Веронаука во училиштата?

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување

Веронаука во училиштата?

• да

Гласови: 74 34,1%
  • не

Гласови: 143 65,9%

• Вкупно гласачи
    217
Slack, олабави бе пријателе, кога ти ќе имаш учено за религиите барем четвртинка од она јас што сум го учел, студирал и работел, ќе ти станат јасни многу работи, а дали мојата партија е христијанска или не е, нема никаква врска со моето политичко убедување. Нека си бидат колку скаат, нека е колку сака, јас стојам зад својот став. А тоа што ти го кажа, дека не треба да бидам партиски послушник, ама да ги бранам интересите по секоја цена, само затоа што е партијата рисјанска, е тоа е дефиниција за послушник, контра своите ставови, ама зад партиските. Зошто, така рекол лидерот. Живти мајка. Ја не играм така.

NE NE I NE!Aman luge za ovaa tema odjebav 30 dushi na cas.Koj veruva neka ide u ustanovi kaj so moze neso poveke da nauci,a religijata ne e samo 2-3 zbora napisani vo kniga pa da gi nabubash.Nikade,vo nikoja kniga ne pishuva deka religijata se nametnuva.Pa zamislete koja safra ke gi fati lugeto so razlicni religii.

Јас мислам дека нема потреба да се воведува веронаука во училиштата, барем не како обавезен предмет. Може како изборен па да иде кој сака, мада не верувам дека ќе има некој голем интерес. Ако некој сака да се информира за тоа си има посебни установи каде што тоа е можно

definitivno ne veronauka vo ucilistata,jas ne veruvam vo gospod sto da pravam na tie casovi za veronauka da slusam komedii.....tie sto sakaat da znaat poveke vo vrska so religijata gispod moze slobodno da si posetuvaat casovi vo crkvite ili pak na mesta kaj sto se uci veronauka no ne i vo ucilistata,da mi kazuvaat deka ne sum nastanala od majmun tuku od rebro i sl.

Ах и 50/50 испадна анкетава :raz:

Веронаука во училиштата

Дали сте за или против воведување вероунаука?

не бе што ви е на вас никако вие сте луди

Mislam deka ne treba iako bi mozela da bide korisna megutoa kako i da e ako veke se vovede treba da bide izboren a ne zadolzitelen pa koj saka neka ide.Mene ne bi mi smetal kako predmet ali ne bi go izbral.

Треба да се воведе.Веке кажав.

Јас сум за НЕ строго забрането

Nikako.... Rekov i predhodno, ne bi trebalo da postojat verski uchilishta. Ne bi trebalo nitu vo uchilishtata da voveduvaat veronauka, zatoa sto ne site veruvaat vo gospod. Na primer jas. Sto ako sum pravoslaven hristijanin, koga ne veruvam. Verata ja imam steknato so raganjeto. Taa ne e moja, ako moite sfakanja se soglasuvaat so nekoja religija ili bilo sto jas sam ke prosudiram okolu toa. A pa najlosha varijanta od se bi bilo sveshtenici da predavaat religija. Zatoa sto ne treba Biblijata, Kuranot, Talmudot... Da gi sfakame kako sto se napishani tuku da gi potolkuvame sovremeno...
No vo nikoj sluchaj ne sum za Verunauka. Ednash profesorkata po biologija ni reche, kako bi bilo da imate veronauka i da mi dojdete mene tuka na biologija i da uchime evolucija...
Darvin & Gospod, pa spored mene Darvin e gospod. Se znae uchilishteto e nauchna ustanova. Vo nego se izuchuvaat nauki. A znaeme deka naukata i verata ne odat. Na verata ne i treba dokazi za postoenjeto na gospod. Nitu na naukata i treba verba vo gospod ....

Јас мислам дека не треба да има веронаука во училиштата, зошто навистина сме пренатрупани со предмети, па уште и тој фали. Освен то, ќе има само негативни последици, поголема верска омраза.

Da be ja so ovie predmeti nemozam da se snajdam pa uste veronauka =)))
A sto ima u mesani klasovi muslimani i hristijani so ke praat togas?
A i nekoj so ne veruva u Gospod,crkva takvi stvari? Ke go teeraat da uci so sila a??
Znaci Veronauka NE

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom