Верба во Бог - страв, стравопочит, респект, спознание или нешто сосема друго?

• Креатор на темата Креатор на темата Donald Sikert
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не мериш ,зошто огнот го стави над водата.
Дали знаеш воопшто што работиш,апостолу?
Апостолу,погрешно ве учат како да работите.

Уште еден кој вели ПОГРЕШНО на другите!
Ме прашуваш зошто огнот над водата? Бидејќи не го дополнив кругот мислејќи дека ти го знаеш продолжувањето на тоа над... Види горе што има после насмевката...
Како е горе така е и долу,како е внатре така е и надвор...
Моето погрешно, ти не го разбираш... можеше да прашаш за дообјаснување а не да ми велиш што е погрешно што не...
Што е тоа што те прави Човек? Да не замараш други луѓе со твоите лични вистини... да не ги правиш во никој случај апсолутни за некој друг! За такви,плукни им во лице и научи ги да бидат самостојни ѕвезди со своја орбита, за да не сметаат на другите, а да го менуваат универзумот.

Ти, остани си во твојата вода(како да си жена,само женскиот принцип ти е интересен или пак неисполнет маж со љубов од спротивниот полнеж), а јас ќе ги комбинирам сите.
Јас знам што работам и зошто, нема потреба да се грижиш...разгледај по форумов што творам и што не(ночитај внимателно и се што не разбираш или ти е сомнително, не го калеми во твојот симболизам, прашај, ќе ти одговорам)..не знам ти зошто имаш потреба да се докажуваш со мене кога не разбираш што ти зборувам...

П.С.Ако навредиш уште еднаш, одиш кај админите за разгледување за бан... биди културен со они со кои не се согласуваш... Ако може мислам...

не знам ти зошто имаш потреба да се докажуваш со мене кога не разбираш што ти зборувам...

П.С.Ако навредиш уште еднаш, одиш кај админите за разгледување за бан... биди културен со они со кои не се согласуваш... Ако може мислам...
Апостолу,не биди тужибаба сега.
Ако сретнете некој по улица кој ви вели: Верувајте, и ќе бидете спасени, плукнете го во лице, ставете му земја на очите како доказ на негоавата слепост и продолжете по својот пат!

Па да, ти апостолу со тоа што ќе ги намачкаш со кал сакаш да прогледаат, се користиш метафори.Навистина културно од твоја страна.

Камен на камен нема да остане.Оди така кажи му на оној што те научил да делкаш камен, да го сруши до темел све тоа што изградил и нов да подигне.Остав добива.:)
Ако те праша кој те пратил,кажиму дека си го сретнал оној кој држи вода во рака,не огинче како тебе и некој други апостоли.
И не се нервирај толку да не се изгориш со огинчето што го држиш.:)

Апостолу,не биди тужибаба сега.

Па да, ти апостолу со тоа што ќе ги намачкаш со кал сакаш да прогледаат, се користиш метафори.Навистина културно од твоја страна.

Камен на камен нема да остане.Оди така кажи му на оној што те научил да делкаш камен, да го сруши до темел све тоа што изградил и нов да подигне.Остав добива.:)
Ако те праша кој те пратил,кажиму дека си го сретнал оној кој држи вода во рака,не огинче како тебе и некој други апостоли.
И не се нервирај толку да не се изгориш со огинчето што го држиш.:)

Кога еден пред нас мачкаше со кал и луѓе прогледуваа, и ние сме едно со боговите...Кој има ум нека разбере :)

Ах проповеди за уништување... Па ние сме уништување, луѓето... заедно со боговите :)
Оди ти кажиму на тој што те праќа, да ти јади ушите и да ти ги врати парите! :)
Нема ниту сенка да остане, не пак камен на камен... Еден универзум урна тој со својата рака, и сега е празна... И овој нема да остане... Мојата задача (а и на вас другите) е да го обработува каменот... Кога ќе дојде крајот... и најдобриот камен да е отфрлен, сепак е најдобар и од него ќе започне нешто друго :) Од троскот не бидува ништо ново, бидејќи тие го шират стравот за уништувањето... Вистинските луѓе се уништуваат секој ден... а кукавиците не работат ништо и само чекаат да се сруши и последниот камен, бидејќи само во ништожноста гледаат спас!
Зарем не те научија старите да ја посетуваш внатрешноста на земјата бидејќи во неа е скриен тајниот камен? :) Не бегај од својата работа...

