- Член од
- 22 септември 2011
- Мислења
- 65
- Поени од реакции
- 41
Sto se dava na kuce mislam deka ima zapek znae ponekogas da cvili koga vrsi nuzda,a obicno e na tecna hrana oriz i pileski batac bez koska i koza
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Sto se dava na kuce mislam deka ima zapek znae ponekogas da cvili koga vrsi nuzda,a obicno e na tecna hrana oriz i pileski batac bez koska i koza
мислам баш ориз не треба да му даваш.надроби му јогурт со леб
Можеби има напишано некаде ама 165страни се, мултивитамини, калциум, некое искуство, имам доберман машко сега веќе 5ти месец и повеќе луге ми рекоа дека морам плус такво нешто бидејки бргу растат, па ако некој има искуство и знаење бујрум, и одднапред благодарам
Е ова е тоа за што зборуваше колешката...Луѓе ве молам за помош, зедов маче мало од улица, ама 2 месеци го гледам се ок е ..
јади, се гали, игра ептен расположено се...одеднаш се снеарни, температура крена, го однесов на ветеринар, прими 3 инекци, плус витамини му давав се, ама не ојде на поарно 1-2 сати и пак на старо, по 2 дена го однесов пак, на инфузија, па витамини, па со шприц јадење јогурт вода...оти не јади ич нема апетит, ама сеа докторот откри дека потечено е во врато, и јас осетив како топче има на левата страна од вратот ...не знам шо до напрам поке шо можи да е...ми спомнаја тумор нешто ама не вервам....а никако не оди на поарно ме скрена !!
--- да додам иначе читав на странски форум, ист случај како мојот, се понаша како неарно, не јади, и потечено на вратот, од борба со мачка друга, од бактери преку борбата...а мојата постара го шлакаше стално ...Ексик
Малку каснам ама кучето е супер, на крај испадна само обична настинкаКучето е подобро,расположено си е си игра и што е најважно не одбива храна. Не повраќа, а во последниве 24 часа три пати има излезено во вц во многу мала количина . Проливот е погуст и само последниот пат имаше многу малку светла крв. Денес прими ампула NELOREN и пола таблета реглан. Се надевам ќе му биде добро и дека нема парвовироза.
Тоа се зборови на ветеринарот,кој е многу добар ветеринар и јас сум презадоволна од него,ама кога прашав за вакцината он така изреагира.И Која е најдобра возраст дали можам уште утре да ја однесам на вакцинација или ?Благодарам многуМораш да ставиш и вакцина и чип,законски е тоа.
Зошто би била штетна вакцината,затоа што го заштитува кучето од една многу опасна болест?![]()