мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 22.908
- Поени од реакции
- 29.897
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, грдо е соиното. Земи си бадемово од имлек.Еднаш пробав и соино млеко, ужас. Како скиснато да беше. Никад више.
Манекенче ќе те направам ако ги следиш моите совети. Аполон. Нутритивно рестартиран, без пивски стомак и крвна слика за медал.

Да добро е тоа од имлек, бадемите им пасат природна трева на пољана и не ги клукаат со инекции.Да, грдо е соиното. Земи си бадемово од имлек.
Да ги вадат цел ден на паша.Да добро е тоа од имлек, бадемите им пасат природна трева на пољана и не клукаат со инекции.
Odberi mu ti na Aceso oti kako so mu delile nejze, ta pak od maski badem ke kupi mlekoДа ги вадат цел ден на паша.

Мислам дека најокеј е дома сам да си направиш.Да, грдо е соиното. Земи си бадемово од имлек.
Zivotot e premnogu kratok za da go pominis samo na treva i slicni glupostiМанекенче ќе те направам ако ги следиш моите совети. Аполон. Нутритивно рестартиран, без пивски стомак и крвна слика за медал.![]()

Jas ti jazav sto da probas.Мислам дека најокеј е дома сам да си направиш.
Имам пробано сигурно бадемово во чиа пудинзи и такви глупости, ама лично јас никогаш не би си купила млеко со друг вкус.
Млеко, само и исклучиво од битолското чупе. Малку ми фалеше да преминам на алпско кога фати инфлацијата, ама не бидна.
Ne vi se mesham, taa zapnala da te napravi maneken, mozes ti da vozvratis ete.Odberi mu ti na Aceso oti kako so mu delile nejze, ta pak od maski badem ke kupi mleko![]()

Па не ја молзам кравата, ама си правам леб домашем пример.Jas ti jazav sto da probas.
Zosto sama doma bi si pravela nesto sto go ima vo market? Demek vie sami si molzite kozi I Kravi...
I kako medicinsko lice malku treba da si pootvorena kon toa deka nekoi luge ne podnesuvaat laktoza I ne im odgovara crveno meso za zdravjeto.
Znaci svesna si deka ne moze se da se pravi doma, imame slobodna volja i sakame slobodno vreme. Ok.Па не ја молзам кравата, ама си правам леб домашем пример.
Има разлика меѓу лактозна интолеранција и веганизам исто така. Тие што имаат лактозна толеранција немаат потреба од вегански кашкавал. Ако на некој не му одговара црвено место, постои пилешко исто така. Постои риба. Медицина е фокусирана на хранливост, не на хемија.
Ne razmisluva racionalno tuku tipicno zenski, emocionalno i kratkorocno. Ke me napraj ko maneken, poln so energija i tamu so ne, ke pocnat drugi zeni da me zabelezvat, a masko ko masko ke podpadni na iskusenieto, pa taa ke nauci, pa nervozi, sekiracii, nespavanje, apcinja, depresija. Krvnata slika popara, ke kreni na kilaza, tiroidnata ke i se sjebi i so uate ne. A vaka grdicok, rajat ke si bidiNe vi se mesham, taa zapnala da te napravi maneken, mozes ti da vozvratis ete.
![]()

Па не, никој не очекува се да си правиме дома, таман работа.Znaci svesna si deka ne moze se da se pravi doma, imame slobodna volja i sakame slobodno vreme. Ok.
Temava e za alternativi, nikoj ne ve tera da jadete veganski kaskaval.
No zosto vi smeta da postojat? Lugeto od razlicni pricini I potrebi izmislile alternativi.
Vegansko e samo nov zbor za posno sto go ima kaj nas so vekovi, I eden kup luge postat barem 2 pati nedelno.