И да.јас горам во внатрешноста на мојот распламтен Оган... Уживам во Огнот и неговите водени, воздушни и земјени делови и го оформувам каменот се додека не дојде „крајот“... Зарем ти гледаш залудност? :)

Вода не се држи во раце, како што не се држи и пустинската роза на арапските алхемичари...

Кога сме веќе кај апостоли ( немој да не бараш на пусти места), еве не нас,монасите: http://heptagramix.byethost31.com/?p=423

Кога еден пред нас мачкаше со кал и луѓе прогледуваа, и ние сме едно со боговите...Кој има ум нека разбере :)

Ах проповеди за уништување... Па ние сме уништување, луѓето... заедно со боговите :)
Оди ти кажиму на тој што те праќа, да ти јади ушите и да ти ги врати парите! :)
Нема ниту сенка да остане, не пак камен на камен... Еден универзум урна тој со својата рака, и сега е празна... И овој нема да остане... Мојата задача (а и на вас другите) е да го обработува каменот... Кога ќе дојде крајот... и најдобриот камен да е отфрлен, сепак е најдобар и од него ќе започне нешто друго :) Од троскот не бидува ништо ново, бидејќи тие го шират стравот за уништувањето... Вистинските луѓе се уништуваат секој ден... а кукавиците не работат ништо и само чекаат да се сруши и последниот камен, бидејќи само во ништожноста гледаат спас!
Зарем не те научија старите да ја посетуваш внатрешноста на земјата бидејќи во неа е скриен тајниот камен? :) Не бегај од својата работа...

И да.јас горам во внатрешноста на мојот распламтен Оган... Уживам во Огнот и неговите водени, воздушни и земјени делови и го оформувам каменот се додека не дојде „крајот“... Зарем ти гледаш залудност? :)

Вода не се држи во раце, како што не се држи и пустинската роза на арапските алхемичари...

Кога сме веќе кај апостоли ( немој да не бараш на пусти места), еве не нас,монасите: http://heptagramix.byethost31.com/?p=423

Апостолу,повеќе од две илјади години делкате и градите.
Изградивте толку високо да свелина не влегува во него,црна темнина да мора со огинче да се движите за да го најдете патот , односно да се доближите до вода(окото) иако ќе ви биде на дофат никогаш нема да ја достигнете.
Нај голема лага е да се истражува и да се трага по такво богаство.
Проблемот е што ви е покажано дека постои таква вода,па неизбежно е и некој да тргне да бара,да не се покажеше никогаш никој не би знаел дека постои.Затоа е закопана и толку длабоко,за да никој не стигне до него.(но тоа е друга тема,да не те замарам)
Градејќи само во висина,толку по болно ќе биде паѓањето на целото човештво.
Ако веќе имаш отворен ум,осознаеш нешто и создадеш нешто корисно што според твојата перцепција ќе биде од корист за човекот истото пред да го напуштиш овој свет уништи го.Бидејќи незнаеш оној што ќе дојде после тебе дали истото нема да го искористи за лоши работи.

