А да му даваш да јаде Вискас барем уште месец дена додека му се оформи правилно дигестивниот систем?Дечки вака сеа. Имам гооолемо искуство со мачки и ова никогаш не ми се десило. Моево маче старо 3-4 недели ептен го фаќа пролив. Сере по 5-6 пати на ден и стварно многу бара да јаде. Шо да му праем
Глисти друже, оди до ветринар/ветеринарна аптека и земи нешто за глисти и нека ти кажат колку да го дозираш истото со оглед на возраста и големината (тежината) на мачето :helou:Дечки вака сеа. Имам гооолемо искуство со мачки и ова никогаш не ми се десило. Моево маче старо 3-4 недели ептен го фаќа пролив. Сере по 5-6 пати на ден и стварно многу бара да јаде. Шо да му праем
Да не мислел на месеци, тоа и мене ми беше чудно инаку, кога сме кај глистите ги имаат уште од раѓање... растат во нив и заедно со нив.Глисти,мало е...како и да е тие капсулите третина во млеко стопени,исклучиво само млеко.Храна од било каков друг тип,не.Вискас не и било која друга марка на храна за мачки од тој тип,ако пишува џуниор.Премало е.
Ма да како успеа да јаде објасни ми...мало е побогу!:jaj:
Што и да направиш исто ќе ти се фати :helou:Значи да земам таблети за глисти или боље да го однесем на ветеринар?
Како бре така у млеко и мука да нема, јас на мачорот коа требаше да му дадам од тоа таблетите за глисти хаос беше кај мене дома. Неможев никако да му дадам да ја изеде таблетата... појдов на ветеринат ми рекоа да зеам да ја издробам таблетата и да ја пикнам у паштета... и после така со паштетата изваЉана у издробената таблета да му ја намачкам муцката (а мачките не трпат да се прЉави) и така брканица по домаJaс на моето му давав Вискас Џуниор уште кога направи 4 недели, си ги јадеше без проблем. Затоа сега кога ќе ми дојдат гости ме прашуваат "Уште едно куче сте зеле?" =].
Таблетите за глисти јас им ги давам и на мачката и на кучето по извесно време, растворени во млеко, да ги проверам дали се чисти.
Некој од домашните од кој кучето се плаѓи нека проба да го дигне, и видете дали може да се држи самото на 4те нозе и дали се движи, или врзете го и однесете го на ветеринар.Pred tocno 6 dena kuceto mi go cukna kola,potocna prosla vrz nego :nesum: .Prviot den ne se ni mrdase od krevet,ne ni jadese,vtoriot den go odnesov na veterinar i mi rekoa deka samo desnata noga mu e sinata i mu stavija inekcija,potoa pocna da jade normalno no pak ne stanuva nikako od krevetceto i koj i da mu se doblizi pocnuva da rzi. Znaci utre e nedela otkako se desi toa a nema podobruvanje. Sto treba da napravam,help?