?