Вие,апостолу -не конкретно ти,туку тие пред тебе што оставиле за идните генерации,осознале граделе камен на камен.
Мислејќи дека во иднина само во позитивна насока ќе се движат работите,не размислувале дека со тоа се гради и во обратна насока.
Колку просветленост за благосостојба на човекот толку маки и страдања.Не за жабе се вика ,колку човек повеќе знае,толку повеќе страда.
Ќе се покае ли некогаш човекот што го создал тркалото(одам на почетокот на создавањето)?
Libya-war.jpg

Не оди тоа така апостолу.Све што ќе создадеш закопајго заедно со тебе,за да го држиш балансот.А не да си играте богови кои цел им е да соберат што поголемо стадо-камења.Од просветлени неќе може да се разминеме.,
Толку години истражување,просветлување зошто одма не го најдовте мирот и благосостојба за човештвото,толку книги прочитани,толку камења изделкани,а сето тоа за поголемо спетакал во неговото рушење.

Незнам што си мислиш,но јас не сум еден од вашите-апостол.
Ние сме само само спротивности ти држиш огин,јас држам вода.
Ако работа на оној што држи огин ја исповедаш со твојот начин на работа -да плукаш,каква работа треба да сработи оној што држи вода.
Мислиш исто како твојата работа,јас мислам НЕ.

Апостолу,повеќе од две илјади години делкате и градите.
Изградивте толку високо да свелина не влегува во него,црна темнина да мора со огинче да се движите за да го најдете патот , односно да се доближите до вода(окото) иако ќе ви биде на дофат никогаш нема да ја достигнете.
Проблемот е што ви е покажано дека постои таква вода,па неизбежно е и некој да тргне да бара,да не се покажеше никогаш никој не би знаел дека постои.Затоа е закопана и толку длабоко,за да никој не стигне до него.(но тоа е друга тема,да не те замарам)
Градејќи само во висина,толку по болно ќе биде паѓањето на целото човештво.
Ако веќе имаш отворен ум,осознаеш нешто и создадеш нешто корисно што според твојата перцепција ќе биде од корист за човекот истото пред да го напуштиш овој свет уништи го.Бидејќи незнаеш оној што ќе дојде после тебе дали истото нема да го искористи за лоши работи.

2000 години градиме?
За кој ме сметаш ти човеку, јас да си прашам вака ? :) Да не си ги измешал сметките нешто? :) И зошто апостол ми велиш бре момче, кога за апостолите овде јас сум најкрвавиот демон кој им го сквернави светилиштето? Не ми смета тоа апостол, само да не е во рисјанка смисла... :)

Ти секако ме замараш, но продолжи ова ми станува интересно...

Градејќи во висина... каде прочита ти од мене некаде градење во висина? Каде ќе стигнеше ти, дете, ако предците твои уништуваа се што ќе пронајдеа?
Ќе одеше сеуште во искинатите обувки на Исус бунтовникот :)
Лоша ти е идејата... Ти големата вода да не си го гледал па се ти е вода? Или имаш вода во колената а не во очите па нешто не познаваш со кој муабетиш?:)

Окото е на врвот од нашата пирамида :) Ние немаме конечна цел да ја достигниме, сакаме да биде само што повисоко и да гледа што подалеку во бесконечното...
Се што е скриено, постои за да се пронајде и искористи за доброто на човештвото...
Ти, повели , пробај да уништуваш :)
Тука сме да те дочекаме на „клоци“ во името на човештвото.

П.С. Бидејќи такви ко тебе не сакаат обработени камења...се магепсуваат од нивниот сјај и прават глупости во иднина...ете како овие крвави слики... На дете што не знае да гледа на часовник, не му се дава динамит... Динамитот може да разнесе карпа и да создадеш најпрефинети работи, но може да се искристи и да се разнесе некој човек!
Зависи од каменот колку е обработен дете и колку разбира...
Стави си во главата Човештвото пред Се, и Црните ќе исчезнат за една до две генерации!

