Венко Андоновски напиша книга „ВАНЧО ЧИФЛИГАНЕЦ 60“

• Креатор на темата Креатор на темата Brutus
  • Време на започнување Време на започнување
Нарачателот е транзициски тајкун.
Сите транзициски "величини" (тајкуните и политичарите) си патат од delusions of grandeur.

Јас имам приметено и дека сите што нечесно се збогатиле обично се „најголеми“ верници, донираат за цркви итн. Мислат дека така ќе се искупат за гревовите што ги направиле..

Венко беше жесток критичар на власта, сега го нема со пленумот, момакот печалел бучимски пари

Венко е вејка на ветрот. Како што дува ветрот тој оди во таа насока.

Јас имам приметено и дека сите што нечесно се збогатиле обично се „најголеми“ верници, донираат за цркви итн. Мислат дека така ќе се искупат за гревовите што ги направиле..

Седи дека донираат за да се искупат... Донираат за да исперат што останало да се испере од парите.
Него кога ќе ми текне дека на екс ја читав папокот на светот :yid::yid:

А ти мислиш таквите веруваат во Господ ?
Покрај ова што го рече @kviki исто би додал дека прават така за да добијат симпатии кај народот.

Кого би го интересирала таа книга, кој би ја купил, кој би ја прочитал.... кого го боли кур за Чифлиганец?
Коа веќе сам си ја нарачал,нишо чудно и сам да си ја купи...

Истиот муабет од мајка ми. Кој знае какви гревови имаат направено.

хммм... Го читав ПП на светот, како шо горе напиша еден член на екс, Вештина не ја дочитав, Ќерката на М. зашто се спомнува Тоше ... темата не е за тоа какви му се книгите нели туку последниот потег Д њу Боок. Сите делиме исто мислење дека се работи за пари... Да не лупам и да не ги оптеретувам членовите со долги коментари ама парите општо уништија се... Можеби и некој од нас би прифатил сума за да го раскаже Чифл.
Коа може Лампард у Сити , заш Венко да не може за Чифлик , се шегувам... Поздрав до сите

хммм... Го читав ПП на светот, како шо горе напиша еден член на екс, Вештина не ја дочитав, Ќерката на М. зашто се спомнува Тоше ... темата не е за тоа какви му се книгите нели туку последниот потег Д њу Боок. Сите делиме исто мислење дека се работи за пари... Да не лупам и да не ги оптеретувам членовите со долги коментари ама парите општо уништија се... Можеби и некој од нас би прифатил сума за да го раскаже Чифл.
Коа може Лампард у Сити , заш Венко да не може за Чифлик , се шегувам... Поздрав до сите
Во светот автобиографски книги за некоја личност се објавуваат од писатели, ако е веќе починат или има направено некое тешко с*, што е заташкано и некој објавува книга за тоа преку копање на докази.
Но, многу е редок случајот како овој, најчесто самите личности се потпишани на автобиографијата, а некој друг му ја има напишано во разговор со него. Ваквите писатели се ghost писатели и си пишуваат по нарачка. Автобиографиите за Бекам, Бибер, Клинтон и да не редиме сите се пишувани од ghost писатели. Венко во случајот си го откри идентитетот и за тоа е квалификуван, како си ја продал душата, затоа што тематиката во неговите е секојдневието и многу луѓе викаат во право е, но сега си го продаде тоа правото

Вака, се согласувам со голем дел од реакциите и коментарите ... ама ако навистина ви е преку тасета од вакви ликови, не им отварајте бе теми луѓе ... Не им давајте значење нити ги промовирајте. Наместо тоа, тема ваква отворете за некој друг за кој вреди да се дискутира и за неговите/нејзините дела, или некој/а таков лик кој уште не се пробил, па некој вид промо преку темава повеќе луѓе да дознаат за нив. Не за мрсулов. Rant over.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom