Веронаука во училиштата?

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување

Веронаука во училиштата?

• да

Гласови: 74 34,1%
  • не

Гласови: 143 65,9%

• Вкупно гласачи
    217
Јаков грешиш ако мислиш дека како што викаш ти некојси дибеци не смислиле што и како ќе се предава. Имаше програма и почна да се спроведува и никој не се бунеше имаше и за христијани и за муслимани веронаука ама откако дојде СДС на власт ја укинаа таа програма. А ти Гарфилд што се правиш толку голем патриот како можеш да бидеш против веронаука е тоа не знам. Прочитај малце и во статутот на ВМРО-НП за што се залагаат.

SLaCk напиша:
А ти Гарфилд што се правиш толку голем патриот како можеш да бидеш против веронаука е тоа не знам. Прочитај малце и во статутот на ВМРО-НП за што се залагаат.
Slack, јас не сум слепо послушник, имам свои ставови. Јас сум да се изучува философија на религија, не веронаука, тоа и во НП го знаат дека го застапувам и знаат дека за тоа се залагам.

SLaCk напиша:
Јаков грешиш ако мислиш дека како што викаш ти некојси дибеци не смислиле што и како ќе се предава. Имаше програма и почна да се спроведува и никој не се бунеше имаше и за христијани и за муслимани веронаука ама откако дојде СДС на власт ја укинаа таа програма. А ти Гарфилд што се правиш толку голем патриот како можеш да бидеш против веронаука е тоа не знам. Прочитај малце и во статутот на ВМРО-НП за што се залагаат.
Шлак, јас имав во еден мој клас тројца ученици кои по вероисповед беа Протестанти(Јеховини сведоци). Директорот комуњарска фукара немаше појма од религии и ги убедуваше дека Христијанство е Христијанство. Арно ама нивната религиска определба не им дозволува да следат настава по веронаука како што некој замисли. Значи ем ти нудат ем не ти даваат.
Не е добро смислено тоа е факт.
Да беше се ОК ќе си функционираше како што треба. Нема врска тоа со СДС и ВМРО.
Впрочем лани тоа беше повторно воведено од СДСМ и пак не успеа. Фино кажа Гарфилд, Филозофија на религија ама тоа може да се стави во некој друг предмет.

Jas sum ZA .Barem ke doznaete ne6to poveke osven deka za bozik ili veligden treba da ZAPALITE SVEKJA vo crkva....ne e rabotata vo svekjata i nejzinata golemina....no....e zatoa vi treba.......Namesto da u4ime(jas go izu4iv veke) Odbrana i za6tita t.e.kako da vodime vojna i kako da pukame so pu6ki...treba da u4ime VERONAUKA (sekoj po svojata verska pripadnost)kako da gradime MIR i da gosakame onoj do nas makar i da ne go poznavame....NO va6 problem.....nas i bez toa ni predavaat vo eparhijata....ta va6 proble...vi ostanuvate neobrazovani....A vsu6nost vo site drugi zemji ima moze da ne mu e imeto to4no veronauka no ima hristiqnstvo ili muslimanstvo....taka da onie 6to se protiv sigurno se ostatoci od komunisti4ko obrazovanie.....i nivni potomci.....:star:

Уффф, ама си во заблуда, за она остатоци на комунистичкото образование.
Јас и многу други овде во периодот на најсилното комунистичко образвание ја читавме библијата па денес сметаме дека Веронауката не е за во школо, али ајде мала си.

walker_girl da ne si od strumica:je:

Ako ja be6e pro4etol ke be6e za....ama 4itam i pro4itav se dve razli4ni glagoli...:icon_lol:

NIKA напиша:
Ako ja be6e pro4etol ke be6e za....ama 4itam i pro4itav se dve razli4ni glagoli...:icon_lol:

Море како така, си знае он дали ја прочитал или не. :star:
П.С Од Струмица сум. :)

Гарфилд едно е да бидеш партиски послушник а друго е да бидеш против основните принципи на една партија за која се претставуваш дека си приврзаник. Барем треба да знаеш дека секаде ВМРО било ДПМНЕ било НП се претставуваат како демохристијански партии. Така да или барај си друга партија или...дружи се со Чашуле!
Јаков не можеш да ме убедиш дека ти и некој други сте биле единствените што го бранеле христијанството за време на комунизмот а сега сте против веронаука!? Малце е парадоксално. Сите верници се за воведување на веронаука еве нека има и етика како изборен предмет!

ne oti sakam da ucam veronauka ama za inat na komunistite sum za voved na veronauka ne da bide nesto uku boze onaka predmetce edno lesno ednas u nedela i samo za HRISTIJANSVO da se uci (se razbira)

SLaCk напиша:
Гарфилд едно е да бидеш партиски послушник а друго е да бидеш против основните принципи на една партија за која се претставуваш дека си приврзаник. Барем треба да знаеш дека секаде ВМРО било ДПМНЕ било НП се претставуваат како демохристијански партии. Така да или барај си друга партија или...дружи се со Чашуле!
Јаков не можеш да ме убедиш дека ти и некој други сте биле единствените што го бранеле христијанството за време на комунизмот а сега сте против веронаука!? Малце е парадоксално. Сите верници се за воведување на веронаука еве нека има и етика како изборен предмет!
На крај на памет не ми е дека јас сум го бранел Православито во времето на социјализмот. Јас кажав друго нешто, малку поинаку и со друго значење.

ОКеј така зазвучи. Факт е дека христијанската религија беше потиснувана за време на социјализмот инаку немаше некои од децава денес да имаат вакви ставови стриктно против веронаука и против црквата да бидат. Вакви проблеми нема во една Данска ама ете кај нас има. Што демек ние сме граѓанско општество со 15 години демократија а Данска е затуцано општество со 200 години демократија? Пффф без врска
.

Мислам дека не би требало да се воведува веронаука во училиштата, си има посебни установи за тоа па кој го интересира повеќе може слободно да се обрати таму.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom