MakeLOVEnoTwar
Љуби без оглед на се’
Значи модерниов систем е супер, сите имаат шанса да каснат мевце, а не само безкрупуползните и безчувствителни индивидуи.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи модерниов систем е супер, сите имаат шанса да каснат мевце, а не само безкрупуползните и безчувствителни индивидуи.
Лесно е да јадеш месо - не е лесно да го убиеш животното !
Кога би требало да го уловат, т.е. попрецизно сами да го убијат месото што сакаат да го јадат луѓето - многу од нив веднаш би се одкажале од јадењето месо
- ова не го кажувам демек ќефој ќе сум - јеееееее уште еден вегетаријанец . . туку факт е - само кој е искрен ќе си каже и ќе се обидеа то дали некој јаде месо или не - мене лично не им менува ништо, нит ми е во прилог - не се обидувам да ве преобратам
![]()
Одговори ми конкретно дали би зела сатор и би убила кокошка, јагне или што и да е?Зошто да не е лесно? Луѓето го правеле тоа милјони години уназад. Откако постојат го прават. Па потоа почнале да чуваат домашни животни за да не мораат да го бркаат месото со оружје цело време, и на крај некои луѓе се специјализирале во таа работа. Simple as that. Ако отидеш во село, некои постари или поупорни фамилии сеуште си го убиваат месото што го јадат. Ние од друга страна, сме сфатиле дека не е практично по станот кокошки да ти се шетаат и го купуваме.
Одговори ми конкретно дали би зела сатор и би убила кокошка, јагне или што и да е?
како ми објаснуваш - ко јас од џунгла да доаѓам и нигде не реков да чувате дома животни или незнам шо . . кажи ти дали би го убила животното за да го изедеш, ако не ми одговараш кокретено од свое име не ми репицирав повеќе - што прават другите![]()
Ок, ти си знајш, ако веќе така говориш - обиди се (ако имаш прилика тестирај се себи сиТи одговорив уште во првиот пост. Да, би убила. . .Не можам да ги сфатам како некој не јаде месо од жал кон животните. Тоа не е нормално. Според правилата не еволуцијата, не според моите.
За болдот:Аман по кој пат да кажам дека човекот е е*ан омнивор,сештојад,како мечка на пример.:
хаха ха ха ах ах ах аха![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
цар си нема шо
--- надополнето: 4 јули 2012 во 00:27 ---
точно, точно, точно
Човекот е плодојад . . . .
е сега на кој како му е ќеф, ако сака може и инсекти да јаде - кој му брани![]()
Не знам ништо од ова, дај просветли ме кој јаглеводород го имаш во плунката. метан? етан? Ако имаш било кој јаглеводород во плунката, ќе ти се најде во твојата борба против системот, зошто ќе можеш да блуеш оган како ламја.
Да разберат кокошките колку ги жалиш и колку трева си изел за да ги заштитиш, ќе поцркаат од жал.Инаку јас почнав баш од тоа да не јадам месо - од жал за животните - и пред тоа со сила го јадев и реков не - и тие чувствуваат, т.е. во случајот страдаат - неможам да го подржам тоа . . . .
Не а?еве едно видео (повеќе од саат време) кое патем го најдов, ако некој сака да го гледа за правата на животните и веганството зборува дечкото
http://www.youtube.com/watch?src_vi...PWI&annotation_id=annotation_74937&feature=iv
еве што некои од студените каде држел говори кажале после тоа
http://www.adaptt.org/comments-students.html#
тоа незначи и ние/вие треба така (аман немојте да сватите така) туку чисто информативно (ако веќе гледате)
--- надополнето: 4 јули 2012 во 02:40 ---
btw тревата не дава плодови![]()
![]()
![]()
![]()
аха ха ах ха
тоа е жито - бооооооо - а трева е трева ! аман те - боооооооооНе а?
Не си видел брашно?Не си видел од што се добива брашното,и во која фамилија спаѓа житото?![]()
А житото во која фамилија спаѓа?тоа е жито - бооооооо - а трева е трева ! аман те - бооооооооо
еве едно видео (повеќе од саат време) кое патем го најдов, ако некој сака да го гледа за правата на животните и веганството зборува дечкото
http://www.youtube.com/watch?src_vi...PWI&annotation_id=annotation_74937&feature=iv
еве што некои од студените каде држел говори кажале после тоа
http://www.adaptt.org/comments-students.html#
тоа незначи и ние/вие треба така (аман немојте да сватите така) туку чисто информативно (ако веќе гледате)
--- надополнето: 4 јули 2012 во 02:40 ---
btw тревата не дава плодови![]()
![]()
![]()
![]()
аха ха ах ха
Мислев дека овде ќе се разменуваат искуства за вегетаријанството, а не дека ќе се делат лекции кој е слуга, а кој е господар на Земјата.