Ветер го откорна грчкото знаме

мали педерчиња невоспитани.... Гледа Господ и враќа... се на нивна глава ќе им дојде...

инаку сега дроља бакојани ќе го осуди овој чин како нешто недолочно за ветрот кој врши притисок врз нив и е промакедонски ...
може од сега и виза да му бараат​

Коментар од мицотакис, ѕарѕетакис и бакојанис...акис, дакис...

ГАМОТО СЛАВОФОНО ВЕТРОС
ИСКОРНАТОС ЕЛИЊИКОС ЗНАМЕНОС ОТ СКОПИОН ЦРКВОС!

Се се враќа се се плаќа :aplauz:

Еден ден огромно цунами високо 500м ќе ја збрише гејлада.
Се случувало ова и порано...

Ке ги бараат тогаш македонските планини само што ке добијат

Во Струмица на центарот го има Грчкото знаме (Покрај сите други) ама неможам да го достасам многу е високо ...белки и тука ке дујне некој ветар и ќе го однесе.......

Но Господ подигна силен ветер на морето, и настана голема бура... (Јона 1,4)

:pred:

Во Струмица на центарот го има Грчкото знаме (Покрај сите други) ама неможам да го достасам многу е високо ...белки и тука ке дујне некој ветар и ќе го однесе.......
A малку бензин да му прснеш и случајно пламен да го дофати може ?

Ako vidime kako ovie raboti se tolkuvaa i slucuvaa za vreme na Aleksandar..

Alexander was born the sixth of Hecatombaeon [7], which month the Macedonians call Lous, the same day that the temple of Artemis of Ephesus was burnt [8]; which Hegesias of Magnesia makes the occasion of a conceit, frigid enough to have stopped the conflagration. The temple, he says, took fire and was burnt while its mistress was absent, assisting at the birth of Alexander. And all the Eastern soothsayers who happened to be then at Ephesus, looking upon the ruin of this temple to be the forerunner of some other calamity, ran about the town, beating their faces, and crying that this day had brought forth something that would prove fatal and destructive to all Asia.

Vo moment koga samo sto se raspisaa novi izbori , ovaa vest so znameto na Grcija e mnogu povazna od vesta za dogovor so USA. Predupreduvanje za Grcija (kojasto nema da go poslusa) sto znaci vo idnina golema kazna za nea.. dali toa znaci i pobeda za nas, uste ne e jasno.

Лошо за цигано-елините од гејлада = лошо за татарите = добро за нас!
:salut:

He , veter go otkorna znameto ...

More , asteroid neka gi zvekne , ne tuka vetre-razvigorce mi praka ovoj "gorniot" ..ubav gest od "nego" , ali steta treba !

сега гледам најави за жештини во гејлада за летото , можност за голем број на пожари , можни земјотреси ...

Не за друго ако не се лажам и стариот добар Нострадамус има превидено вакво нешто , ако не не признаат природни катастрофи ќе ја зафатат гејлада ( не ме фаќајте за збор ) ...

хаха и ГОСПОД е на наша страна

снежното невреме , пожарите сега и ова .. дале конечно почна да ги стигнува Божјата казна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom