Кога еден пред нас мачкаше со кал и луѓе прогледуваа, и ние сме едно со боговите...Кој има ум нека разбере
Ах проповеди за уништување... Па ние сме уништување, луѓето... заедно со боговите

Оди ти кажиму на тој што те праќа, да ти јади ушите и да ти ги врати парите!

Нема ниту сенка да остане, не пак камен на камен... Еден универзум урна тој со својата рака, и сега е празна... И овој нема да остане... Мојата задача (а и на вас другите) е да го обработува каменот... Кога ќе дојде крајот... и најдобриот камен да е отфрлен, сепак е најдобар и од него ќе започне нешто друго

Од троскот не бидува ништо ново, бидејќи тие го шират стравот за уништувањето.
.. Вистинските луѓе се уништуваат секој ден... а кукавиците не работат ништо и само чекаат да се сруши и последниот камен, бидејќи само во ништожноста гледаат спас!
Зарем не те научија старите да ја посетуваш внатрешноста на земјата бидејќи во неа е скриен тајниот камен?

Не бегај од својата работа...
И да.јас горам во внатрешноста на мојот распламтен Оган... Уживам во Огнот и неговите водени, воздушни и земјени делови и го оформувам каменот се додека не дојде „крајот“... Зарем ти гледаш залудност?
Вода не се држи во раце, како што не се држи и пустинската роза на арапските алхемичари...
Кога сме веќе кај апостоли ( немој да не бараш на пусти места), еве не нас,монасите:
http://heptagramix.byethost31.com/?p=423
Апостолу,повеќе од две илјади години делкате и градите.
Изградивте толку високо да свелина не влегува во него,црна темнина да мора со огинче да се движите за да го најдете патот , односно да се доближите до вода(окото) иако ќе ви биде на дофат никогаш нема да ја достигнете.
Нај голема лага е да се истражува и да се трага по такво богаство.
Проблемот е што ви е покажано дека постои таква вода,па неизбежно е и некој да тргне да бара,да не се покажеше никогаш никој не би знаел дека постои.Затоа е закопана и толку длабоко,за да никој не стигне до него.(но тоа е друга тема,да не те замарам)
Градејќи само во висина,толку по болно ќе биде паѓањето на целото човештво.
Ако веќе имаш отворен ум,осознаеш нешто и создадеш нешто корисно што според твојата перцепција ќе биде од корист за човекот истото пред да го напуштиш овој свет уништи го.Бидејќи незнаеш оној што ќе дојде после тебе дали истото нема да го искористи за лоши работи.
Вие,апостолу -не конкретно ти,туку тие пред тебе што оставиле за идните генерации,осознале граделе камен на камен.
Мислејќи дека во иднина само во позитивна насока ќе се движат работите,не размислувале дека со тоа се гради и во обратна насока.
Колку просветленост за благосостојба на човекот толку маки и страдања.Не за жабе се вика ,колку човек повеќе знае,толку повеќе страда.
Ќе се покае ли некогаш човекот што го создал тркалото(одам на почетокот на создавањето)?
Не оди тоа така апостолу.Све што ќе создадеш закопајго заедно со тебе,за да го држиш балансот.А не да си играте богови кои цел им е да соберат што поголемо стадо-камења.Од просветлени неќе може да се разминеме.,
Толку години истражување,просветлување зошто одма не го најдовте мирот и благосостојба за човештвото,толку книги прочитани,толку камења изделкани,а сето тоа за поголемо спетакал во неговото рушење.
Незнам што си мислиш,но јас не сум еден од вашите-апостол.
Ние сме само само спротивности ти држиш огин,јас држам вода.
Ако работа на оној што држи огин ја исповедаш со твојот начин на работа -да плукаш,каква работа треба да сработи оној што држи вода.
Мислиш исто како твојата работа,јас мислам НЕ.