Окото е на врвот од нашата пирамида :) Ние немаме конечна цел да ја достигниме, сакаме да биде само што повисоко и да гледа што подалеку во бесконечното...
Што повискоко,....???Море како орли ќе летате
Се што е скриено, постои за да се пронајде и искористи за доброто на човештвото...
Ти, повели , пробај да уништуваш :)
Погрешно се изрази,тоа не се уништува тоа само може да се закопа.Значи треба да напишеш:Ти повели пробај да го закопаш.
Тука сме да те дочекаме на „клоци“ во името на човештвото.
Што стана со плукањето?Апостолу,ако работиш работи како треба,немој сега со клоци.
П.С. Бидејќи такви ко тебе не сакаат обработени камења...се магепсуваат од нивниот сјај и прават глупости во иднина...ете како овие крвави слики... На дете што не знае да гледа на часовник, не му се дава динамит... Динамитот може да разнесе карпа и да создадеш најпрефинети работи, но може да се искристи и да се разнесе некој човек!
Зависи од каменот колку е обработен дете и колку разбира...
Стави си во главата Човештвото пред Се, и Црните ќе исчезнат за една до две генерации!
Испразни си ја главата од секакви мисли за да видиш што му е потрбно на човештвото.
Ако имаш вера можеш да ја поместиш карпата.

Ако вие двајцата знаете за што дискутирате, јас ќе се слечам гол и ќе продавам книги за мистицизам под споменикот на Аце...

Ако вие двата знаете за што дискутирате, јас ќе се слечам гол и ќе продавам книги за мистицизам под споменикот на Аце...
Јас само враќам на думите му насушени... реков дека ми стана интересен :)
Инаку ќе си замине...
А и види што убаво ми вели: АПОСТОЛУ!
Да додаде на тоа и „на Утринската Ѕвезда“ ќе летам на стари години до небото и понатаму ако треба :)
--- надополнето: Oct 10, 2011 7:28 PM ---
Испразни си ја главата од секакви мисли за да видиш што му е потрбно на човештвото.
Ако имаш вера можеш да ја поместиш карпата.

Ај ти сега спремај се за излеугување утре не сте на училиште... И наполни главата со алкохол и бркај девојки... или мажи како ти е волја :)
Доста е :)

Јас читав, читав, и ништо не прочитав. Можеби е тоа заради ограниченоста на моите когнитивни способности, а можеби нема што да се прочита...

:cautious:
--- надополнето: Oct 10, 2011 7:30 PM ---
Ај ти сега спремај се за излеугување утре не сте на училиште... И наполни главата со алкохол и бркај девојки... или мажи како ти е волја :)
Доста е :)

Much better...

Јас читав, читав, и ништо не прочитав. Можеби е тоа заради ограниченоста на моите когнитивни способности, а можеби нема што да се прочита...

:cautious:
--- надополнето: Oct 10, 2011 7:30 PM ---

Much better...
За читање, има... но нема фајде многу многу... :)

Јас само враќам на думите му насушени... реков дека ми стана интересен :)
Инаку ќе си замине...
А и види што убаво ми вели: АПОСТОЛУ!
Да додаде на тоа и „на Утринската Ѕвезда“ ќе летам на стари години до небото и понатау ако треба :)
Apostolu,nema da si odam tolku brzo kako shto mislish,dodeka ne gi naranam kuchinjata.Zoshto kako shto trgnale celo stado kje go izedat,a so stado od kuchinja nema vo lov na lisici da odat.
No,kako i sekogash starite bile vo pravo koga vikaat 'rani kuche da te lae'

Apostolu nemoj da plamnesh,metaforichni izrazi se.

Apostolu,nema da si odam tolku brzo kako shto mislish,dodeka ne gi naranam kuchinjata.Zoshto kako shto trgnale celo stado kje go izedat,a so stado od kuchinja nema vo lov na lisici da odat.
No,kako i sekogash starite bile vo pravo koga vikaat 'rani kuche da te lae'

Apostolu nemoj da plamnesh,metaforichni izrazi se.

Никако да не си одиш... Да седиш на форумов, ден и ноќ... И да ми велиш апостолу... И да ми ги бакнуваш нозете :) Бидејќи моите нозе се свети... каде газам никнува дрво кое гори со вечен оган... МУАХАХААА :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom