Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно не си ги закачил фајловите убаво,можеби си испуштил некој фолдер,прати слика да видиме што е проблемот :D

Знам дека не е за тука,но незнаев каде да го поставам .Како можам да ја зголемам димензијата на некоја слика на пример од 500x150 на 780x150

Имам прашање во врска со CSS.
Имам два DIV елемента во кој има поставено позадинска слика. Во html-то двата малце ми се преклопуваат. Како да наместам која слика биде прва која втора. Т.Е која да ја преклупува другата.
div елементите ги наместив еден по друг како што сакам но обратно си се преклопуваат сликите.

Може некој дами даде малав темплејт за радио ако може по можност да е во пхп ако не нека е во хтмл и како ке можам да го конверитрам од хтмл во пхп?
Позз

LUGE MI TREBA MALA POMOS OKOLU EDITIRANE NA TEMPLATE VO FLASH
koga ke go otvoram vo flash od 5 podstrani i dugmina na menito mi se javuvaat samo edno dugme i podstrana pa sea drugive kga sakam da gi izmenam gi nema ili neznam da gi najdam u lebelite sto e fintava?

ZDRAVO VAKA ZA FORUM NE E TESKO IMA BESPLATNI ZATOA MOZE VEKE I IMAS NAPRAVENO ALI AKO VEKE SI ZAVLEZENA VO OVIE VODI NEMA DA ZAPRES TUKA
SIGURNO KAJ FORUMOV ZATOA NE ODI NA KURSEVI TUKU IMAS TUTORIALI OD KOI POVEKE KE NAUCIS PA ZATOA ZEMI UCI NESO KAKO STO SE (HTML) ILI( PHP) I MOZES
ZA POCETOK DA SI UCIS (DREAMWEAVER) INACE NA KURS SAMO PARI ZA DJABE SI TROSIS PA ZEMI UCI OD TUTORIALI I OD FORUMOV I KE BIDES KAKO NAS POZZZ:helou:tutoriali za pocetok na http://ti-tfb.net/tutorijali/
http://veles.forummk.com/

Еве јас се нудам за помош ако ти треба нешто исконтактирај ме околу инсталација и администрирање со форуми.

Добро де еве некој ако сака сеа да праи форум ќе го праша џанки х)

Дали некој ќе може да ми објасни или да ми посочи некој туторијал каде се објаснува дизајнирање на веб страни со фотошоп. Пример не ми е јасно што да се направи со некој layout дизајниран во фотошоп одкако е завршен.
Тука има еден туторијал при што на крај се добива прост интерфејс . Е сега да речиме сакам да го искористам во Visual Web Developer. Како ќе го вметнам , Како да се овозможат линковите?? Дали се вметнува како слика? Дали се користи табела за позиционирање?? Дали врз тоа линковите пример tutorials и portfolia треба да се стават хипер-линкови ? копчина?? Се надевам ме разбравте! :kesa: . Однапред Благодарам.

Дали некој ќе може да ми објасни или да ми посочи некој туторијал каде се објаснува дизајнирање на веб страни со фотошоп. Пример не ми е јасно што да се направи со некој layout дизајниран во фотошоп одкако е завршен.
Тука има еден туторијал при што на крај се добива прост интерфејс . Е сега да речиме сакам да го искористам во Visual Web Developer. Како ќе го вметнам , Како да се овозможат линковите?? Дали се вметнува како слика? Дали се користи табела за позиционирање?? Дали врз тоа линковите пример tutorials и portfolia треба да се стават хипер-линкови ? копчина?? Се надевам ме разбравте! :kesa: . Однапред Благодарам.

Најнормално си го правиш дизајнот во PS и потоа само го режеш на делови и го сотавуват дали во Dreamweaver, дали ќе си кодираш...
Еве овде имаш туторијал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom