Вести од светот на модата

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
БАМБИ-се одржува еднаш годишно и се доделуваат награди за телевизија и сите останати медиуми.Се ордржува во Германија и на него доаѓаат најпонатите ѕвезди од Германија и светот.Се доделува златна статуетка во форма на срна.Еве кој се беше оваа година на БАМБИ НАГРАДИТЕ и како беа облечени.
3746137.jpg
Rihanna
3747511.jpg
Jessica Schwarz
3746203.jpg
Eva Longoria
3747390.jpg
Jenny Elvers-Elbertzhagen
3746047.jpg
Katie Holmes; Tom Cruise
3747423.jpg
Kralicata Rania od Jordan

New Hair Style

Сите дознаа дека Britney Spears заврши во лудница поради разведувањето и започна да се дрогира па малата доби и нов стајлинг на нејзината коса па по нејзе веднаш во америка многу млади згодни девојки го прифатија стилот и веднаш направија нови фризури :uvo:

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=PVUfDRV8JJk[/MEDIA]:nesum:
:toe::kesa:

СкинхеадЗ рулз.

Мене Бритни ми е на игнор, така да веќе не се замарам со небитни хобити/хобитки. Земете, огледајте се малку на паметни особи.
Гледајте Парис Хилтон, Линзи Лохан, Ејми Вајнхаус... малце култура, бон-тон, домашно воспитувања.

Се' само негативности, бреј!

Britney mnoogu ja sakav porano ama se upropasti si go unisti zivotot sega...ja sozaluvam!

Anne Hathaway за Lancome

anne-hathaway-lancome.jpg

Познатата актерка која ја играше главната улога во хит филмот ’’Ѓаволот носи Прада’’, е новото заштитно лице на Ланком, објави компанијата.
Првиот проект кој Anne Hathaway ќе го работи ќе биде новиот парфем на Ланком, кој ќе се лансира во Септември 2008.
Фото-сесијата за кампањата сеуште не е направена, но ќе биде започната наскоро.
’’- Anne Hathaway е блескава,млада жена која перфектно се вклопува во модерната женственост. Ние знаеме дека ќе ја портретира страста и возбудувачкиот дух на нашиот нов парфем најдобро што може.’’ -Изјави ODILE ROUJOL, претседателот на Lancome International.

Дај нешто за Кетрин Зета Џонс. Може?

Дјте нешто информации ако имате за SPICE GIRLS. Кој им ги креираше костимите,што ќе носат на турнеата. Сликички или клипови...

Кејт Мос го прослави својот 34-ти роденден

KMoss_BDay08_big_b.jpg

Познатиот модел Кејт Мос, реши барем за момент да го остави професионалниот живот на страна, но тоа не значеше дека немаше да ги изненади папараците со својата вчерашна роденденска забава.
Гајби шампањ беа внесени во нејзиниот нов дом во St John's Wood вчера изутрината, додека наоколу се ширеа гласини дека забавата ќе се одвива токму таму.
Истата вечер забавата започнала со шампањот и бројните познати гости, меѓу кои и Кели Озборн, Давиниа Тејлор, Мег Метјуз,и други.

Валентино се повлекува, денес ќе ја одржи последната ревија

Валентино, кој уште во септември објави дека наскоро ќе се повлече од светот на модата, денес ќе ја одржи последната ревија на негови модели на модната недела во Париз. Елизабет Тејлор, принцезата Дајана, Џеки Кенеди и јорданската кралица Ранија се дел од жените кои ги облекуваше познатиот креатор во својата 45 годишна кариера.

Од крунисани глави до холивудски ѕвезди - тоа се поклоничките на модата на Валентино. Жената која го направи неговото име славно е Џеки Кенеди, кога во 1963 година од италијанскиот креатор нарача црнина по убиството на нејзиниот сопруг, американскиот претседател Џон кенеди. Пет години подоцна, кога се омажи за грчкиот бродосопственик Оназис, Џеки повторно побара од валентино да креира за неа.

Пред неколку години, Валентино изјави дека не ги следи модните трендови. "Наместо тоа, отсекогаш креирав заводлива женска облека која ја истакнува женската убавина и ги нагласува најдобрите линии кај жената" - изјави креаторот во 2006 година.

Во последните неколку години, Валентино креираше облека и за ѕвездите како Гвинет Палтроу, Хали Бери, Џенифер Гарнер, Наоми Вотс, Линдзи Лохан, Џулија Робертс, Кејт Бланшет, а понекогаш им носеше и среќа при доделувањето на Оскарите, кои ги примаа токму во неговите креации.
valentino

еве фотки од синоќешното доделување на Греми наградите, па како беа облечени ѕвездите на јубилејното 50-то издание.

carrie_underwood.jpg

beyonce_1.jpg

fergie3.jpg

rihanna2.jpg

alicia_keys.jpg

taylor_swift.jpg

natasha_bedingfield.jpg

jayz.jpg

ludacris.jpg

nelly_furtado2.jpg

faith_hill2.jpg

plain_white_t.jpg

Ларс Нилсон нема да дизајнира повеќе за Gianfranco Ferre

LNilsson07_B.jpg

Ларс Нилсон не ја креира колекцијата Есен-Зима 2008/09 за Ferre, беше објавено за викендот.
После 5 месеци работа во Ferre, Нилсон, поранешниот дизајнер за Bill Blass ја напушта оваа модна куќа од засега непознати причини.
Нилсон се вклучи во Ferre во септември, после смртта на Gianfranco Ferre во јуни.

Модната куќа St. John за новата колекција ја ангажира Анџелина Џоли.

stjohn.jpg

angiead.jpg

angelinastjohn1.jpg

angelinastjohn.jpg

angelina-stjohn2.jpg

angelina-jolie-horse-2.jpg

angelina%20jolie%20st%20johns%202008%201_47ce80171e059.jpg

Жизел поради барањето да и се зголеми хонорарот, минатата година ја прекина соработката со произведувачот на долна облека „Victoria’s Secret“.
gisele_g1.jpg

Но, бразилска манекенка деновиве ги посетила водечките луѓе на познатиот произведувач и ги молела да ја вратат назад, јавуваат американските медиуми.
Наводно, на убавицата и недостигала работата и долната облека што ја носела.
Сепак компанијата ја одбила, со образложение дека 10 милиони долари, колку што барала за кампањата се премногу за таков ангажман. И се заблагодариле на понудата и ја упатиле кон влезот.
„Добра е во својата работа, но не сакаме да банкротираме поради неа“- изјавиле соработниците на „Victoria’s Secret“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom