- Член од
- 13 септември 2007
- Мислења
- 5.787
- Поени од реакции
- 4.039
Сум била на психолог,задоволна бев.Дали си 100% сигурна?
Си била на психолог? Или од желба да станеш психолог не` убедуваш сите во тоа?
Сепак не можеш да им ставиш епитет„лоши и не ефикасни’’ само заради еден,нели?
:smir:
Може он да ме убедува цел живот ако сака,јас сум свесна позади кои аргументи стојам,знам дека психијатрите и психолозите прават грешки,знам дека експериментираат ама се тоа е за доброто на иднината на човештвото.Не можеш да им докажуваш на форумџииве што учат факултет психологија дека нивната професија е глупост. Убаво е што си имаш мислење, ама се во граница.
Магде студира психологија... И сигурно повеќе знае од тебе
(се извинувам Магде што зборам во твое име, ама ми е во контекст на постот):smir:
Пред 20 и кусур години како што им слушано од постарите речиси и да немало луѓе кои конзумираат антидепресиви нивото на кримналот не било ни на 10% од денешново имало квалитет во меѓучовечките односи следствено на тоа немало ни потреба од психолози.
Проблемот е што времињата и психата на човекот се менуваат,затоа сега се повеќе потребни психолкозите од порано.Пред дваесет и кусур години немало дрога,промискуитет,толкав број на самоубиства,убиства,силувања...
Некои луѓе се соочуваат со ова,ним им треба помош исто како што на „нормалните“ им треба вакцина за заушки(пример)