Bacillus gagous
Biohazardous
- Член од
- 21 јануари 2006
- Мислења
- 7.380
- Поени од реакции
- 168
jazz_girl напиша:Koga na primer ti bi imala svoe dete i bi go sakala najmnogu na svet, pa duri i nikogas da ne se razdelis od nego i postojano da go gledas i se grizis za nego, toa moze da padne i da se povredi. No dali toa znaci deka ti ne go sakas?! Ne, bidejki koga toa ke padne i se povredi ti ke go zemas na race i ke se grizis za nego i ke go utesuvas.
Ljubovta na Bog ne e vo toa deka Toj nema da dozvoli nisto loso da ni se sluci, no deka Toj ke bide postojano so nas sto i da ni se sluci, i deka Toj ke se grizi za nas!!!
Еве еден пример за таков правилен принцип на кој треба да функционираат работите, само искажан во стил на тоа дека бог е тој што така сака.

Puska ne drzam vo race za na nekoj da mu kazam dali da veruva ili ne.No dobro e da se znae vistinata neli. Koga jas ja znam taa vistina, bi sakala da ja spodelam so drugite.Inaku, za ova imam i zapoved (mozes da ja otvoris Biblijata vo Evangelieto spored Marko: "A Isus im rece: Odete po celiot svet,i propovedajte go Evangelieto na sekoe sozdanie").A toa deka lugjeto treba samo da procenat, SOSEMA se soglasuvam. Kolku popovite se podobri ili polosi jas neznam, no znam deka Bog za svojata cel, koristel ovcari, ribari, drvari, a isto taka i golemi kralevi. Pa zosto da ne me iskoristi i mene? Bog te sozdal, ti dal i razum i slobodna volja, a pred se ljubov. Ostanatoto e tvoe. Samo ne zaboravaj, zboruvame za vecnost... I da ti kazam, bas mi e zal sto denes lugjeto (od koi spored napisanovo si i ti), mislat deka za da doznaat nesto za Bog ili da go pronajdat Bog mora da se vo crkva. Bog e NASEKADE. Definitivno crkvata kje ti pomogne, no ne se zalazuvaj deka Bog e samo tamu, tuku Toj pred saka da e vo tvoeto srce.